SİMSOFT Savunma simülasyonlarında büyüyor
Simsoft Bilgisayar Teknolojileri, simülasyon sistemleri, eğitim yazılımları ve askeri uygulama yazılımları konusunda ürün geliştiriyor.
2006 yılında ODTÜ kampüsü içinde bulunan ve bir kuluçka merkezi olan KOSGEB TEKMER’de kurulan şirket, 72 kişilik ekibe sahip. Yıllık cirosunu 10 milyon TL’ye ulaştırdı ve 2012’de yüzde 180 büyüdü.
2010-2013 yılları arasında kamu kurumlan ve özel sektör ihtiyaçlarına yönelik çeşitli araç eğitim simülatörleri konusunda çalışmalar yaparak geniş bir ürün ailesine ulaştı. Modelleme ve Simülasyon, Platform Uygulama Yazılımları, Test Simülatörleri, Ciddi Oyun Teknolojileri, Bilgisayar Tabanlı Eğitim, insan Bilgisayar Etkileşimi üzerinde yoğunlaşıyor. Ürünleri, TSK, Cumhurbaşkanlığı Korama Daire Başkanlığı, Aselsan, Havelsan, Roketsan, Sağlık Bakanlığı, Türkmenistan Sınır Güvenlik Birimleri tarafından kullanılıyor. Yurtdışına yönelik harp oyunu projesi ile stratejik seviyede karar destek maksatlı simülasyon projelerine de adım attıklarını söyleyen Simsoft CEO’su Gökçe Yıldırım, “Elektronik oyun teknolojileri, kullanılabilirlik testleri, e-öğrenme ve içerik geliştirme konularında da çeşitli projeler üreterek geniş bir yetenek havuzuna ulaştık” diyor. Gökçe Yıldırım, Simsoft’un modelleme ve simülasyon projeleri ile araç eğitim simülatörleri konusunda kazandığı yeteneklerini ve ürün ailesini genişleterek devam ettirmeyi hedeflediğini ifade ediyor.
Şirket, KOSGEB’te bulunduğu süre boyunca İşlik Tahsisi Desteği, Nitelikli Eleman Desteği ve Malzeme, Teçhizat ve Prototip Üretimi ile ilgili Giderler ve Deneme Amaçlı Hammadde Temini Desteği’nden yararlandı. Yıldırım, “Teknoparklar, şirketlere proje geliştirme faaliyetleri için yüksek nitelikli bir çalışma ortamı sunuyor. Teknoparklar içinde yer alan şirketler, ulusal ve uluslararası projeler ile kamu ve özel kuruluşlarca desteklenen projelere dahil olma konusunda zengin bir ilişkiler ağına dahil oluyor, üniversite-sanayi işbirliğine yönelik çalışmaları gerçekleştirebiliyor” diye konuşuyor.