Yol kenarındaki’babalar’ reklam mecrası oldu
Üç girişimcinin 2012’de kurduğu Sokak Sanatları, açddıavaya yeni bir mecra daha kattı. Yol kenarındaki ‘baba’ olarak isimlendiren dubaları mecra haline getiren ortaklar, ‘Babba’ olarak markalaştmhkları bu ürünii beş ay önce reklamverenlerin hizmetine açtı.
Açıkhava mecrası son yıllarda iyice çeşitlendi. Duvar, billboard ve duraklardan toplu taşımadaki tutaçlara kadar pek çok alana reklam alınır oldu.
Ali Eşki, Tolga Kaya ve Hüseyin Uğur’un kurduğu Sokak Sanatları, açıkhava mecrası için farklı bir ürün daha geliştirdi. Fikir, AR-GE ve ; üretimini Türkiye’de gerçekleştirdikleri ve ‘Babba’ olarak markalaştırdıkları bu ürün beş aydır reklamverenlerin hizmetinde. Bir buçuk yıllık bir çalışmanın ardından, yol kenarındaki baba olarak isimlendiren dubaları mecra haline getirdiklerini söyleyen Tolga Kaya, aynı dönemde ürünlerin montajını yapmak için alan tahsisine de başladıklarını anlatıyor.
Fikir ve ürün geliştirme sürecinin ardından üç boyutlu ve sabit reklam alanı olma özelliği sunan ürünü geliştirdiklerini söyleyen Kaya, konuşmasına şöyle devam ediyor: “Bu özgün projenin patenti şirketimize ait olup, Ocak 2014’ten itibaren İstanbul Atatürk, Antalya ICF, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes olmak üzere Türkiye’nin dört büyük havalimanının kaldırımlarında yerini aldı. Dört havalimanındaki 3 bin tane Babba ile 105 milyon yolcuya erişim sağlayabiliyoruz. ”
Reklam mesajını iletmek için kullanılan mecranın etkinliği mesajın fark edilmesine ve hedef kideye ulaşmasına, sıklığı da akılda kalmasına yardımcı olur. Babba, tekil bir reklam ünitesi olarak değil, belirli aralıklarla ve geniş bir alana yayılarak, tek markaya ev sahipliği yapan network’ler ile pazarlanıyor. Babba’yı ilgi çekici yapan bir başka nokta ise her forma girebilen sabit bir açıkhava reklam ürünü olması.
Adım adım ilerleyen üç ortağın yeni hedefi ise AVM’ler. Dahası ürünü yurtdışına da pazarlamak isteyen ortaklar bu konuda görüşmelere de başlamış bile.