4 yılda marka olunur mu?
Finansal ödeme inovasyonları, Foldhome ve Foldoffice konseptinin yamııda esnek projeleriyle de dikkati çeken Nef, bugüne kadar 16 proje gerçekleştirdi. 2010 yılından bugüne gelen süreci markalaşma dönemi olarak gördüklerim söyleyen Nef Satış ve Pazarlama Direktörü Selçuk Çelik, artık büyüme ve globalleşme dönemine girdiklerim belirtiyor.
Gayrimenkul sektöründe büyüme ve rekabetin artması sektörü yeniden şekillendiriyor. Rakiplerle mücadelede ayakta kalmanın yolu farklı olmak, yeni pazarlama stratejileri geliştirmek ve markalaşmaktan geçiyor. Bu nedenledir ki sektörde irili ufaklı pek çok marka oluşmuş duaımda. Bunlardan biri de Nef.
2010 yılında Timur Holding tarafından oluşturulan Nef, içinde ev, ofis, süit, apartman, flat, dorm ve rezidans olmak üzere 7 seride projeleri olan bir marka. Patentli keşfi Foldhome ve Foldoffice’in yanı sıra finansal ödeme inovasyonlanyla da dikkati çeken Nef, bugüne kadar 16 projeyi hayata geçirdi.
Üç yeni projenin lansman hazırlığında olduklarını anlatan Nef in satış ve pazarlama direktörü Selçuk Çelik ile geçtiğimiz hafta bir araya gelerek şirketin markalaşma serüveni ve gelecek hedeflerini konuştuk.
GLOBAL MARKA HEDEFİ
Gayrimenkulde, eski bir sektör olmasına rağmen global bir markanın oluşturulamadığına dikkati çeken Çelik, Nef in global bir marka yaratma hedefiyle doğduğunu söylüyor. Projelerden önce marka ve marka hikayesi konusunda çalışmalara başlandığını sözlerine ekleyen Çelik, markanın farklılaştırılmasına yönelik çalışmalarla yola çıkıldığından bahsediyor.
Globalleşme yolunda ulaşılabilir lüksün markası olmak için tasarıma odaklandıklarını dile getiren Çelik, asansör tuşlarından reklamda kullanılan dile kadar her yerde tasarımla farklılaşma gayretinde olduklarının altını çiziyor.
Garantili proje konsepti ile bugüne kadar 16 proje yaptıklarını söyleyen Çelik, konuşmasına şöyle devam ediyor:
“Bugüne kadar 9 proje teslim edildi, 7’sinin inşaatı sürüyor. Bu yıl 3 projenin daha lansmanı yapılacak. En hızlı büyüyen inşaat şirketlerinden biriyiz. Bizim iki tip müşterimiz var, biri yatırımcı, diğeri kullanıcı. Bu iki müşteri tipine göre farklılaşıyor iletişimimiz. Dahası projenin bulunduğu merkezleri de ona göre seçiyoruz.
Nef hiçbir zaman Beylikdüzü ya da Kurtköy gibi bir noktada proje yapmayacak. Projelerimiz her zaman merkezde olacak.”
FOLDHOME KONSEPTİ
Projelerinde cesur olduklannı ve müşterilerinden aldıkları geri bildirim doğrultusunda hızlı aksiyon aldıklarını ifade eden Çelik, 2013 yılında stok sorunun ortadan kaldırmak için modüler sistemi geliştirdiklerini anlatıyor ve şöyle devam ediyor:
Projelerimizi en küçük metrekareye göre tasarlanıyor.
Onlann çeşitli oryantasyonda birleştirebiliyorsunuz. İsterseniz bu 1+1, 3+1 olabiliyor. Ve ortada herhangi bir kolon da çıkmıyor. Kısacası projeden, ödemeye kadar tüketiciye esneklik sunarak da sektörde farklılaşıyoruz.”
Nef in farklılaştığı bir noktada Foldhome konsepti.
1+1 eviniz, 1+25 olabiliyor. Örneğin evinize yatılı misafir geldiğinde onlar için bir odanız olması gerekmiyor. Bir oda kiralayabiliyorsunuz. Ya da bir davet verecekseniz ve salonunuz küçüklüğü buna engel olmuyor. Çünkü yine size böyle bir davet verebileceğiniz bir salon kiralanabiliyor.
2012’den bu yana hızla büyüdüklerine dikkati çeken Çelik, reklam kampanyalarında ise proje değil, imaj ve inovasyona ağırlık veren reklamlar yaptıklannı söylüyor.
2012’de Nefte çalışmaya başladığında şirketin neden hiç televizyon filmi yapmadığını soran Çelik, ajanslarının 4 defa film çektiğini, ancak film gösterilmeden satış tamamlandığı içini filmlerin yayınlanmadığını görmüş. Geçen yılki iletişim bütçelerinin 20 milyon lira olduğunu anlatan Çelik, her mecrayı kullanmanın önemli olduğunu düşünüyor.