Omsan’dan sektörün öncü firmalarına entegre lojistik hizmeti
OTOMOTİV, demir çelik, çimento-inşaat, akaryakıt, tekstil, perakende, gıda ve iletişim sektörleri başta olmak üzere birçok sektörün öncü firmalarına entegre lojistik hizmeti sunan Omsan, yurtiçi ve dışında kapalı ve açık toplam 900 bin metrekarelik lojistik merkezine sahip. Omsan, yurtiçi ve dışı karayolu, denizyolu, havayolu ve demiryolu taşımacılığı, depolama, dağıtım, antrepo yönetimi, ev ve ofis lojistiği, gümrükleme ve sigorta hizmetleri kapsamında, bin 250 çalışanı ile beraber, – j müşterilerini başta Avrupa olmak üzere f birçok ülkeye en uygun çözümler sunuyor. 2014’te finansal ve ope-rasyonel alanda başarılı iş sonuçlarına imza atan Omsan, yılı yaklaşık 600 milyon TL ciro, 42 milyon TL vergi öncesi kar ve 450 milyon TL aktif büyüklük ile tamamladı.
ÖZEL VAGON HİZMETİ
Omsan Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan, firmanın 2015’te de hız kesmeden büyüyeceğine dikkat çekerek, “Bu yıl Türkiye’nin ve lojistik sektörünün ortalama büyümesinin üzerinde büyüyerek gelirlerimizi yüzde 15 -20 artırmayı hedefliyoruz” diyor. Omsan, 2015’te deniz ve demiryolu taşımalarının ağırlığını artırmayı hedefliyor. Gemi, lokomotif ve müşterilerinin sektörlerine özel vagon yatırımlarıyla inter-modal taşımacılığın avantajlarını kullanmaya başlayan Omsan, Anadolu’nun her köşesindeki müşterilerini Avrupa’nın tamamına en rekabetçi koşullarda ulaştırma iddiasına sahip.
“TEKNOLOJİK REKABET ARTTI”
Türkiye’nin coğrafi konum olarak Ortadoğu, Türk Cumhuriyetleri ve Avrupa arasında bir köprü vazifesi görmesi, uluslararası lojistik firmalarının gözünü Türkiye’ye çevirdi. Son yıllarda sıkça yaşanan şirket birleşmeleri ve satın almaları sektörel gelişim açısından değerlendiren Küçükertan, “Bu konu son dönemde yabancı şirketlerin katalizörlüğünde hız kazandı. Özellikle global lojistik şirketleri hem büyüyen Türkiye pazarında faaliyet göstermek hem de Türkiye’nin coğrafi konumu nedeniyle merkezde yer alan bir hinterlandı kontrol etmek için ülkemize yatırım yapıyorlar. Önümüzdeki dönemde şirket birleşme ve satın almalarının artarak devam etmesini bekliyoruz” diyor.
Bu yatırımların sektöre temel faydasının fiyat odaklı rekabet yerine bilgi, deneyim ve teknolojiye dayalı yeni bir rekabet şeklini ortaya çıkardığına dikkat çeken Küçükertan, bu durumun lojistik hizmet satın alan firmalar için bir değer yaratırken sektörde faaliyet gösteren firmalar içinse yeni anlayışa adapte olarak kendilerini geliştirme fırsatı yarattığını belirtiyor.
Küçükertan’a göre, Türk lojistik şirketleri tarafından yapılan birleşme ve satın almalar, satın alan firmaların ölçek ekonomisinden dolayı sinerji yaratarak sektördeki verimsizliği azaltıyor.