Viyanalı kahve zinciri Coffeeshop Company Franchise Veriyor
Dünyada 30 ülkede 400’e yakın şube ve 3 bin corner ile hizmet veren Viyanalı kahve zinciri Coffeeshop Company, mevcut üç şubesini yıl sonunda 12’ye çıkarmayı hedefliyor. Ağırlıklı olarak franchise şeklinde büyümeyi hedeflediklerini belirten markanın Türkiye Genel Müdürü Ceyhan Pusmaz, “Bizden franchise alıp, toplam 650 bin TL’lik yatırım yapan girişimciler uluslararası bir zincire dahil olup ayda 25 bin lira ciro elde ediyor” dedi.
60 yıldır kahve sektöründe üst sınıf espresso makineleri ve ekipmanları üreterek bütün Avrupa’ya pazarlayan Schârf Grup, dünyaca ünlü Viyana kahve kültürünü ve yemeklerini Coffeeshop Company markasıyla dünyaya yayıyor. Kendi kahvesini kavuran ve kendi ekipmanlarını üreten, bünyesinde ayrıca bir kahve akademisi de bulunduran Schârf Grup’a ait Coffeeshop Company, dünyada 30 ülkede 400’e yakın şube ve 3 bin corner ile hizmet veriyor. 2012 yılında Türkiye pazarına giren Coffeeshop Company, şu an için İstanbul’da Bağdat Caddesi, Carousel ve Axis AVM’lerde yer alıyor.
Bu yıl 9 şube açıp toplam 12 şubeye ulaşmayı hedeflediklerini belirten belirten Coffeeshop Company Türkiye Genel Müdürü Ceyhan Pusmaz, “Üç şubeyi kendimiz açıp kalanı franchise vereceğiz. Türkiye’de beş yıl içinde 50 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz. Bunun 15’ini kendimiz açacağız. Şu anda Türkiye operasyonumuzda 50 kişi çalışıyor, yılsonunda bu rakam 150’ye çıkacak. Beş yıl sonra ise bin kişiye istihdam sağlamayı planlıyoruz” diye anlatıyor.
Aylık getirisi 25 bin TL
Coffeeshop Company İstanbul’dan sonra Adana, Mersin, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Trabzon gibi şehirlerde şubeler açmayı planlıyor. Çok yoğun franchise talebi aldıklarını belirten Pusmaz, koşulları hakkında ise şu bilgileri veriyor:
“Markanın franchise’ı olanlar, iki yıl sonra dünyada bin şubeye ulaşacak olan uluslararası bir zincire dahil olmuş oluyor, işin toplam yatırım tutarı yaklaşık 650 bin lira. Bunun içinde 25 bin Euro franchise giriş bedelimiz var. Dekorasyonu da biz üstleniyoruz ve anahtar teslimi veriyoruz şubeyi. Çalışanlara eğitimler veriyoruz, iki ayda bir eğitimleri tekrarlıyoruz. Teknoloji altyapımız da çok güçlü. Bizden franchise alan bir girişimci telefonundan tüm süreci takip edebiliyor. Aylık 25 bin lira getirisi olan bu yatırımın geri dönüş süresi ise 2.5 – 3 yıl.”
200 corner açacak
Her yaştan müşterisi olan Coffeeshop Company, farklı konseptlerle büyüyor. Bunlardan biri küçük metrekarelerdeki cafe shop’lar. Sadece barın olduğu bu konsept, daha çok hızlı tüketimin ağırlıklı olduğu yerlerde açılıyor. Diğeri ise 100 metrekarenin üzerindeki klasik ‘Caffeeshop Klasik’ konsepti. Markanın; küçük bir mutfağı olan lounge’ ve geniş bir mutfağa sahip olan ‘kitchen’ konseptleri de mevcut. Şu anda daha çok lounge konseptine ağırlık verdiklerini ifade eden Pusmaz, şunları ekliyor:
“Artık ofislerin altlarına da giriyoruz. Özellikle de Levent’teki ofislerin alt katlarında olacağız. Havalimanları ile de görüşüyoruz. Hem AVM’ler, hem de caddelerde büyüme planlarımız var. ‘Shop in shop’ tarzında 20’ye yakın corner’ımız bulunuyor. Sinema grupları, büyük fırınlar, üst sınıftaki gastronomi merkezlerine de corner olarak girmeye başladık. Beş yılda 200’ün üzerinde corner açmayı planlıyoruz.”
Sektör büyüyecek
Pusmaz, Türkiye’de son yıllarda kahve sektöründeki büyümeden etkilenerek gerek ürünlerini gerekse konseptini beğendiği bu markayı Türkiye’ye getirmeye karar vermiş. Sektörün önümüzdeki beş yıl içinde de Türkiye’de yüzde yüz oranında büyüyeceğini öngören Pusmaz, şunları anlatıyor:
İstanbul’daki 3 şubemizde yılda toplam 7-8 ton kahve tüketimi oluyor. Kahve, dünya geneline bakıldığında petrolden sonra ticaret hacmi oian ikinci büyük ürün. Viyana’ya özgü yemek ve pastaların da bulunduğu Coffeeshop Company’lerde ise cironun yüzde 60’ını kahveden sağlıyoruz. Türk pazarındaki yabancı kahve zincirleri genellikle ABD menşeili. Amerikan yaşam ve kahve tüketimini yansıtan bu markalar, hızlı tüketime yönelik. Oysa ki Türk insanı masaya servisi seviyor. Biz bu hizmeti sunuyoruz.” Yüksek kaliteli kahveler sunan, masaya servis yapan, farklı ürün sunumları ile beğenilen mekan, özellikle dünyaca ünlü Viyana kahveleri ve dünyada kahvenin şampanyası olarak bilinen Jamaica Blue Mountain (Marley Coffee) kahvesini menüsünde bulunduran Türkiye’deki tek kahve zinciri olma özelliğini taşıyor. Bunun yanı sıra geniş bir yemek ve tatlı menüsüne de sahip olan mekanda, Türk çayının yanı sıra 12 çeşit bitki çayı da sunuluyor. Coffeeshop Company’lerde sunum bardak, fincan gibi sunum ekipmaları ve kahve türlerinin de satışı yapılıyor.
Akademi kuracak
Grubun 20 milyon Euro’ya yakın bir yatırımla Viyana’da kurduğu kahve akademisi de örnek bir model teşkil ediyor. Burada eğitim topraktan başlıyor, kahve hangi iklim şartlarında nasıl yetişir, kahve çeşitleri nedir, sunumlar nasıl yapılır gibi bilgiler öğretiliyor, sertifikalı barista eğitimi veriliyor. Önceleri grubun kendi bünyesinde görev alan kişilerin eğitildiği akademide, şu an farklı kuramlardan da eğitim için başvurular almıyor. Coffeeshop Company mağazalarında suyun molekülleriyle oynayan özel bir su arıtma cihazı bulunuyor. Schârf Grup tarafından üretilerek dünyadaki tüm şubelere gönderilen bu cihaz, menüde bulunan yiyecek ve içeceklerin doğru lezzette hazırlanmasında en büyük rolü üstleniyor. İstanbul’da bir Caffeshop Akademi açma hazırlığında olduklarını söyleyen Pusmaz, “Burada barista eğitimi vereceğiz. Kendi ekimizi yetiştirip, eğitim alanlara sertifika vereceğiz. Merkezin eylül ayında faaliyete geçmesini planlıyoruz” diyor.
Coffeeshop Company Türkiye
Adres : Eurostil Gıda ve Mobilya San. ve Tic. Ltd. Şti. Teşvikiye Akkavak Sk. Halil Bey Apt. No:19/31 34365 Nişantaşı / Şişli / İstanbul
Tel : 0090 212 – 291 77 76
Faks : 0090 212 – 291 77 01