Şirket Haberleri

Busuu Türkiye’de yabancı dil öğretirken büyüyecek

45 milyon kullanıcıyla dünyanın en büyük sosyal dil öğrenme ağı olan busuu, Türkiye’yi büyüme merkezi seçti. Geçen yıl Türkiye’de 1,6 milyon üyesi olan busuu, 2014’te yüzde 100’e yakın büyüme ile 3 milyon üyeye ulaşacak.

Dünya çapında 40 milyonun üzerinde kullanıcıya sahip sosyal lisan öğrenme topluluğu İngiltere merkezli busuu, Türkiye’de hızla büyüyor. Geçen yılı Türkiye’den 1,6 milyon üye ile kapatan busuu, yaklaşık yüzde 100 büyüyerek 2014’te 3 milyon üyeye ulaşacak. Görüntülü ve sesli, ücretsiz ve ücretli olmak üzere 12 dilde lisan dersleri veren busuu, dil öğrenmeyi motive edici ve etkili hale getirerek dünyada da yeni bir akım başlattı.

busuu

busuu’nun kurucusu ve CEO’su Bernhard Niesner, aslında genç bir girişimci. Niesner, Roland Berger Strategy Danışmanlık’ta strateji uzmanı olarak çalışıyordu. Bu alan Niesner’a iş hayatının esas temellerini, kompleks problemleri çabuk çözebilmeyi, kısıtlı zaman ve kaynakla yaratıcı çözümler üretmeyi öğretti. Arkadaşı Adrian Hilti ile 2007 A yılında Madrid’te IE Business ” School’da MBA eğitimini yaparken tanıştılar, ikisi de birçok lisan öğrenmişti ve geleneksel öğrenme yöntemlerinin genellikle zaman harcayan, esnek olmayan, sıkıcı . ve pahalı olduğunu fark etmişlerdi.

Bu sırada Facebook Avrupa’da bir çıkış yapıyordu ve girişimciler de sosyal toplulukları lisan öğrenme ile nasıl birleştirebileceklerini düşündüler, busuu fikrini MBA girişimcilik kurslarının bir parçası olarak geliştirdiler. Şirketi de mezun olduktan hemen sonra, global lisan öğrenme endüstrisini yeni bir akımla değiştirme misyonu ile 2008’de kendi sermayeleriyle kurdular.

45 milyon kullanıcısı var

busuu, bir sosyal dil öğrenme ağı. Üyeler, öğrenmek istedikleri dili ana dilinde konuşanlarla öğreniyor, busuu kullanıcıları, kendi ana dillerindeki sınıf çalışmalarında diğerlerine yardımcı olurken bir dil öğreniyorlar, busuu, dil uzmanları tarafından geliştirilen, 12 dilde, 200 saatten fazla interaktif eğitim içeriğine sahip. Niesner, “Bizim metodolojimiz, belirli bir konu çevresindeki işlevsel müfredata bağlı dili öğretir. Seçilen kelime ve sözcük öbekleri günlük hayatla bağlantılıdır. Öğrencilerimiz, kişisel ve profesyonel hayatlarındaki düzenli ak-tivitelerinde kullanacakları etkileşimli dile odaklanarak dilbilgisi öğrenirler” diyor.

busuu’nun bugün 200’den fazla ülkede kullanıcısı bulunuyor. 45 milyon kullanıcıya ulaştıklarını ifade eden Niesner, her gün 40 bin yeni kullanıcının busuu’ya eklendiğini ve busuu için en önemli ülkelerin Brezilya, Rusya, Türkiye ve Almanya olduğunu belirtiyor. Bu yılın sonuna kadar 50 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Niesner, özellikle Brezilya, Rusya, Çin ve Türkiye gibi ülkelere odaklandıklarının altını çiziyor.

Türkler sıcak ve coşkulu

Türklerin bu uygulamayı sıcak karşılamasından ve coşkusundan oldukça heyecanlandıklarını söyleyen Niesner, Türkiye’ye yatırım yapmayı hedeflediklerini ifade ediyor. Türkiye’de online ve mobil olmak üzere 1,6 milyon busuu kullanıcısı olduğunu vurgulayan Niesner, şöyle devam ediyor:

“Bu sayı yeni kullanıcılarla artmaya devam ediyor. Türkiye ekonomisinin büyümesiyle, kullanıcılarımızın yüzde 60’ı işyerinde yabancı bir lisan bilmenin çok önemli olduğunu düşünmeye başladı. Türkiye’de insanlar lisan öğrenmeye çok hevesli ve busuu ile gerçekten çok ilgileniyorlar. Web sitemizle ilgili en sevdikleri şey ise ana dilinde konuşanlarla iletişime geçebilme olanağına sahip olmaları. Başka hiçbir sosyal dil öğrenme kursu bunu sağlayamıyor.

Ayrıca kullanıcılarımız için hareket halinde ve mobilken öğrenmek çok önemli olduğu için onlara en iyi tecrübeyi sunmak için mobil aplikasyonlarımızı her zaman optimize ediyoruz.”

Sosyal ağlarda birinciyiz

Türkiye 1,6 milyon busuu kullanıcısı ile en önemli ilk 10 ülke arasında bulunuyor. Türk kullanıcılar sosyal ağları en çok kullananlar arasında ikinci sırada yer alıyor. Türk kullanıcıların yüzde 54’ü İngilizce öğreniyor. Niesner, yüzde 68’inin ise kariyer için dil öğrendiğini ifade ediyor. Türkiye’nin lisan öğrenme pazarı açısından yüksek bir potansiyele sahip olduğunu belirten Niesner, “2014 yılında yüzde 100 büyüyerek Türkiye’de 3 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedefliyoruz. 2015 yılında da yine yüzde 100 büyüme ile Türkiye’de 6 milyon kullanıcıya ulaşmayı planlıyoruz” diyor.

Çocuklar için özel uygulama

12 dilde kurs ve iPhone/iPad ve Android için mobil aplikasyonları bulunan busuu ile kullanıcılar hareket halinde de lisan öğrenebiliyor. 4-7 yaşları arasındaki çocuklar için iki tablet uygulaması sunuluyor ve çocuklar İngilizce ile İspanyolca öğreniyor. Bernhard Niesner, “Uygulamalarımız çocuklara tabletlerde yapılandırılmış 30 öğrenme ünitesi aracılığıyla 150 İngilizce ve İspanyolca kelime öğreten en geniş kapsamlı, ilham veren ve öğrenmesi kolay lisan deneyimini sunuyor” diyor.

Niesner, dünyanın en büyük öğrenme şirketi olan Pearson ile yeni bir işbirliği anlaşması imzaladıklarını belirtiyor. Online testin dil yeterliliğini daha doğru ölçme ve değerlendirme yarışında önemli bir kilometre taşını temsil eden gSET’den, busuu premium kullamcılarımn, 2014 yazı boyunca ücretsiz faydalanabileceklerini ifade ediyor.

Türk İnsanı ikinci lisanı çok önemsiyor

İngilizce Yeterlilik Endeksi 2013’e (English Proficiency Index 2013) göre, Türkiye İngilizce yeterliliğini son altı yılda en fazla geliştiren ülke. Bernhard Niesner, Türkiye’de insanların ikinci bir lisan, konuşmasının önemini ‘bildiklerini söylüyor ve “Türk kuUanıcılanmızm yüzde ?8’i lisan becerilerini arttırırlarsa Anansa! statülerinin de gelişeceğine inanıyor. Bu nedenle pazarda daha da büyüme olacağına inanıyoruz” diyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu