Şirket Haberleri

Hologramla dünyaya açılmayı planlıyor

Hologramla dünyaya açılmayı planlıyor

“Musion Türkiye, Türkiye’nin dünya çapında yetenekli ve azimli bireylerini de bir araya getiren bir yapı oluşturmak hedefiyle yola çıktı ”

murat gunencİstanbul’daki İngiliz Başkonsolosluğu’nda 20 Haziran 2034’te düzenlenen “Türkiye’deki Teknoloji Yatırımları” konulu panel sonrası Musion Technology şirketinin yatırımcısı Murat Günenç’le Start Up için bir söyleşi yapma fırsatım oldu.

1978 yılında İzmir’de doğan, 9 Eylül Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun olan Murat Günenç, uluslararası öğrenci değişim organizasyonu A1ESEC bünyesinde çeşitli görevler aldı. İstanbul’da ve Danimarka’da AIESEC bünyesinde direktörlükler yaptı. 1997-1998 yıllarında Birleşmiş Milletler ile beraber şimdi KOSGEB bünyesinde ulusal bir proje olan ‘Genç Girişimciliği Destekleme Programı’mn fikri gelişimini ve proje yöneticiliğini yaptı.

2001’de IBM Europe CFO’sunun yönetim asistanı olarak çalışmaya başladı. Sonraki yıllarda IBM ve Oracle bünyesinde teknoloji, medya ve eğlence sektörlerine yönelik çeşitli satış ve üst yönetim pozisyonlarında görev aldı.

Profesyonel yöneticilik kariyerinde edindiği tecrübeleri girişimci olarak değerlendirmeye karar vererek 2009 yılında spor sektöründe faaliyet gösteren Londra merkezli CI Sports Global adlı şirkete ilk yatırımını yaptı.

Kısa sürede sektöründe aranan markalar arasına giren bu şirket, Liverpool FC, Lebron James, Arsenal, Azerbaycan Spor Bakanlığı, Monaco Spor Kulübü, UEFA, Fransız Futbol Federasyonu gibi kurumlara hizmet veriyor.

Günenç, 2013’te teknoloji alanındaki hayallerini gerçekleştirmek için İstanbul merkezli Map Global Vizyon şirketini kurdu. Aynı zamanda Londra’da da faaliyetlerini sürdüren bu şirket bünyesindeki Musion Türkiye ise medya teknolojilerine odaklanıyor.

“TÜRKİYE’Yİ ÜS OLARAK KONUMLANDIRDIK”

Murat Günenç, Musion Türkiye fikrinin nasıl doğduğunu şöyle anlattı:

“Son çalıştığım şirkette medya teknolojilerinin ve medya içeriğinin nerelere gittiğini, en yaratıcı örneklerini, organizasyon ve içerik geliştiren küçük, orta ölçekli ve de dev tabir edilebilecek şirketlerle yaptığımız projelerde görüyor ve çeşitli müşterilerle çalışıyordum.

Musion, Londra merkezli olmasının getirdiği avantajla eğlence ve organizasyon sektörlerinde çok bilinen, yaptığı işlerle pazarlama alanında çok ses getiren bir kuruluş. Yöneticileriyle birçok paydaşın bir arada olduğu ve İngiltere için önemli olan bir eğitim projesi bünyesinde tanıştık. Sonrasında kurucularıyla yaptığımız sohbetlerde, bu teknolojinin hangi alanlarda kullanılacağını, yakın gelecekte hayatlarımıza ve etkinliklere nasıl daha çok gireceğini konuştuk. Onlardan gelen bir teklifle Musion şirketine yatırım yaptım. Bu dönemde aynı zamanda Türkiye’nin de içinde olduğu gelişmekte olan ülkelerde Musion’ın açılımını hızlandırmaya karar verdik.

Bu ülkeler için Türkiye’yi ve İstanbul’u yaratıcılık, içerik ve teknik destek konusunda da bir üs olarak konumlandırdık. Musion Türkiye, Türkiye’nin dünya çapında yetenekli ve azimli bireylerini de bir araya getiren bir yapı oluşturmak hedefiyle yola çıktı.”

“40 ÜLKEDEKİ YAPI BİZE ŞANS VERİYOR”

Peki Musion Türkiye nasıl gelişti? Bunu Murat Günenç’in anlatımıyla öğreniyoruz: “Bizim yaptığımız yatırımın en * önemli etkisi gelişmekte olan ülkelere yönelik proje ve fikirlerin artması şeklinde oldu. Türkiye’de tüm sektörün tecrübe ettiği çalkantılı 2013 yılı içinde açılımı yaptık.

Mart 2014 tarihindeyse İstanbul’da Türkiye’nin ilk medya teknolojileri merkezini açtık. Hologram, 3D animasyon ve interaktif tasarım konularında yeni teknolojileri geliştirme amacıyla kurduğumuz bu merkez, bize yaptığımız projeleri mevcut ve potansiyel müşterilerimizle paylaşma olanağı veriyor. Ayrıca Musion m 40 ülkede var olan yapısı içinde yaratıcılık bayrağını önde taşıma konusunda bize büyük şans getiriyor.”

İNGİLTERE’DEN GENÇLERE “GREAT”DESTEK

Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Ajansı (UKTI) tarafından, Birleşik Krallık ile Türkiye arasındaki ticari ilişkileri gerçekleştirmek için yürütülen GREAT Kampanyası, 2014’te de tam gaz yola devam ediyor. 20-22 Mayıs 2014 tarihlerinde, İngiltere’nin önde gelen yaratıcı beyinleri, dünyada ilk kez düzenlenen GREAT Yaratıcılık Festivali için İstanbul’a geldi, Aralarında ünlü bilim adamları, gazeteciler, sanatçılar, şefler, ekonomistler, müzisyenler, mimarlar ve tasarımcıların olduğu 200 kişilik bir grup, 3 gün boyunca The Seed’deki etkinliklere katıldı.

20 Haziran’da Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosluğu’nda düzenlenen toplantıyla GREAT’in teknoloji ayağı da başlamış oldu. GREAT Teknoloji kampanyasının sponsoru Telecity’nin katkılarıyla Airties, Vodafone, Invest Turkey ve Monitize’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda, ayrıca Türkiye’deki genç teknoloji şirketleri arasında düzenlenecek ‘GREAT Startup’ yarışmasının da duyurusu yapıldı.

Kategori birincisi olanlar, Birleşik Krallık seyahatine katılım hakkı, Birleşik Krallık’a bir iş seyahati hakkı, ilgili kişilerle tanışma ve Birleşik Krallık’ta iş yapmakta olan kişi ve şirketlerle tanışma, fikir alışverişinde bulunma olanağını kazanacak.

Yarışmaya www.gov.uk/great-startup-turkey internet sayfasından başvuru yapılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu