Emlak sektöründe Anahtar çözüm
Anahtar Finans, emlak sektöründe kiralık ve satılık evlerle ilgili tüm portföy yönetim işlerinin, müşteri yönetimlerinin, ajanda ve iş takiplerinin yapılabilmesini sağlayan bir çözüm sunuyor, ilk melek yatırımını kuruluş aşamasında alan girişim, bu yıl sonuna kadar bin emlak ofisi ve 5 bin danışmana ulaşmayı hedefliyor, ilk melekyatırımını gittigidiyor.com’un kurucu ortaklarından Cemal Dalar’dan alan şirket, 2016 içinde de bir yatırım daha almayı hedefliyor.
Gayrimenkul danışmanlığı alanı, iş akışlarının iyi yönetilmesi ve sahada çalışırken işlerin bir platformda konsolide edilmesi gerektiği bir iş kolu. Kısacası teknolojinin nimetlerinden, özellikle de mobil internetten, telefon ve tablet benzeri iş donanımlarından faydalanıp, pek çok emlak ilan portalına portföylerini girip, birlikte çalışma odaklı e-mail, dosya paylaşımları, takvim ve yapılacak işlerin yönetimi, excel gibi ofis yazılımlarının kullanımının yoğun olması gereken bir iş alanı.
Gayrimenkul danışmanları ve broker’lar sürekli müşteri ve portföy kazanma amacıyla sahada çalışırken, pek çok işi planlayıp, doğru zamanda uygulamak zorunda olan profesyoneller, işte bu noktada Anahtar Finans, tamamen veriye ve bilgiye dayalı bir sektör olan emlakta kiralık ve satılık evlerle ilgili emlakçıların tüm portföy yönetim işlerini, müşteri yönetimlerini, ajanda ve iş takibini yapabilmelerini sağlayan bir start up şirketi. Emlak sektörünün sorunlarını çözümlemeyi amaçlayan Anahtar Finans, oluşturduğu ReOS Emlak Yönetim Çözümü ile emlak sektöründe genel müdürlük ve franchise ofisler arasında duyulan haberleşme ihtiyacını çözümleyen, emlak ofisleri için mobil olması şart olan çalışanlarının verimini artırmayı amaçlayan bir yazılım yazmış durumda.
Bu çözümü ile Century 21 ile tüm Türkiye çapındaki ofislerine hizmet vermeye başlamış durumda. Gayrimenkul danışmanlığı ofislerini, mortgage ve sigorta gibi finansal ürünlerin de müşteriye sunulabildiği bir hizmet konseptine taşıma fikriyle 2011 yılında çalışmalarına başladıklarını söyleyen Anahtar Finans Kurucu Ortağı Hüseyin Öztürk, bu tür ürünlerin bankalar ve sigorta şirketleri için değer yaratabilmesi için öncelikle emlak ofislerinde bir sisteme ihtiyaç olduğunu belirtiyor.
CRM önemli nokta
2012 yılından itibaren dünyanın önemli gayrimenkul danışmanlık markalarının Türkiye yönetimleriyle başlayan çalışmalarını zaman içinde SaaS ürünü haline getirdiklerini vurgulayan Öztürk, şu bilgileri veriyor:
“Danışmanlar çok gezip, çok konuşan, çok yazışmak ve sıcak satış anında bir yandan da iş süreçlerini yönetmek zorunda olan bir meslek grubu. Temel satış ve pazarlama faaliyetleri açısından çok zengin bir akışı yönetmeliler. Yeni portföylerin geliş kaynağı, yüzde 39 oranında eski müşteriler ve yönlendirmelerden oluşuyor. Bu sebeple CRM en önemli nokta. Tam da bu konuda, baştan sona tüm ihtiyaçlarını tek platformda kolayca yapmalarını sağlamaya yönelik, pazarlamadan iş verimine kadar her her alanda zaman kazanımı ve kontrol sağlayan, gerekli diğer platformlara da entegre mobil bir platformu, Microsoft Türkiye’nin de desteğiyle kurumsal bir mimaride sunmaya çalışıyoruz.”
5 bin danışman hedefi
Aralarında global markaların Türkiye ofislerinin de bulunduğu toplam 300’e yakın franc-hise ofise ve bu ofislere bağlı çalışan 3 bine yakın gayrimenkul profesyoneline hizmet sunuyor. Ayrıca bu çeyrek içinde Turkcell ile birlikte, bağımsız emlak ofisleri için daha dar kapsamlı benzer bir paketi, dijital dünyaya yakın 30 bin emlak ofisini hedefleyerek sahaya sunuyor olacaklarını ifade eden Öztürk, hedefleri konusunda şunları söylüyor:
“Global gelişmeleri yakından takip eden, müşterilerine değer yaratan bir firma olarak önce mobil stratejilerle ve özellikle de entegrasyonlarla büyümeye devam edeceğiz. Tüm bunlarla birlikte REOS Emlak Sistemi ile bu yıl için bin emlak ofisi ve 5 bin danışman sayısını yakalamak istiyoruz. Amerika’da bir yazılım şirketi planlama, analiz, proje yönetimi, kodlama ve test süreçlerinde neleri yapıyorsa, bu şekilde çalışan iyi bir ekibe sahibiz.” Bu ekibin içindeki yazılımcıları da, girişimci haline getirmekten korkmayan, onları teşvik eden, hep birlikte değer yaratmaya çalışan bir şirket kültürü oluşturmayı hedeflediklerini belirten Öztürk, “Aklımızda olan tüm fikirleri, odağımızı da bozmadan, sırası geldikçe, içerideki ekiple birlikte sahaya süren; en başta müşterilerine değer yaratan, tüm süreçlerde “müşterim bu yazılımla nasıl büyür” sorusunu aklından çıkartmayan bir firma olarak çalışmaya ve değer yaratmaya devam edeceğiz” diyor.
Meleklerle görüşüyoruz
İlk melek yatırımlarını şirket ortaklığı modeliyle gittigidiyor.com’un kurucu ortaklarından Cemal Dalar’dan aldıklarım söyleyen Hüseyin Öztürk, 2016 içinde de sonuçlandırmayı planladıkları bir yatırım alma sürecinin içinde olduklarım ifade ediyor. Şu anda Türkiye’nin önde gelen internet yatırım grupları ile erken aşama görüşmelerinin başladığım vurgulayan Öztürk, “Amacımız, akıl ve vizyonuyla birlikte değer katacak, doğru kaynağı içeri almak. Bu nedenle yatırımcının kimliği, ekibi, etki çevresi, ürüne ve hedeflenen sektöre katacağı değer, sisteme koyacağı nakit kaynaktan çok dalıa önemli. Yurtdışı yatırımcılarla görüşmedik, belki Seri B yatırımlar için düşünülebilir” diye konuşuyor.
Microsoft’tan destek
Microsoft Türkiye ofisinin şirketin kuruluş aşamasında kendilerine destekler verdiğini belirten Hüseyin Öztürk, mentorluk, teknoloji sektörel ilişkiler alanında çeşitli destekler aldığım söylüyor. Öztürk, sözlerine şöyle devam ediyor: Öztürk, “Gerektiğinde yazılım ekibimize istedikleri konularda yalandan çalışarak çözümler sunabiliyorlar, ücretsiz eğitimlere davet ediliyoruz. Dünya çapmda bulut tabanlı hizmetleri performans, ölçeklenebilirlik ve yüksek güvenlikle birlikte sundukları Windows Azure platformu üzerinde, sürdürülebilirlikle ilgili endişelerden uzak bir sunucu hizmeti alıyoruz. Office 365 gibi çok değerli ürünlere entegrasyon vizyonumuz var ve açıkçası rekabet ettiğimiz global ürünler dalıi yeni yeni bu alana odaklanmaya başlıyorlar.” Tüm bu konuların kendilerine vizyon ve odaklanma konusunda tüm ekip destek sunduğu söyleyen Öztürk gayrimenkul sektörüne kurumsal teknolojileri, kendi alanlarında dünya lideri markalarla birlikte taşımaya çalıştıklarım belirtiyor. Lenovo Thinkpad 8 tabletin lansmanı, Microsoft, Lenovo ve Intel gibi her biri kendi alanında dünya lideri markalarla REOS Windows uygulamasıyla birlikte yapıldı” diyor.