Yeni nesil girişim modelleri
KAHVEYİ, SİMİDİ AYAĞINIZA GETİRİN
KAHVENKAPINDA.COM, ÜCRET KARŞILIĞINDA ALIŞVERİŞİNİZİ YAPIP ÜRÜNLERİ KAPINIZA KADAR GETİRİYOR. SİTE ARACILIĞIYLA SOKAK SİMİTİ SİPARİŞİ VERMEK BİLE MÜMKÜN.
İnternetten yemek sipariş ederken dışarıdan sipariş almayan mekanlara ulaşmak amacıyla “talebe göre yiyecek siparişi” gönderen yeni nesil bir girişim modeli hayata geçirildi. Kahvenkapinda.com, belli bir ücret karşılığında sizin için alışveriş yapıp istediğiniz ürünü kapınıza getiriyor. Şu an itibanyla İstanbul’da Levent, Taksim, Maslak, Beşiktaş ve Gümüşsüyü hattında, haftaiçi 09.00- 18.30 saatleri arasında Ca-fe Nero, Kahve Dünyası ve Starbucks kahve zincirlerinden sipariş getiren girişim sokak simitçilerinden simit veya açma gibi muhtemel taleplerinizi bile karşılıyor. Aret Yıldız ve Selim Kıvılcım tarafından bir yıllık hazırlığın ardından kurulan girişimin bir benzeri de önümüzdeki dönemde Amerika’da hayata geçirilecek. Amerikalı ekip bu anlamda Kıvılcım ve Yıldız’dan yardım alıyor.
Namescroll’un kurumsal rehberi artık elinizin altında!
Namescroll, çalışanların iletişim bilgilerine ulaşamama, müşteri ve tedarikçileri içine alan bir merkezi rehberin olmayışı gibi sorunların çözümüne yönelik Komote Teknoloji tarafından geliştirildi. Namescroll’un kurucu ortağı Zafer İpekçi, yönetici ortağı ise Fatih Yürük. Bir kurumun tüm rehberinin tek merkezde toplanması ve yönetilmesine imkan sağlayan NameScroll, Cavme Group kuruluşu Komote Teknoloji tarafından 2010’da geliştirildi, ipekçi şunları söyledi: “iki senelik bir çalışmanın ürünü olan uygulama 2 bin 500 mobil kullanıcıya ulaşmış durumda. İTO ve YTÜ Teknopark gibi toplamda 10 kuruluş Namescrollü aktif şekilde kullanıyor. Kullanıcı profili olarak orta ölçekli kurumlan ve STK’ları hedefleyen uygulamanın yazılımını güncellemeye devam ediyoruz” diyor.
İRMİK, YEMEKSEPETİ’NİN DIŞINA TAŞTI
İRMÎK.COM, KAPIYA TESLİM TEDARİK HİZMETİNİN YANINDA YÜZDE 40 A VARAN İNDİRİM DE SAĞLIYOR.
Geçtiğimiz aylarda Delivery Hero’ya rekor fiyata satılan Yemekse-peti’nin çatısı altında kurulan irmik, com, iş ortağı olduğu tüm restoranların ürün tedarikinde satın alma süreçlerini kolaylaştırıyor. 2011 yılının Eylül ayında ilk siparişini alan irmik.com, o günden beri yalnızca Yemeksepeti üye restoranlarına hizmet veriyordu ancak bu yıl itibarıyla Türkiye’deki tüm işletmelere açıldı. Dünyada işletmelere ürün tedariki yapan internet siteleri varsa da kapsamı göz önüne alındığında İrmik henüz Türkiye’de tek.
İrmik’in şu anda 1600’den fazla müşterisi ve 30 tane tedarikçisi var ve Türkiye’de tüm şehirlerde hizmet verebiliyor. 2015 yılı süresince hem üye işletme sayısını ve ürün çeşitliliğini artırmayı hem de yeni tedarikçilerle anlaşarak daha geniş bir ürün gamı sunmayı hedeflediklerini dile getiren Yemeksepeti Uluslararası Pazar ve İş Geliştirme Direktörü Mert Baki “Sadece İstanbul’da 40 binin üzerinde ev dışı tüketim noktası var. Hedefimiz önce İstanbul’da, sonra da tüm Türkiye genelindeki mevcut noktalara ulaşmak. Bu sırada lokal tedarikçileri de bünyemize katarak büyümeye devam edeceğiz” diyor.
Yüzde 40’a varan indirimler sunuyor
Baki, “İrmik, Yemeksepeti markasının gücü ve pazardaki kapsamlı ağı sayesinde en uygun fiyatları ve başka yerde olmayan özel avantajları işletmelere sunabiliyor. Öyle ki, tekil restoranlar ve düşük tutarlı satın almalar için bile yüzde 40’a varan indirimlerden faydalanabiliyor” şeklinde sürdürüyor sözlerini…
Bugün Türkiye’de 81 ilde restoran, kafe, otel ve ofisler tek adreste onlarca tedarikçinin ürün ve kampanyalarına ulaşabiliyor ve İrmik’e özel kampanyalardan faydalanabiliyor. Şirketler siteden gıda ve gıda dışı 2 bin 500’ün üzerinde farklı ürüne erişebiliyor, ürün ve fiyatları kar-şılaştırabiliyor. Baki konuya ilişkin “Özellikle gıdada oldukça geniş bir ürün yelpazesi var. Un, yağ, patates, çay ve kahve gibi temel ürünlerden tutun, bir Uzakdoğu restoranının, bir pizzacmın ya da kebapçının tüm mutfak ihtiyaçlarına kadar pek çok ürün irmik.com’dan alınabiliyor. Ayrıca irmik.com’da temizlik, kağıt ürünleri ve sarf malzemelerinden ambalaja, mutfak gereçlerinden döküm tencere ve tavalara, ilaçlama, periyodik araç bakımı gibi hizmetlerden motosiklet kurye ekipmanlarına kadar pek çok ürün alternatifleri bulunuyor” diyor.
Spotify değerini 8.53 milyar dolara yükselten büyük yatırım turunda toplam 526 milyon dolarlık yatırım aldı. Yatırımın 115 milyon dolarlık bölümü, Spotify’ın yüzde 1.4’ü karşılığında İskandinav telekom operatörü TeliaSonera tarafından yapıldı. Martin Lorentzon, iki markanın da yönetim kurulunda…
GsçtigİmİZ Mayıs’ta Yemeksepeti’ni 589 milyon dolara satın alan Delivery Hero 11 milyon euro’luk yeni yatırım aldı. Böylelikle bugün 34 pazarda aktif olan girişim değerini 2.8 milyar euro’ya çıkardı. Şirket, bugüne kadar 1.4 milyar dolar yatırım almış oldu.
Pinterest’in marka algısını ticaret odaklı konumlandırma çalışmaları meyvelerini veriyor. Siteye eklenen “satın al” butonu ile start verildi. Pinterest’te görülen giysi, aksesuar gibi içeriklerin site üzerinden alınmasını sağlayan uygulama ilk ABD’de etkinleştirildi.