Şirket Haberleri

Çağdaş Holding, Bodrum için kolları sıvadı

İnşaattan turizme birçok alanda faaliyet gösteren Çağdaş Holding, Bodrum için kolları sıvadı. İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, “150 milyon TL olan ciromuzu 2016 sonunda 250 milyon TL’ye çıkarmayı planlıyoruz” diyor…

1987 yılında İstanbul’da kurulan 1997 yılından sonra ise Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaptığı yatırımlarla büyümesini sürdüren Çağdaş Holding, en önemli faaliyet alanı beton santrali dışında inşaat, havacılık, enerji, mermer ve turizm sektörlerinde de faaliyet gösteriyor. 1997 yılında Çağdaş Beton Santrali’ni kurarak yatırım rotasını Bodrum’a yönelten holding, burada havaalanı yapımına karar verilmesi ile arsa alımına başlayarak daha sonraki çalışmaları için altyapı oluşturmuş.

Zaman içinde işlerini inşaattan ev dekorasyonuna kadar genişleten Çağdaş Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Çağlar bugün işlerini önemli ölçüde oğulları Çağdaş Çağlar ve Dağlarca Çağlar’a devretmiş durumda.

Çağdaş Holding

Bodrum’da beton santrali, inşaat, perakende gibi alanlarda faaliyet gösterdiklerini söyleyen Çağdaş Holding icra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, “13 grup şirketi ile 400’ü sabit, sezonda ise bini aşkın donanımlı personelle hizmet veriyoruz” diyor. Toplam 150 milyon TL’lik bir ciroya sahip olduklarını söyleyen Çağlar, 2016 sonunda 250 milyon TL’ye yakın bir ciroya ulaşmayı planladıklarını belirtiyor. Bu ciroyu ise, 120 milyon eu-ro tutarında satılmaya hazır konutların en az yüzde 30’unu satarak elde etmeyi düşündüklerini ifade ediyor.

“KIŞ TURİZMİ KONGRE MERKEZİ”

Her zaman Bodrum’u öne çıkaracak çalışmalara imza atmayı düşündüklerini kaydeden Çağlar, Bodrum’a katkı sağlayacağını düşündükleri pek çok projeleri olduğunu belirtiyor. Çağlar bu projeleri şöyle özetliyor:

“Mesela Başaran Ulusoy’un da katkılarıyla bir kongre merkezi yapmayı planlıyoruz. 5 bin kişi kapasiteli olarak düşünülen bu yatırım, Bodrum’un kış turizmine büyük katkı sağlayacak. Ayrıca Bodrum’da profesyonel futbol sahaları olan oteller yapılması konusunda da düşüncelerimiz var. Bunun futbol kulüplerini Bodrum’a çekeceğini ve kış turizmine pozitif katkı sağlayacağını öngörüyoruz. Bir de Bodrum’a 100 bin ağaç dikmek üzere yola çıktığımız bir projemiz bulunuyor. Torba’dan başlayarak projenin startını verdik. Şimdiye kadar diktiğimiz ağaç sayısı 2-3 bini buldu.”

“BODRUM’A İKİNCİ SWISSOTEL”

Bodrum’a kısa sürede iki Swissötel kazandıran holding, 2008 yılında Turgutreis’te 60 odalı Swissötel Residences Bodrum Beach’in 26 dönümlük arsasını 10 milyon euro’ya satın almış. Projeye başlamadan 72 evden 41’i satılırken burada halen satılmayı bekleyen 10 ev bulunuyor. Turgutreis Swissotel projesinin toplam yatırım maliyetinin yaklaşık 75 milyon euro’yu bulduğu belirtiliyor.

Bodrum’un tüm beldelerinde yatırımlarının olduğunu hatırlatan Çağlar, iki yıl önce Yokuşbaşı Svvissötel Residences Bodrum Hill projesine başladıklarını söylüyor. Söz konusu oteli 2018 yazında açmayı, konutları da 2017 yazında teslim etmeyi planladıklarını dile getiren Çağlar projeye ilişkin şu bilgileri veriyor:

“35 konutun bulunduğu projenin yatırım maliyeti 100 milyon euro civarında. Özellikle Arap, Rus, Azeri yatırımcıların büyük evleri tercih etmesi nedeniyle konutları 135 ile bin 62 metrekare arasında planladık. Bu otelimizde oda sayısının 100’ü bulmasını öngörüyoruz. Böylece Bodrum’a iki adet Svvissotel kazandırmış olacağız.”

Projelerinde lokasyonun öncelik taşıdığını hatırlatan Çağlar, Şalvarağa projesinin de bu kapsamda ön plana çıktığını söylüyor ve “Kumbahçe mevkiindeki projemiz 4 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen özel havuzlu müstakil villalardan oluşuyor. Bodrum Kalesi, Kos Adası ve Karaada manzarasına hakim” diyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu