Ece Kavran, Kendi Moda Markası ‘Urun’ü Büyütüyor
KüçükÇiftlik Park’ın yönetim kurulu üyelerinden Ece Kavran, hem aile şirketinde çalışıyor hem de kendi moda markası Urun‘ü büyütüyor. A ve A + grubuna hitap eden markasını daha çok yurtdışında büyütmeye odaklanan Ece Kavran, “Hedefimiz yurtdışında mağazalaşmakve marka ortaklıkları ile güçlenmek” diyor.
Temelleri 1970’lerde Osman Kavran tarafından atılan KüçükÇiftlik Park, 2009 yılında Kavran ailesinin üçüncü kuşak temsilcileri tarafından lunaparktan etkinlik ve konser alanına dönüştürüldü. Yılda 70 kadar biletli, 70 kadar da kapalı etkinliğe sahip olan KüçükÇiftlik Park’ın yönetim kurulu üyelerinden Ece Kavran, hem aile şirketindeki görevini yürütüyor hem de kendi moda markası olan ‘Urun’ü büyütüyor. Dört yıl önce yarattığı markası bugün yurtiçinde sınırlı adetlerde satılırken, yurtdışında ise İngiltere, İspanya ve İtalya’da dört satış noktasında tüketicilerle buluşuyor. Ece Kavran, markasını önümüzdeki dönemde yurtdışında büyütmeye odaklanmış durumda.
Marka yönetimi eğitimi aldı
Ece Kavran, İstanbul’da doğup büyüdükten sonra eğitim için İngiltere, İsviçre ve İtalya’da bulundu. Hem iç mimari hem de marka yönetimi eğitimlerimi tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönerek “Urun” markasını hayata geçirdi. Kavran aynı zamanda Küçükçiftlik Park bünyesindeki görevine de devam ediyor. İç mimari eğitimini tamamladıktan sonra ne okuyacağına karar ver mekte zorlandığını söyleyen Kavran, markasının ortaya çıkışını “Okumak istediğim birkaç bölüm vardı ve kararsızdım. Tüm bölümlerin derslerine girerek buldum beni çağıran bölümü. Markalar üzerine yoğunlaştıkça ve bir markayı strüktürüne koydukça mimari ile modanın sanatsal bir düzlemde buluşması fikri ile ‘Urun’ doğdu” diye anlatıyor.
2014’te markasını yarattı
2012 yılında kendi markası için İtalya’da çalışmalara başlayan Ece Kavran, destek aldığı danışmanlarla birlikte 6 ay kadar markanın altyapı çalışmalarını yürütüyor. Kavran, 50 bin TL’lik sermaye ile yola çıktığından bahsediyor. Ece Kavran, şunları anlatıyor:
“Ancak zemin çalışmalarından sonra yalnızsınız. Marka, kim olacağı bilinen değil, içeride aranan ve bulunan bir şey. Çocuk yetiştirmeye benzetiyorum ben marka yaratmayı. Zaman alan ve emek isteyen bir iş. içeriden dışarıya bir yolculuk, diyebiliriz. 2013’ün sonunda Türkiye’ye döndüm. Ocak 2014’te de Urun’ü kurdum.”
İsmini ablası koydu
Markanın isim annesi Ece Kavran’ın ablası Naz Kavran. Her zaman ürün tasarlamak fikri olduğunu, bundan yola çıkarak da markanın adının ‘Urun’ olmasına karar verdiklerinden bahseden Ece Kavran, şöyle devam ediyor:
“Üretimimizi Türkiye’de yapıyoruz. Kumaşlarını da Türkiye’de dokutuyoruz. Bu benim için çok önemli. Urun bir Türk markası, Türkiye’yi beslemeli ve Türkiye’den beslenmeli. Hem satış noktaları hem de adetleri konusunda elimiz sıkı demek doğru olur. Urun seyrelmenin hikayesi, azın çokluğuna dikkat çeken bir marka. Bu sebeple adetler konusunda satış noktalarımızı frenlemek bizim için çok önemli.”
Gazinodan lunaparka
KüçükÇiftlik: Park’ın dedesi gazinocular kralı olarak bilinen Osman Kavran’ın kendilerine bıraktığı bir değer olduğunu dile getiren Ece Kavran, “1970’lerde dedem Küçükçiftlik Park Gazinosu’nu Lunaparka dönüştürdü. Hepimizin çocukluğunun lunaparkım ablam Naz Kavran, 2009 yılında çağımızın gerekliliklerim göz önünde bulundurarak bir etkinlik ve konser alanı olarak yem yüzüyle tekrar açtı. 2019 için yine her zaman olduğu gibi yenilikçi planlarımız var” diye anlatıyor.
Özlem Bay Yılmaz