İş Kurmak İçin Yeni İş Fikirleri

Çiftlik Kurmak – Satılık Çiftlikler

Çiftlik nasıl kurulur?

SON damla koronavirüs oldu ve şehirler pek çok insana sıkıntı vermeye başladı. Bir dönem küçük yerlerden kaçarak, renkliliğe, kalabalığa ve dahası özgürlüğe doğru şehre koşanlar, şimdi tam tersine sakin ve görece az insanın olduğu yerlere göç etmek istiyor. Pek çok insan, küçük yerlere, sahil kasabalarına, memleketine dönmek için yol arar oldu. Bu arada “doğal yaşama dönüş” güçlü ve belirgin bir trend haline geldi. Yine göç yollarına düşen, bu defa doğal yaşama dönmeyi tercih edenler arasında, bu dönemi para kazanma fırsatı olarak değerlendirenler de var. Onların gözü çiftlik kurarak doğal yaşamın keyfini çıkarmakta ve bir yandan da para kazanmakta. Devletin bu konuda verdiği ciddi teşvikler, durumu daha da cazip hale getiriyor. İstanbul’a en yakın çiftlik bölgeleri olarak Trakya’daki Silivri ve Çatalca ilçeleri dikkat çekiyor. Çiftlik kurmak isteyen yatırımcıların ilk baktıkları yerler İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Bursa, Balıkesir olarak sıralanıyor. Bu hafta, satılık çiftlik ilanlarını, bulundukları lokasyonlarını, fiyatlarını ve özelliklerini okurlarımız için araştırdık…

İSTANBUL, TEKİRDAĞ, EDİRNE

İstanbul’da gözümüze en çok Silivri ve Çatalca bölgesindeki ilanlar çarpıyor. Bu bölgelerde özellikle küçükbaş hayvancılık yaygın. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “İstanbul’da Silivri ve Çatalca’da çiftlik ilanları mevcut. Silivri’de Ateşoğlu markasının olması avantaj yaratıyor” diyor ve pandemiden sonra çiftliklere olan talebin arttığını söylüyor. Satılık ilanlarında en çok, büyükbaş, küçükbaş ve kümes hayvancılığı için uygun yerler olduğu bilgileri görülüyor. Trakya’da ise Tekirdağ (Hayrabolu, Malkara, Şarköy), Edirne (Keşan), Kırklareli (Lüleburgaz, Babaeski), çiftlik yatırımı konusunda en ideal alanlar olarak öne çıkıyor. Özelmacıklı, Çanakkale’de Biga, Balıkesir’de Gönen, Bursa’da Karacabey, Kocaeli’de Kandıra’nın öne çıkan diğer bölgeler olduğunun altını çiziyor.

“TERCİH KÜÇÜKBAŞTAN YANA”

Özelmacıklı’ya göre, hayvan çiftliklerine yönelik talep oldukça yüksek. Bunlar arasında ise küçükbaş çiftlikleri önde geliyor. Lojistiği kolay olan bölgelere daha çok talep olduğunu belirten Ozelmacıklı, yatırımcıların en çok hangi çiftlik türlerine yatırım yaptığını şu sözlerle açıklıyor: “Bu dönemde köy içindeki arsalar ön planda. İçinde köy evi bulunan, 100 başa kadar hayvan bakılabilecek yeri olan, hayvanların otlayabileceği alanlara sahip çiftliklere talep yoğun. Hayvan çiftliklerinde süt taşıma kuralları nedeniyle mandıralara olan mesafelere dikkat edilmeli. Devlet bu konuda birçok destek veriyor. Kredi şartlarını sağlamanın koşullarını net olarak bilme yenler var. Hiç para harcamadan çiftlik kurulabileceğini düşünen girişimcilerin çabaları boşuna. Projelerin onay ve takibinde çok sıkı kontroller söz konusu.

Çiftliğin meraya yakın olması önemli. Arsaların kısım kısım olması yerine, toplu arazilere yakın çiftlikler daha ön planda diyebiliriz.”

ciftlik
çiftlik

“17 MAYIS SONRASI ARTTI”

Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ticari İşlerden Sorumlu Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, en çok satılık çiftlik ilanının verildiği lokasyonları Ege, Marmara ve İç Anadolu Bölgeleri olarak sıralıyor. Tandoğan, “Satılık çiftlik ilanları kategorisine olan talep 15-21 Mart haftasında son bir yılın en düşük seviyelerinde seyrederken, 17 Mayıs ve sonrasında ise ilginin tüm zamanların en yüksek arama hacmine ulaştığım söyleyebiliriz” diyor. Ege Bölgesi’nde bu tipteki ilanlar Manisa ve çevresinde yoğunlaşırken, Marmara Bölgesi’nde Trakya lokasyonunda, İç Anadolu’da ise Kırıkkale civarında yoğunlaşıyor.

‘ÇİFTLİK EVİ’ KATEGORİSİNE İLGİ

Sahibinden.com’a göre, çiftlik evi başlığı altında ilan verilen bölgeler arasında İstanbul’da Çatalca ve Silivri, Muğla’da ise Milas ve Bodrum öne çıkıyor. Haziran’da ‘çiftlik’ kelimesi ile yapılan aramalar geçen yıla göre yüzde 50 artmış. Son dört yıl içinde ‘çiftlik evi’ kategorisinde en çok ilan açılan ve kapanan ay, yine 2020 Haziran olmuş. Kullanıcılar en çok ‘Çiftlik İşyeri’ ve ‘Çiftlik Evi’ kelimeleriyle iş amaçlı veya yaşam amaçlı çiftlik aramış. İşyeri olarak ilan verilen çiftliklere bakıldığında, en popüler 10 çiftlik ilanına göre hayvancılık yapılan çiftlik ilanları, üretim çiftliklerinden biraz daha fazla. Haziran’da işyeri amaçlı en çok ilan verilen ilçeler, Bursa’da Yenişehir ve Mustafakemalpaşa, Kırklareli’de Lüleburgaz olmuş.

DOĞAL HAYATA DÖNÜŞ

ProjEkspert Gayrimenkul Kurucusu Emel Akbaş îdikut, en çok satılık çiftlik ilanının İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa olduğunu söylerken, pandemi sürecinde çiftlik evi ve çiftlik evi yapılabilecek arsa arayışının arttığına dikkat çekiyor, özellikle İstanbul’a yakın Çatalca, Kırklareli, Edirne, Çanakkale gibi bölgelere talebin arttığını söyleyen îdikut, doğal hayata dönüş eğiliminin yaygınlaştığını belirtiyor. “Hayvancılığın aksine üretim çiftliklerine daha çok talep var. Şehirlerde yaşayanların cn büyük özlemi dalından sebze ve meyve koparmak. Yönelim de bu doğrultuda ilerliyor” diyen Îdikut, fiyatların da bu talebe göre şekillendiğini söylüyor. Idikut’a göre, İstanbul Çatalca’da 500 metrekare bahçe içerisinde 2+1 bağ evi 500 bin TL iken, 5 bin metrekare bahçe içerisinde 500 metrekarelik çiftlik evi 5 milyon TL civarında bulunabiliyor.

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı ise, salgınla birlikte pek çok alışkanlığın değiştiğini, tarım ve hayvancılığın ne kadar önemli olduğunun farkına varıldığını ifade ediyor. Normalleşme sürecinin başlaması ile tarım ve besicilik faaliyetlerine olan talebin arttığına dikkat çeken Yazıcı, bu durumun arazi fiyatlarına da yansıdığını söylüyor ve “Talep gören arazilere baktığımızda özellikle, imarlı ya da yatırım amaçlı değer artışı beklenecek yerler değil, tarım amaçlı kullanıma uygun yerlere talebin arttığını görüyoruz” diyor.

Pandemi sonrası değişen gayrimenkul talebi tarzının müstakil ev ve çiftliklere ilgiyi artırdığını dile getiren Gaboras CEO’su Kurtuluş Altun, hem bir yatırım hem de bir yaşam alanı kurmak isteyenler için başta Tekirdağ olmak üzere İstanbul, Yalova ve Muğla’da pek çok alternatifin olduğunu vurguluyor. Altun, ‘GOS Algoritmaları tarafından belirlenen arsa yatırım puanları incelendiğinde Tekirdağ’da Marmara Ereğlisi, İstanbul’da Silivri ve Çatalca, Antalya’da Serik ve Balıkesir’de Ayvalık ilçeleri ön plana çıkıyor. Bodrum’un Gümüşlük ve Mudanya’nın Yalıçiftlik mahalleleri de dikkat çeken diğer yatırım alanları olarak listemizde yer alıyor” diyor. Tekirdağ’da ortalama bir çiftliğin 8 milyon TL’ye alıcı bulduğunu söyleyen Altun, bu rakamın İstanbul’da 3.7 milyon TL, Aydın’da İsa 2.8 milyon TL olarak değiştiğini ifade ediyor.

Bir çiftlik kurarken…

1-PLAN: Bir çiftlik kurmadan önce bir iş planı hazırlayın. SWOT analizi yapın. Şu anda hangi noktada olduğunuzu, ileride nerede olmak istediğinizi ve bu noktaya nasıl geleceğinizi belirleyin ve planınıza yazın. Personel, işletme hedefleriniz, finans ve pazarlama amaçlarınız nedir, hepsini yazın. Çiftliğin zayıf, güçlü taraflarını, arazinin olumlu yönlerini belirleyin. Bütün çiftliğin haritasını çıkarın. Aynı çiftliğin gelecek 10 sene içerisinde nerede olmasını istediğinizi gösteren bir harita çıkarın.

2- ARAZİ VE İKLİM: Arazinin topografik özelliklerine, eş yükseltilerine ve bölgelerine göz atın. Toprağa çalışın, ne tür bir toprak olduğunu anlamak için toprak numunesi testi yaptırın. Tarım için mi, hayvancılık için mi elverişli olduğunu öğrenin. Çiftliğin etrafında yetişen yerli bitkileri araştırın. Hayvancılık yapmak istiyorsanız özellikle çayırlara bakın.

Diğer çiftçilerle ne tür ekinler yetiştiği, ne zaman tohumlayıp suladığı ve ne zaman hasat ettiği ile ilgili konuşun. Arazi mera olarak kullanılıyorsa toprak analizi ile birlikte otlak analizi de yaptırın. Çiftçilik yapacağınız arazide neler olduğunu öğrenmek için ilgili resmi kurumlara gidin ve farklı hava koşullarında neler olduğuna ilişkin raporları inceleyin.

3- SERMAYE: Kurmak istediğiniz çiftlikte, uygun binalar yoksa planlama ve inşaat yapmanız gerekir. Tarım yapacaksanız tohumlama, bakım ve ekinlerin toplanması için gerekli olan bütün makineleri aldığınızdan emin olun. Hayvancılık yapılan ve hayvancılık yapmaya devam edeceğiniz bir çiftlik alacaksanız, binaları ve aynı zamanda çitleri, yük yükleme-indirme tesislerini, su kaynaklarını ve yemleme tesislerini elden geçirmeniz gerekebilir. Yeni çitler koyabilir, otlakları yenileyebilir veya daha vahşi bir habitat yaratabilirsiniz.

4- BAŞLANGIÇ: Hangi ekinlerin ekileceğini, hangi gübrelerin, ot öldürücülerin ve zirai ilaçların kullanılacağını öğrenin. İyi hayvanlar aldığınızdan emin olun. Damızlık hayvanlar alacaksanız bir tane sağlam erkeğe karşılık yeterli sayıda dişi alın. Örneğin, bir boğa kolaylıkla elli tane ineğe yeterli olur. Bir tane erkek koyun, yirmi tane dişi koyuna eşlik edebilir ve bir tane erkek keçi yirmi tane dişiye yeterli olur. Bir avuç dolusu hayvanla işe başlayacaksanız her dişi için bir tane erkek almayın. Bu durum keçiler, koyunlar, tavuklar, ördekler, kazlar ve atlar gibi bütün soylar için geçerlidir.

Bunlara dikkat edin!..

  • Çiftlik faaliyetlerine başlamadan ve banka kredisi kullanmadan önce bütçe yapın.
  • Beklenmeyen her şeye karşı hazırlıklı olun.
  • En yeni ve en pahalı makinelerden almayın.
  • Tarım ya da hayvancılık piyasalarını bilmeniz gerekir. Ne zaman alım ve satım yapacağınızı ve kimlerden alıp, kimlere satacağınızın bilin.
  • Küçük ve yavaş başlayın. Borç ve iflas olasılıklarını ortadan kaldırmak istiyorsanız ilk birkaç yıl, yapmak istediğiniz her şeyi yapmayın. Süreci 5, hatta 10 seneye yayın.

Aykut TUNÇEL / Edirne, Keşan Aykut Emlak Danışmanı
“Edirne’de keçi yetiştiriciliği yaygın”

Devletin çok güçlü, tarım ve hayvancılık kredileri var. Toprak da çok elverişli. Edirne’ye çiftlik kurmak için Doğu illerinden gelen çok insan oldu. Buradaki yaşam tarzı hoşlarına gidiyor. En çok Erzurum ve Erzincan gibi illerden gelen oluyor. Büyük ve küçükbaş hayvancılık Edirne’de yaygın. Trakya’nın koyun, kuzu eti çok meşhurdur. Küçükbaşlar çok lezzetli oluyor. Gezen hayvan ve köy meraları var. Tabii verim yüksek olunca İstanbul satışlarında ciddi karlar elde ediyorlar. Kurban Bayramı’nda da koç satışları satıcılara iyi para kazandırıyor. Edirne’de hayvan yemi çok ucuz ve kaliteli. Buradan Anadolu’ya tırlarla götürüyorlar. Bölge düzlük olduğu içiri hayvan yetiştirmek için elverişli. Hükümetin, Devlet Su İşleri (DSİ) kanalı ile Edirne’ye yapmış olduğu önemli kanal projeleri var. Nerdeyse her sokağa su getirdiler. Büyük baraj atılımları oldu. Bunlardan biri Hamzadere Barajı. Bu sayede hem pirinç tarlalarına hem de hayvancılara su ulaştı. Topraklar daha da verimli hale geldi. Özellikle keçi yetiştiriciliği burada çok yaygın. Toprak alıp çiftliğe çevirenler var. Bunların arasında büyük holdingler de bulunuyor. Devletin destekleri karlı olduğu için insanlar artık hayvancılığa yöneldi.

Özer DUT / Edirne, Keşan Empreal Gayrimenkul Danışmanı
“Yeter ki doğru yeri seçin”

Çiftlik ilanları için arayan çok fazla kişi oluyor. Özellikle Edirne Keşan bölgesinde satılık süt çiftlikleri var. İstanbul’da ise Silivri’de satılık çiftliklerimiz bulunuyor. En verimli çiftlikler hangileri derseniz, büyükbaş hayvancılık demek daha doğru olacaktır. Küçükbaş hayvancılıkta keçi daha çok talep görüyor. Çiftlik satın alacaklara önerim, işi biraz bilmeleri. Özellikle Erzurum, Elazığ ve Erzincan gibi illerden gelip Edirne’de çiftlik satın alanlar çok emek harcıyorlar. Bence şu dönemde yapılacak en mantıklı işlerden biri bu; ama insanlar bu tarz çiftlik işlerini küçümsüyor. Halbuki devlet beş yıl ödemesiz kredi veriyor, hibeler veriyor. Hayvanlar üç ay içinde doğuruyor. Hem anneye hem yavruya 25 bin TL hibe veriliyor. Devlet, çiftliklerin inşaatına kadar destek sağlıyor. Yeter ki doğru yerden çiftlik alarak bu işe başlayın.

Cavit TEZCAN / Çanakkale, Merkez Tekbir Emlak Sahibi
“En karlı yatırımlardan biri”

Köylerde en çok küçükbaş hayvancılık için uygun çiftlikler soruluyor. Çanakkale dağ köylerinde küçükbaş hayvan merası daha fazla. Özellikle Ezine ve Bayramiç bölgeleri öne çıkıyor. Satıcılar pandemiden sonra borçlandıkları ve zor duruma düştükleri için çiftliklerini elden çıkarıyorlar. Şu anda en karlı yatırımlardan biri küçükbaş hayvan çiftlikleri. Hayvanlar, meralarda karınlarını doyurabiliyor. Sütleri çok lezzetli oluyor. Özellikle Ezine peynirinde kullanılanlar… Çanakkale’de daha çok küçükbaş hayvancılık ile uğraşılıyor. İlde bulunan çiftlik ilanlarının fiyatları, diğer illere göre daha makul. Diğer illerin pahalı olma sebebi ise, orman arazilerinin olmaması. Çanakkale’de orman arazisi çok fazla.

Emre BAŞARAN / Çanakkale, Ezine Yiğit Emlak Sahibi
“Çanakkale Köprüsü ve OSB bölgeyi hareketlendirdi”

Bizim ofisimiz Çanakkale Ezine’ye bağlı Gökçebayır’da. Bu bölge sahile yakın mesafede. Daha çok muhafazakar kesimin tercih ettiği bir bölge. Köy içerisinde bahçeli ev talebi çok fazla. Neredeyse istekleri karşılayamıyoruz. Köyde imar genişletilmesi de yapılmadığı için birtakım sıkıntılar yaşanıyor. Bölgeye olan talebin sebebi, yapılmakta olan Çanakkale Köprüsü ve kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesi (OSB}. Bu bölgede hayvancılığa yatırım yapan çok fazla kişi kalmadı. Ezine bölgesinde daha çok küçükbaş hayvancılık yapılıyor. Arpa ve buğdaya gelen zamlar, çiftçilik ile uğraşanları zora soktu. Pandemiden dolayı da büyükbaş hayvancılığa çok sıcak bakılmıyor. Kurban için daha çok küçük hayvanlar tercih ediliyor.

Serkan GÖKBULUT / Hatay Belen Süt ve Besi Çiftliği Sahibi
“Çiftliğin satış fiyatını değerinin yüzde 50 altına düşürdük”

Satış ilanımız pandemi öncesinde çıkmıştı. Maliyetlerin çok yüksek olması nedeniyle problemler yaşadık. Personel sıkıntısı oluyordu. Başka bir sektöre yönelmeye karar verdik. Maliyetlerin yüksek olması, kalifiye eleman maliyetlerinin yüksekliği, bizi böyle bir karar almaya itti. İlandaki satış bedeli benim maliyetim. Çiftliği satışa çıkarırken yaklaşık 200 başlık sürüyü dağıtarak faaliyetleri durdurdum. Hatta satış fiyatında gerçek değerinin yüzde 50 altına düştük. Süt fiyatlarının artması üreticileri mağdur duruma düşürdü. Devletin bu konuda destek ve teşvikleri ne yazık ki yeterli seviyede değil. Hatay’da şu anda aktif olarak yapılan iş, limanlardan aktarılan Anguslar ve et üretimi. 6 aylıkken alıyorlar, 6 ay da kendileri besliyorlar.

En kolay yoldan, en az riskli olan işi yapıyorlar. Fakat gelecekteki süt üretimimizle ilgili ciddi sıkıntılarımız olacak. Büyük firmalar kendi tesislerini kurup sütü kendileri üretmeye başladılar fakat bunun nüfus artışımıza yeterli geleceğini zannetmiyorum. Pek çok sektörde kullanıldığı için çok değerli bir ürün. Özellikle Hatay için konuşursak, il ve ilçe beldelerin tarıma daha çok yatırım yapması gerekiyor. Denetlemeler yapılarak teşvikler artırılmalı. Gerekirse çiftçilikte danışmanlık hizmeti verilmeli. Biz süt çiftliği kurarken devlet teşvikinden yararlandık. Ancak pek yeterli olmadı. Çiftçilik çaresizlikten kurulacak bir iş olmamalı; daha profesyonel ve teknolojik olarak yapılmalı.

Raşit ÖZYURT / Erzurum Aziziye Jetwork Gayrimenkul Sahibi
“Mera sistemi gelişen iller arasındayız”

Erzurum bölgesinde tam teşekkürlü diyebileceğimiz çiftlikler çok az. Buranın iklim koşulları hayvancılığa tüm yıl için elverişli olmuyor. Hayvan yetiştiriciliği genelde kapalı olarak yapılıyor. Açık besi yapılmadığı için çiftlik satın alınsa da pek fark etmiyor. Kendimde bir çiftçi olarak söylemeliyim ki, her şey pahalandı; zarar ediyorum.

Devletin çiftçiye teşvikleri bulunuyor. Erzurum’da sulu arazi çok az. Mera sistemi gelişen en önemli iller arasındayız. Bu oran yüzde 12 düzeyinde. Mera olmazsa, doğuda pek çok il hayvancılığı bırakmak durumunda kalır.

Devletin daha çok daha teşvik vermesini bekliyoruz. Süt çiftliği için iklim şartları pek el vermiyor. Sadece yazın yapabiliyoruz. Keşke ilçelere ve kasabalara sütün temin edilebileceği bir sistem oluştursa. Bazı girişimciler teşvik almak için çiftliği kuruyor ve birkaç yıl sonra kapatıyor. Bu tür durumlar denetlenmeli. İhtiyacı olanlara teşvik verilmesi daha iyi. Bir kaç yıl sonra et, süt ve diğer ürünler daha da pahalanacak.

Ömer YALÇIN / Erzincan Merkez Yalçın Emlak Sahibi
“En yüksek teşvikler doğu bölgesine”

Erzincan’da satışa çıkarılan çiftlikler genelde ihtiyaçtan dolayı elden çıkarılıyor. Devlet tarafından en yüksek teşvikler Doğu bölgesine veriliyor. Erzincan’da, hem büyükbaş hem de küçükbaş hayvancılık yapılıyor.

Buranın halkı genelde çiftçilikle uğraşıyor. Verilen teşvikler sayesinden başka sektörlerle ilgilenenler dahi tarım ve hayvancılığa yöneliyor. İlde eleman sıkıntısı yaşanmıyor. Yakın dönemde büyükbaş ve sera hayvancılığı yaygınlaşmaya başladı.

Her türlü hayvancılık için uygun satılık çiftlikler

İl İlçe Mahalle / Köy Büyüklüğü (m2) Özelliği Fiyatı Telefon
Adana Sarıçam Yarımca 23.000 Yumurta çiftliği. 7 milyon TL 053248106 27
Adana KaraisalI Bekirli 16.500 Büyükbaş ve küçükbaş için uygun. 4 milyon TL 5327775661
Adana Seyhan Dörtağaç 10.000 Büyükbaş besi çiftliği. 1 milyon TL 0507788 3737
Ankara Gölbaşı Ahiboz 32.000 600 büyükbaş kapasiteli 4 milyon TL 5323717396
Ankara Polatiı Yağmurbaba 40.000 Kapalı alanda 2000 küçük, 800 büyükbaş damızlık yetiştirme kapasiteli 3 milyon 950 bin TL 0850622 8077
Ankara Akyurt Ahmetadil 3.500 500 büyükbaş kapasiteli 1 milyon 450 bin TL 0545 869 36 37
Ankara Polatiı Türkkarsak 20.000 60 bin kapasiteli tavuk çiftliği 3 milyon 250 bin TL 0532438 0101
Ankara Elmadağ Kuşçuali 6.000 12 kümesli yumurta üretim tesisi 10 milyon TL 055418425 64
Ankara Elmadağ Şehitlik 7.000 550 hayvan kapasitesine sahip 3 milyon 600 bin TL 054231243 06
Ankara Akyurt Kızık 3.000 Satılık besi çiftliği 620 bin TL 0532 772 50 90
Balıkesir Kepsut Tekkeışıklar 16.133 100 baş için deleval yatak sistemi ve 150 baş için kilit sistemi mevcut 3 milyon 50 bin TL 5305221212
Balıkesir Ayvalık Turközü 6.711 300 büyükbaş yetiştirilmek için uygun 1 milyon 200 bin TL 053624703 57
Balıkesir Susurluk Göbel 13.810 Büyükbaş hayvan çiftliği 800 bin TL 0505 389 06 74
Balıkesir Burhaniye Memiş 12.927 Yatırımlık çiftlik 8 milyon 500 bin TL 5527530123
Balıkesir Karesi Hisariçi 3.500 Büyükbaş ve küçükbaş yetiştirmek için uygun 850 bin TL 0506399 9777
Balıkesir Altıeylül Yenice 31.000 Gezen tavuk çiftliği 3 milyon 575 bin TL 0533 470 68 03
Balıkesir Ayvalık Altınova 5.832 içerisinde iki adet su kuyusu var Kullanıma hazır bir çiftlik 600 bin TL 0541606 06 64
Balıkesir Manyas Maltepe 17.545 Büyükbaş hayvan için uygun 2 milyon 450 bin TL 0552985 8116
Balıkesir Bandırma Yeşilçomlu 15.850 Büyükbaş hayvan için uygun 1 milyon 400 bin TL 0532 553 8913
Balıkesir Bigadiç Emirler 5.700 Besi çiftliği 890 bin TL 0533 615 4111
Balıkesir Altıeylül Büyükbostancı 6.000 Satılık tavuk çiftliği 1 milyon 350 bin TL 5323673802
Bursa Yenişehir Fethiye 7.412 Yumurta üretim çiftliği 1 milyon 450 bin TL 0532485 33 42
Bursa Gemlik Haydariye 3.700 100 büyükbaş, küçükbaş hayvan ve tavuk bakmaya elverişli 850 bin TL 0532 56119 87
Bursa Yıldırım İsabey 3.106 Büyükbaş çiftliği 1 milyon 500 bin TL 5395872692
Bursa M.Kemal P. Ovaazatlı 52.179 Büyükbaş ve küçükbaş hayvan için uygun 11 milyon TL 5061404444
Bursa İznik Yeşil Camii 14.500 250-300 büyükbaş hayvan kapasiteli 1 milyon 850 bin TL 0537260 95 43
Bursa M.Kemal P. Camandar 2.500 Büyükbaş süt ve besi çiftiği 1 milyon 110 bin TL 0531406 3920
Bursa Karacabey Karasu 59.200 Hazır kurulu çiftlik 15 milyon TL 0545 4411160
Bursa M.Kemal P. Züferbey 10.500 22 bin tavuk kapasiteli 2 milyon TL 0537478 6016
Bursa Karacabey Seyran 32.710 1000 küçükbaş hayvan kapasiteli 1 milyon 600 bin TL 0535 3818316
Bursa M.Kemal P. Demirdere 13.000 Büyükbaş ve küçükbaş hayvan için uygun 2 milyon 175 bin TL 0555 8877776
Bursa Gemlik Haydariye 27.000 Her türlü hayvancılığa uygun 1 milyon 500 bin TL 0551389 05 07
Bursa M.KemalP. Karaorman 12.000 12 dönümlük tavuk çiftliği 1 milyon 500 bin TL 0532155 3716
Bursa Yenişehir  Gelibolu Subaşı 24.800 Tavuk çiftliği 3 milyon 450 bin TL 5334303164
Çanakkale Kavakköy 109.000 300 büyükbaş, 100 küçükbaş, 50 tavuk hayvanı için uygun 6 milyon 250 bin TL 0532 2063776
Çanakkale Yenice Namazgah 12.000 Büyükbaş ve küçükbaş hayvan için uygun 220 bin TL 0506 3737377
Çanakkale Merkez Dümrek 7.000 içerisinde 145 adet keçi de dahil 650 bin TL 5442171676
Çanakkale Ezine Cumhuriyet 8.150 Her türlü hayvancılığa uygun 450 bin TL 0542 894 03 62
Çanakkale Merkez Denizgöründü 3.477 Kullanıma hazır 500 küçük, 500 büyükbaş için besihanesi var 1 milyon TL 0536 8472388
Çanakkale Lapseki Güreci 10.000 Büyükbaş ve küçükbaş hayvan için uygun 11 milyon 500 bin TL 5054227255
Çanakkale Gelibolu Koruköy 5.500 Tavuk hayvancılığı için uygun 1 milyon TL 053221496 59
Çanakkale Eceabat Yalova 14.642 Keçi, koyun gibi küçükbaş hayvancılık için uygun lokasyon 1 milyon 850 bin TL 0545 554 43 00
Çanakkale Gelibolu Evreşe 42.115 880 büyükbaş hayvan yetiştirmek için uygun. 2 bine kadar çıkar 9 milyon 250 bin TL 0541217 66 47
Edirne Keşan Karlı Köyü 16.000 Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği için uygun 2 milyon TL 5327327745
Edirne Keşan Küçükdoğanca 14.500 Büyükbaş, küçükbaş ve tavuk yetiştirilir 1 milyon 100 bin TL 5327327745
Edirne Uzunköprü Aşçıoğlu 16.000 100 baş sağmal, damızlık süt sığırı çiftliği 2 milyon 650 bin TL 0546416 0725
Edirne Keşan istasyon 20.000 Krediye uygun. Küçükbaş hayvan yetiştirilir 1 milyon 250 bin TL 0532 4571409
Edirne Keşan Yeniceçiftlik 40.000 Yatırımlık süt ve besi çiftliği 8 milyon TL 0541284 5626
Edirne Merkez Tayakadın 3.500 200 büyükbaş hayvan bakılabilir 750 binTL 053363793 67
Edirne Keşan Bahçeköy 19.000 80 büyükbaş hayvan yetiştirilebilir 1 milyon 200 binTL 5333318619
Edirne İpsala Turpçular 39.000 Süt çiftliği 7 milyon 500 bin TL 0531 770 6 5 36
Edirne Merkez Yıldırım H. Sarraf 2.300 Hem çiftlik hem tarla 425 bin TL 2167242962
Erzincan Merkez Buğdaylı 35.000 Süt üretim çiftliği. 3 milyon 500 bin TL 5377869092
Erzurum Aziziye Ilıca 18.000 Büyükbaş ve küçükbaş için uygun. 1 milyon 300 bin TL 5432403752
Gaziantep Şahinbey Almalı 66.000 Büyükbaş ve küçükbaş için uygun, 6 milyon 500 bin TL 0541 449 77 87
Gaziantep Nurdağı Karaburçlu 17.500 Tavuk çiftliği ve küçükbaş için uygun. 4 milyon 850 bin TL 5436069356
Gaziantep Şahinbey Çöreklik 5.500 Büyükbaş hayvan çiftliği. 825 binTL 0530 6780119
Gaziantep Şahinbey Töreli 30.000 Büyükbaş ve küçükbaş için uygun. 3 milyon 900 bin TL 5334607505
Hatay Belen Çakallı 26.636 400 büyükbaş kapasiteli süt ve besi çiftliği. 4 milyon 875 bin TL 5058026612
Hatay Altınözü YoTağzı 164.000 Krediye uygun. 2 milyon 100 bin TL 5374292515
Hatay Belen Bakras 21.288 1000 küçükbaş, 100 büyükbaş hayvan için uygun. 6 milyon TL 053333666 84
Hatay Antakya Alaattin 15.000 500 büyükbaş kapasiteli. 3 milyon 250 bin TL 5396613144
İstanbul Şile Çayırbaşı 9.000 Kanatlı hayvanların yetiştirilmesi için uygun 6 milyon 320 bin TL 0507252 5150
İstanbul Çekmeköy Omerli 19.000 Kesimhane, besi yeri, çoban evi olarak kullanılabilir 12 milyon 500 bin TL 053263382 82
İstanbul Silivri Beyciler 25.600 içerisinde süt sağım makinası, samanlık ve yem makinaları var 6 milyon 500 bin TL 0542 44630 46
İstanbul Silivri Piri Mehmet P. 5.000 100 büyükbaş hayvan kapasiteli 1 milyon 540 bin TL 0542446 3046
İstanbul Çatalca Kaleiçi 44.000 3 bin ağaçla çevrili, iki artezyen, iki bakıcı evi, 25 ahır, yem ve ot depoları var 20 milyon TL 5322235464
İstanbul Çatalca Karacaköy 19.000 içerisinde 100 büyükbaş hayvan hayvan ahırı bulunuyor 1 milyon 430 bin TL 0536819 30 50
İstanbul Silivri Büyük Sinekli 4.820 Konut, bakıcı evi ve ahır bulunuyor 1 milyon 450 binTL 5462543939
İstanbul Silivri Allbey 9.800 Tavuk çiftliği 15 milyon 500 bin TL 050776973 39
İstanbul Çatalca Kabakça 10.000 Tavuk çiftliği 5 milyon 200 bin TL 0533400 0183
İstanbul Silivri Büyük Kılıçlı 3.900 Büyükbaş hayvan yetiştirmek ve beslemek için uygun 1 milyon 650 bin TL 0535765 05 68
İstanbul Çatalca Karacaköy 18.500 Küçük-büyükbaş hayvan besiciliği, depolama, lojistik alanlarında kullanılabilir 8 milyon 500 bin TL 0532212 5147
İstanbul Silivri Yolçatı 360 45 adet büyükbaş hayvan ahırı mevcut 575 bin TL 5376960377
İzmir Torbalı Şehitler 8.500 85 bin kapasiteli son teknolojili tavuk çiftliği 3 milyon 750 bin TL 054649649 94
İzmir Kemmalpaşa 75.Yıl Cum. Mh. 10.150 180 büyükbaş, 200 küçükbaş hayvan kapasiteli 1 milyon 590 bin TL 5322600480
İzmir Dikili Salimbey 13.500 Meyve ağaçları dikimi için uygun 1 milyon 700 bin TL 5551848795
İzmir Bayındır Kızılcaova 17.410 Anayola yakın 50 büyük baş kapasiteli 1 milyon 450 bin TL 5327602249
İzmir Tire Alacalı 31.000 Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği için uygun 3 milyon 500 bin TL 0535293 00 28
Kocaeli Dilovası Tepecik 4.500 Satılık tavuk çiftliği 2 milyon 700 bin TL 0535 3324186
‘Kocaeli Derince Çavuşlu 10.000 500 büyükbaşlık çiftlik 4 milyon 500 bin TL 0533 2278536
Kocaeli Derince Çavuşlu 12.000 Tavuk çiftliği 5 milyon TL 053279518 53
Kocaeli Kandıra Alefli 12.000 Hazır kurulu çiftlik 2 milyon 850 bin TL 055333508 88
Kocaeli Gebze Kadıllı 2.753 Besi çiftliği 2 milyon 50 bin TL 0553 4041416
Kocaeli Kandıra Orhan 3.000 Sahibinden satılık tavuk çiftliği 2 milyon 350 bin TL 0536 5148156
Kocaeli Gebze Denizli 2.500 Büyükbaş ve küçükbaş hayvan için uygun 2 milyon TL 5300820536
Sivas Merkez Hayranlı 162.000 Büyükbaş hayvan çiftliği. 24 milyon 950 bin TL 0553 936 55 34
Sivas Zara Armutçayırı 215.900 Büyükbaş hayvan çiftliği. 3 milyon 300 bin TL 053061166 92
Tekirdağ Süleymanpaşa Yağcı 40.000 500 büyükbaşlık çiftlik 3 milyon 200 bin TL 053346770 56
Tekirdağ Ergene Ulaş 18.000 Büyükbaş ve küçükbaş yetiştirmek için uygun 2 milyon 100 bin TL 054434139 78
Tekirdağ Çerkezköy Veliköy 9.000 Büyükbaş ve küçükbaş yetiştirmek için uygun 750 bin TL 054154086 58
Tekirdağ Muratlı istiklal Kurtpınar 5.000 200 büyükbaş 500 küçükbaş hayvan yetiştirilebilir 2 milyon 650 bin TL 053229516 08
Tekirdağ Ergene Bakırca 5.751 Yarı açık hayvan besleme alanı var 2 milyon 500 bin TL 5510619646
Tekirdağ Malkara Hereke 31.000 Elektrik ve su mevcut 990 bin TL 0544 65900 67
Tekirdağ Malkara Cami Atik 215.000 250 büyükbaş kapasiteli 4 milyon 750 bin TL 5433525189
Tekirdağ Hayrabolu Çıkrıkçı 400 100 adet büyük baş, 400 adet küçük baş kapasiteli 425 bin TL 0544 58259 01
Tekirdağ Saray Ayvacık 12.000 400 baş hayvan kapasiteli 3 milyon TL 0533 5700570
Tekirdağ Malkara Hacıevhat 150.000 Modern tesis düzeneğinde. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştirilir 23 milyon TL 0543 352 5189

Ayşegül Küçükkurt Zor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu