Şirket Haberleri

Galata lojistik kaliteli istihdama ağırlık verilmeli

DÖVlZ kurandaki dalgalanmalar, seçim süreci, Irak ve Suriye’deki yüksek tansiyon tüm sektörleri olduğu gibi lojistik sektörünü de sıkıntılı bir sürece soktu. Fakat tüm bu olumsuzluklara karşın sektör, 2014’ü yükselen başarılı rakamlarla kapattı. 2014’te ilk yurtdışı yatırımını yaparak yılı büyümeyle kapatan Galata Lojistik, gümrük ve lojistik hizmetleri sunulan 14 bin metrekarelik yeni deposuna da yıl içinde taşındı. 2015 için gerçekçi hedefler koymaya gayret ettiklerini ifade eden Galata Taşmacılık ve Ticaret A.Ş CEO’su Vittorio Zagaia, “Geçen yıl bilhassa ağırlık verdiğimiz Afrika kıtasında Tunus’taki acentemizin yüzde 50 hissesini satın alarak ilk yurtdışı yatırımımızı gerçekleştirdik. Bu yıl da benzer satın almalar yaparak yurtdışındaki açılımlarımıza devam etmek arzusundayız” diyor.

Galata lojistik

KALİTELİ HİZMET

Şirket birleşmelerini lojistik sektörünün gelişimi açısından değerlendiren Zagaia, satın alma ve birleşmelerin sektörün büyümesi için önemli olduğuna vurgu yapıyor. “Şirketlerin hızlı yol almalarına imkan sağlayan satın almalar, son zamanlarda bende sanki herkes şirketini makyajlayarak satmanın derdine düşmüş gibi bir intiba uyandırıyor. Verilen vadeler, ucuz fiyatlar, gerçekçi olmayan yatırımlardan dolayı sektörün zorlandığını gözlemliyorum” diyen Zagaia, bu süreçte şirketlerde, ‘satayım da kurtulayım’ zihniyetinin hakim olduğunu düşünüyor. Türkiye’de uluslararası taşımacılık ve lojistik sektörünün geldiği nokta ve büyüklük itibariyle kaliteli hizmetin zorunluluğuna vurgu yapan Zagaia, sektörün tır, depo ve benzeri yatırımlara ağırlık vermeden önce kaliteli istihdam yaratmaya yönelik çalışmalar yapması gerektiğini söylüyor.

MÜŞTERİ SADAKATİ ÖNEMLİ

Lojistik kavramı Türkiye için çok da eski bir kavram sayılmaz. İhracat ve ithalat ile 1980’lerde gündeme gelen kavram, büyük ölçekli perakendecilik ve elektronik ticaretle birlikte iyice öne çıktı. Gelişmiş ülkelerin tamamının entegre olduğu sektör, Türkiye’de 1990’lı yıllarda atılıma geçti. Türkiye’de lojistik sektörünün henüz gelişme aşamasında olduğunu belirten Zagaia, sektöre yapılan yatırımın yetersiz olduğuna dikkat çekiyor. Bunun nedeninin müşteri sadakatsizliği olduğunu söyleyen Zagaia, “Müşterilerle uzun soluklu

anlaşmaların yapılamıyor olması, yatırım yapma konusunda da ciddi engel oluşturuyor. Bugün dünya standartlarında bir deponun yatırımı hiç de azımsanamaya-cak bütçelerle gerçekleşiyor. Eğer sözleşmeniz bu yatırımları karşılayacak nitelikte olmazsa yatırım yapamıyorsunuz. Müşteriyi anlamak ve doğru çözümler sunabilmek bir şirketin büyümesindeki en önemli etken bu” diyor.

Türkiye, sahip olduğu stratejik coğrafi konumu nedeniyle lojistik üs olma potansiyeline sahip. Zagaia’ya göre, Türkiye’nin lojistik üs olabilmesi için sektörün ortak hareket etmesi gerekiyor. Firmaların her şeyi tek bir çatı altında barındırma sevdasından vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Zagaia, konusunda uzman firmalarla işbirliğine gidilmesi gerektiğinin altını çiziyor. “Tüm hizmetleri aynı kalitede veremezsiniz” diyen Zagaia, “Herkes kendi branşında ustalaşırsa maliyetler düşer. Çözüm ortaklıkları güç birliğini artırır. Bu da mutlu ve sadık müşterilerinizin olmasını sağlar. Alanında uzman firmalar, Türkiye’nin lojistik üs olarak tercih edilmesinde büyük rol oynar” diyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu