Haberler

Geri Ödemesiz Burs Veren Kurum ve Kuruluşlar

Karşılıksız Burs Veren Vakıf ve Dernekler

BURS başvuruları başladı. Üniversiteyi kazanan adaylar için burs bulabilmek en büyük ihtiyaçlardan biri. Kredi Yurtlar Kurumu bursları herkese çıkmayabiliyor ve üniversite biter bitmez yüksek bir bütçeyle ödenmesi gerekiyor. Bazen çıksa da şehir dışında okuyan öğrenciler için yeterli olmayabiliyor. Bu nedenle karşılıksız burs veren vakıf ve dernekler çok önemli. İşte vakıf, dernek ve devlet kurumlarmdan burs veren kuruluşların listesi…

İSTANBUL TİCARET ODASI (İTO)

ITO bursları, İstanbul il sınırları içinde bulunan devlet üniversitelerinde öğrenim gören yükseköğrenim (lisans) öğrencileri (açıköğretim ve uzaktan öğretim hariç) ile vakıf üniversitelerine ÖSYM tarafından yüzde 100 burslu olarak yerleştirilen veya yüzde 100 şehit bursu ile öğrenim gören lisans öğrencilerine veriliyor. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrenim kredisi dışında başka herhangi bir resmi veya özel kuruluştan burs almayan, herhangi bir firma veya kuruluşta çalışmayan, ara sınıf başvurularında yıllık genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2.25 veya 100 üzerinden en az 60 olan öğrenciler burslara başvurabiliyor. Yüksek lisans ve doktora burslarında da genel not ortalamasının 4 üzerinden en az 3 veya 100 üzerinden en az 75 olması bekleniyor. Başvuru tarihi ve burs rakamları Eylül ayı içerisinde açıklanacak.

SEMA YAZAR GENÇLİK VAKFI

Vakıf, maddi durumu yetersiz ve puanına göre başarılı öğrencilere burs veriyor. Başvurular mail ve kargo yoluyla yapılabiliyor.

Bu yıl sadece Ankara, Gazi, ODTÜ ve Hacettepe Üniversitesi siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iletişim, edebiyat, mimarlık, mühendislik, hukuk ve tıp gibi belli başlı bölümleri kazanmış lisans öğrencileri burs alabilecek. Başvuru tarihi ve burs rakamları Eylül ayı içerisinde açıklanacak.

ÇAĞDAŞ YAŞAMI DETEKLEME DERNEĞİ

Dernek Atatürk İlkelerine bağlı, maddi desteğe ihtiyacı olan, başarılı üniversite öğrencilerine “Bir Işık da Siz Yakın” projesi kapsamında 250 TL’lik eğitim bursu veriyor. Başvuru tarihi 3-12 Eylül. Sadece derneğin birer şubesinin bulunduğu illerdeki lisans öğrencileri başvurabiliyor. Vakıf üniversitelerinde okuyan öğrenciler ile son sınıf öğrencilerinin başvurulan kabul edilmivor.

VEHBİ KOÇ VAKFI

Vehbi Koç Vakfı, eğitimde fırsat eşitliği yaratmak hedefiyle 1969 yılından bu yana verdiği eğitim burslarıyla yetenekli fakat maddi imkanları yetersiz gençleri destekliyor. Vakfın burslarından her yıl 2 bine yakın genç yararlanıyor. Son başvuru tarihi ise 29 Eylül. Başvurular wvvw.vkv.org.tr adresinde bulunan Burs Portalı’ndan yapılıyor. Başarı notunun en az 100 üzerinden 60, 4 üzerinden ise 2.5 olması şart koşuluyor. Şimdiye dek 50 binden fazla öğrenciye burs sağlayan vakfın bu yıl burs listesine aldığı üniversiteler şunlar; Akdeniz Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Harran Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi (İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi ve Atatürk Eğitim Fakültesi), Mersin Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, 19 Mayıs Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi (Mühendislik Fakültesi), Van 100. Yıl Üniversitesi. Başvurular 2-30 Eylül arasında alınıyor. Burs rakamları ise Eylül ayı içerisinde açıklanacak.

HACI ÖMER SABANCI VAKFI

40 yılı aşkın zamandır 44 bin öğrenciye burs veren vakıf her yıl bir taban puan belirliyor. Burslar burs almaya başlanan tarihten başlayarak öğrenim süresi boyunca devam ediyor. Sabancı Vakfı Bursları başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilmekte olup, geri ödeme ve hizmet yükümlülüğü getirmiyor. Her yıl Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) üstün başarı gösteren öğrencilere sağlanan “Üniversiteye Giriş Bursu” dışında yine LYS’de üstün başarı gösteren ve Sabancı Vakfı tarafından belirlenen “Kalkınmada Öncelikli İllerdeki Liselerden Mezun Öğrenciler” ile “Engelli öğrencilere” de burs sağlanıyor. Üniversiteye Giriş Bursu bu yıl, Ankara, Gazi, Hacettepe, Boğaziçi, 9 Eylül, Ege, İTÜ, Marmara, İstanbul, ODTÜ, Yıldız Teknik ve Çukurova Üniversitesine, vakfın web sitesinde belirtilen puanlarla girmiş olan öğrencilere veriliyor. Başvuru tarihi ve burs rakamları Eylül ayı içerisinde açıklanacak.

YAŞAR EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI

Vakıf, yüksek lisans, lisans, yüksekokul ve meslek yüksekokulunda (İşletme, İşletme Mühendisliği, Turizm İşletmeciliği. İktisat, Kimya Lisans, Kimya Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, inşaat Mühendisliği, Mimarlık. Veterinerlik, Su Ürünleri bölümleri) okuyan başarılı ancak maddi olanakları kısıtlı öğrencilere karşılıksız burs veriyor. Başvurular Eylül sonuna kadar alınıyor. Bu yılın rakamı henüz belli olmamakla beraber geçtiğimiz yıl 500 lira olduğunu belirtelim.

TURİNG BURSU

Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu, lisans, yüksek lisans ve doktora aşamasındaki öğrencilerden karşılıksız burs başvurusu alıyor. Sadece İstanbul ve Ankara’daki üniversitelerde okuyan öğrençiler Turing bursuna başvurabiliyor. Diğer şehirlerdeki üniversitelerden gelen başvurular dikkate alınmıyor. Vakıf ve özel üniversitelerde okuyan öğrencilerin yüzde 100 burslu olması gerekiyor. Burs miktarı ve süresi Eylül ayında açıklanacak ancak başvurular başladı.

SAĞLIK VE SOSYAL YARDIM VAKFI

Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı, 2010 yılından itibaren sağlık ve sosyal bilimler alanında okuyan üniversite öğrencilerine eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla karşılıksız burs veriyor. 2019-2020 eğitim öğretim yılında da Tıp, Eczacılık, Hemşirelik, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinin lisans bölümlerinde okuyan öğrencilere karşılıksız dokuz ay boyunca 350 TL burs verecek. Son başvuru tarihi 13 Eylül.

YAPI KREDİ BANKASI EMEKLİLERİ DERNEĞİ

19 yıldır ihtiyaç içindeki üyelerinin yükseköğrenim gören çocuklarına karşılıksız eğitim yardımı veren derneğin bu yıl burs rakamları, öğrencinin başarı ortalamasına göre 300 ile 500 TL arasında değişiyor. Son başvuru tarihi 30 Kasım.

BORUSAN KOCABIYIK VAKFI

Borusan Kocabıyık Vakfı, bu sene İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesinin Mühendislik, İşletme ve İktisat Fakülteleri ile Uludağ Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Hukuk Fakültelerinde okuyan öğrencilere karşılıksız burs veriyor. Bursu alabilmek için 100 üzerinden en az 70, 4.00 üzerinden en az 2.75 ortalamaya sahip olmak şartı var. Karşılıksız burs başvuruları, adayların belirtilen okulların burs ofislerine başvurmaları ile gerçekleşiyor.

İZMİR TİCARET BORSASI

İzmir Ticaret Borsası, ülke genelinden maddi desteğe ihtiyacı bulunan öğrencilere karşılıksız burs veriyor. Başvuru şartları maddi desteğe ihtiyacı bulunmak, ahlaki durumu, vatan sevgi karakteri burs verilmesine layık olma herhangi bir firma veya kuruluşta daimi eleman olarak çalışmamak.

Karşılıksız burs başvuruları, Burs Başvuru Formu’nun doldurulup info@itb.org.tr mail adresine gönderilmesi ile gerçekleşiyor.

ANKARA TEKNİK EĞİTİMİ GELİŞTİRME VAKFI

ATEG Vakfı Bursları başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilmekte olup, geri ödeme ve hizmet yükümlülüğü getirmiyor. Karşılıksız burs başvurularının, Burs Başvuru Formu’nun vakıf internet adresinden çıktısı alınıp imzalanarak istenilen belgelerle birlikte ATEG Vakfı’na şahsen ya da web sayfasına gerekli evraklar yüklenerek yapılması gerekiyor. Son başvuru tarihi ise 27 Eylül.

GÜRSOY VAKFI

Gürsoy Vakfı, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki okullarda okuyan başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olup, burs arayan öğrencilere karşılıksız burs veriyor. Burs alabilmek için devlet üniversitelerini kazanmış olmak gerekiyor.

Açık öğretim ve Uzaktan Öğretim programları kapsam dışında bulunuyor. Burs başvuruları vakıf sitesinden online olarak yapılabiliyor. Son başvuru tarihi 30 Eylül.

TOG KARDELENLER BURSU

Toplum Gönüllüleri Vakfı, Mühendislik Bölümleri, Fen Edebiyat Fakültelerinin Sayısal bölümleri, İşletme, İktisat, İstatistik, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ve Hukuk Gönüllüleri okuyan kız öğrencilerden karşılıksız burs başvurusu alıyor. Burs bedeli 255 TL. Başvurular online olarak alınıyor. Son başvuru tarihi 1 Ekim.

MERSİN DENİZ TİCARET ODASI

Mersin Deniz Ticaret Odası, Mersin ili dahilindeki liselerden mezun olan veya Mersin’de ikamet adresi olan öğrencilere karşılıksız burs veriyor. Denizcilik Fakültesi/MYO dışında kalan bölümlerde ön lisans okuyan öğrencilerin burs başvuruları kabul edilmiyor. Özel üniversitede okuyan öğrencilerin de burs başvuruları kabul edilmiyor. Başvurular online veya posta yoluyla yapılabiliyor.

KIBRIS TÜRK EĞİTİM VAKFI

Vakıf KKTC vatandaşı olan üniversite öğrencilerine geri ödemesiz burs veriyor. Burs süresi sadece bir ders yılı için geçerli olmakla beraber başvuruların şahsen vakfa yapılması gerekiyor. Son başvuru tarihi 20 Eylül.

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ

Darüşşafaka Cemiyeti Eğitimde Fırsat Eşitliği Yükseköğrenim Burs Fonu’ndan yararlanmak isteyen üniversite öğrencileri, 15 Eylül tarihine kadar başvuru belgelerini Darüşşafaka Cemiyeti 1863 Kaynak Geliştirme Birimi’ne eksiksiz ileterek yapabiliyor. Burstan anne veya babası hayatta olmayan öğrenciler faydalanabiliyor. Öğrencinin yerleştirildiği puan türünde ilk yüzde 20’lik dilimde yer alması şartı aranıyor.

ODTÜ MEZUNLAR DERNEĞİ

Burs başvuruları sadece ODTÜ öğrencilerinden alınıyor. Diğer üniversitelerin başvuruları kabul edilmiyor. Başvurular online olarak yapılıyor. Son tarih 1 Ekim.

ÇELİKEL EĞİTİM VAKFI

Çelikel Eğitim Vakfı Bursu için 2019 YKS kontenjanları kapsamında, İstanbul’daki devlet üniversitelerinin lisans programlarma ya da vakıf üniversitelerinin tam burslu lisans programlarma yeni kayıt hakkı kazanmak ve kayıt yaptıracak olmak gerekiyor. Çelikel Eğitim Vakfı Alev Topları Bursu 12 ay süreyle 700 TL. Son başvuru tarihi ise 3 Eylül.

ELGİNKAN VAKFI

Elginkan Vakfı Bursları, üniversitelerde lisans ve lisansüstü düzeyde öğrenim gören başarılı ve maddi imkanları yetersiz öğrencilere verilmekte olup, karşılıksız ve öğrenciye bir mecburi hizmet ya da geri ödeme yükümlülüğü getirmiyor. Bu yıl burs programında yer alan üniversiteler, ITÜ, İstanbul Üniversitesi, ODTÜ, Boğaziçi, Ege, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Celal Bayar Üniversitesi. 400 TL olarak belirlenen burs için başvurular Eylül’de başlıyor.

İŞ DÜNYASI VAKFI

Vakfın bursu öncelikle yurt içinde lisans, lisans üstü ve doktora yapan öğrencilere veriliyor.

Burs müracaatı her eğitim yılı başında 15 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında burs formu doldurularak bizzat vakfa yapılıyor.

TAŞKENT DAYANIŞMA VE KÜLTÜR VAKFI

Vakıf, üniversitelerde fakülte, yüksek okul, yüksek lisans ve doktora düzeyinde öğrenim gören başarılı ve maddi imkanları yetersiz öğrencilere burs veriyor. Son başvuru tarihi 15 Eylül-15 Ekim. Bursa başvurabilmek için Konya, Taşkent ve çevresinde ikametgah göstermek gerekiyor.

KALEBODUR EĞİTİM, SAĞLIK VE SOSYAL YARDIM VAKFI

2001 yılından bu yana burs veren KSV aynı zamanda öğrencilere staj yapma imkanı da sağlıyor. KSV vakfının belirlediği başarı kriteri 4’lük puan sistemi üzerinden en az 2.5,100’lük puan sistemi üzerinden en az 60 puan almış olmak. Hangi okullarda okuyan öğrencilerin burs başvurusu yapabileceği ise, vakfın sitesinde geniş bir liste olarak açıklanıyor. Başvuru tarihi ve burs rakamları Eylül ayı içerisinde açıklanacak.

TEKFEN BURSU

Tekfen Eğitim, Sağlık, Kültür, Sanat ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı, her yıl Türkiye’de öğrenim gören ve maddi desteğe ihtiyaç duyan 500 başarılı üniversite öğrencisine karşılıksız eğitim bursu veriyor. Tekfen bursları, sınavla girilen okulların öğrencilerine, sınav sonuçları ve başarı ortalamalarına göre veriliyor. Üniversite burslarında, Tekfen Grup şirketlerinin faaliyet gösterdiği alanlara göre, mühendislik ve işletme bölümleri ağırlık kazanıyor. Tekfen bursları ile ilgili bütün işlemler, 2004 yılından bu yana tümüyle web sitesi üzerinden yapılıyor. Başvurunun temel şartı, adayların ailelerinde en fazla kazanan kişinin yıllık brüt gelirinin maaş, ikramiye ve prim dahil (fazla mesai hariç) 63 bin 880 TL ve altında olduğunun belgelenmesi. Başvuru tarihi ve burs rakamları Eylül ayı içerisinde açıklanacak.

MEHMET ZORLU VAKFI

Başvurular ilgili üniversitelere şahsen yapılacak olup vakıf üzerinden bireysel başvuru alınmıyor. Vakıf her yıl ortalama 2 bin öğrenciye eğitim bursu sağlıyor. Bugüne kadar 15 bine yakın öğrenciye burs veren Mehmet Zorlu Vakfı, devlet üniversiteleri, devlet konservatuarları ile yüzde 100 burslu olarak vakıf üniversitelerinde okuyan, basarı ve ihtiyaç kriterini karşılayan öğrencileri hedefliyor. Sadece İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile Mühendislik, Hukuk, Endüstriyel Tasarım, Matematik, Fizik ve Kimya bölümlerinde okuyan öğrencilere burs veriliyor. Burs kapsamındaki üniversitelerin tam listesi vakfın web sitesinde yer alıyor. Başvuru tarihi ve burs rakamları Eylül ayı içerisinde açıklanacak.

SÜTAŞ EĞİTİM BURSU

Sütaş eğitim bursu, “sütün iyiliğini ve bereketini yayma” görevini üstlenebilecek, üniversite lisans programında eğitim alan başarılı ve maddi durumu yetersiz öğrencilere veriliyor. Sütaş bursu tamamen karşılıksız olmakla beraber, burs hakkı kazanan öğrenciye hiçbir zorunlu hizmet veya geri ödeme yükümlülü-ğü getirmiyor. Burs almaya hak kazanan öğrencilerin eğitim süresi ve eğitim sonrasında Sütaş’ın desteklediği sosyal sorumluluk projelerine katılması önemseniyor. Üniversitelerin ara sınıflarında okuyan öğrencilerin not ortalamasının 100’lük puan sistemi üzerinden en az 65,4’lük puan sistemi üzerinden en az 2.5 olması şart. LYS genel sıralamada ilk 15 bine giren öğrencilere 650 TL, giriş puanı sıralamasında önde olan öğrencilere ise bu yıl 450 TL veriliyor. Son başvuru tarihi 20 Eylül.

TÜRK EĞİTİM VAKFI

TEV, yurt içinde Atatürk İlkelerine bağlı, başarılı fakat maddi desteğe ihtiyacı olan mesleki orta öğretim, üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs veriyor. Lisans öğrencileri için bu yıl burs miktarı 600 TL, yüksek lisans öğrencileri için 1.000 TL, doktora öğrencileri için de 200 TL. Burs almak isteyenlerin 2-22 Eylül arası TEV web sitesinden form doldurması gerekiyor, öğretim kurumlarınca seçilenlerin yanı sıra, her yıl engelli ve yetiştirme yurdunda barınarak yükseköğrenim görmeye hak kazanan öğrenciler ile doğal afet, acı olay vb. gibi milletçe acısını yaşadığımız olaylarda zarar gören ailelerin öğrenim gören çocuklarına da burs tahsis ediliyor.

TEMA VAKFI TURAN DEMİRASLAN LİSANSÜSTÜ BURSU

TEMA Vakfı tarafından verilen lisansüstü öğrencileri bursu için bu yıl belirlenen rakam 1.080 TL. Son başvuru tarihi ise 30 Eylül.

Burslar, TEMA Vakfı hedefleri doğrultusundaki branş ve konularda yapılan araştırmalara teşvik ve destek amacı taşıyor. Öğrencilerin hazırlayacakları tezlerin TEMA Vakfı’nın görüşlerinin geliştirilmesine, vakfın yürüttüğü hukuki çalışmalara zemin hazırlamasına, doğa ve tabiat eğitimi alanlarındaki çalışmalarını zenginleştirmesine ve doğal varlıkların korunma stratejilerinin oluşturulmasına katkı sunması önemseniyor.

ANADOLU VAKFI

Genel başarı, Anadolu bursu, engelli öğrenci bursu, dış kaynaklı burslar ve talep bursu olmak üzere çeşitli kategorilerde burs veren vakıftan burs almak için son başvuru tarihi 30 Eylül. Geçen yıl burs miktarı 450 TL idi, bu yıl henüz açıklandı. Burslar ihtiyaç sahibi öğrencilere verilecek olup, devlet üniversitesinde okuyan veya vakıf üniversitelerinde yüzde 100 burslu olan öğrencilerin başvuruları dikkate alınacak.

Burs veren kamu kuruluşları

■ YÖK Destek Bursu: YÖK tarafından Astronomi ve Uzay Bilimleri, Organik Tarım İşletmeciliği, Orman Endüstrisi Mühendisliği, Biyosistem Mühendisliği gibi belli alanlarda okuyan öğrencilere “YÖK Destek Bursu” veriliyor. 2019 YKS sonucunda, Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenecek devlet üniversitelerindeki lisans programlarına ilk üç sırada yerleşmiş olmak şartı aranıyor. Öğrencinin yerleştiği lisans programının, tercihlerinin arasında ilk 15 tercihinin içinde yer almış olması gerekiyor. Genel not ortalamasının yıllık olarak 4 üzerinden 2.5 veya 100 üzerinden 65’in altına düşmemesi şartıyla 750 TL destek bursu veriliyor. YÖK Bursu ön koşullarını sağlayan öğrencilerin, kayıt yaptırdığı üniversite rektörlüklerine başvurmaları gerekiyor.

■ Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu: Açık öğretim fakültesi öğrencileri dahil bu bursa tüm üniversite öğrencileri başvurabilir. Başvuru formları, Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (YKYK) bağlı bölge ya da yurt müdürlüklerinden alınıyor.

■ Çalışma ve Sos. Güvenlik Bakanlığı Erğ. Köm. Hav. Aml. Br. ve Yrd. San.: Yardım için sandık başkanlığına dilekçeyle başvurmak gerekiyor. Karşılıksız öğrenim yardımı yapılıyor.

■ Milli Eğitim Bakanlığı: Bakanlık, yükseköğretim kurumlarının öğretmen yetiştiren bölümlerinde okuyan öğrencilere burs desteği sağlıyor. MEB’in bursları, mecburi hizmet karşılığında verilmekte olup, burslu öğrenci mezun olduğunda öğretmen olarak doğrudan göreve alınıyor.

■ Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu: Yurtiçinde tüm üniversitelerde ve yüksek okullarda okuyan öğrencilere öğrenim kredisi ve katkı (harç) kredisi adı altında borç olarak veriliyor.

■ Türk Dil Kurumu: ÖSS sınavında sözel puan sıralamasında ilk 2 bine giren ve Türk dili ve edebiyatı veya çağdaş Türk lehçeleri ve edebiyatları bölümlerinden birini seçen öğrencilerin 15’ine veriliyor.

Fırsat eşitliği için E-Bursum

Boyner Grup’un sosyal girişimcileri destekçileriyle buluşturmak için kurduğu Buluşum Platformu’nda yer alan “E-Bursum” projesi, eğitimde fırsat eşitsizliğini asgari düzeye indirmek amacıyla burs sistemini djjitale taşıyan bir sosyal girişim. Buluşum.biz üzerinden destek toplayan proje, burs almak isteyen başarılı öğrencilerle burs veren destekçileri djjital ortamda bir araya getirerek bursların daha sistematik ve demokratik bir süreçle verilmesini amaçlıyor. Sistematik hale getirilmiş burs sisteminin yanı sıra, E-Bursum temel fınansal okur yazarlık eğitimi, sosyal etki ölçümü ve online mentorluk ile burs verenlerin etkilerini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor. E-Bursum, Buluşum’dan alacağı destek ile yeni nesil burs yöntemi olan “Kitlesel Burs Fonlama” sistemini geliştirmeyi de amaçlıyor.

En çok tıp öğrencilerine burs veriliyor

E-Bursum tarafından hazırlanan Türkiye Burs Analizi Raporu’nun sonuçları açıklandı. Rapora göre, Türkiye’de öğrenci başına düşen ortalama aylık burs miktarı 418 TL. Tüm fakülteler arasında tıp fakültesi tüm bursiyerlerin yüzde 14’ünü oluşturarak en fazla burs alan fakülte. En fazla bursu İstanbul Üniversitesi öğrencileri alırken, sahip olduğu öğrenci sayısına oranla en fazla burs ise Boğaziçi Üniversitesi’nin. Rapora göre, burs verilen öğrencilerin yüzde 65’i kız öğrenciler olurken, yüzde 35’ini ise erkek öğrenciler oluşturuyor. Hakkari en az burs verilen şehir olurken, onu sırasıyla Tunceli ve Bitlis izliyor. İstanbul ise en fazla burs verilen şehir.

ÜRÜN DİRİER

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu