Sinavuzmani.com İngiltere’den Melek Yatırım Aldı
İngiltere’den melek yatırım aldılar
Mobil sınav hazırlık uygulaması olan sinavuzmani.com, Can Gürses ve Sinan Gürman adlı iki girişimci tarafından hayata geçirildi. Site, daha kuruluş aşamasındayken İngiliz işadamı Amid Kumar’dan melek yatırım aldı.
Dershanelerin kapatılmasının gündeme gelmesiyle birlikte, üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler, farklı çalışma yöntemlerine yönelmeye başladı. Artık online üzerinden soru çözme sistemiyle bir anlamda sanal dershanelerin oluşmaya başladığını görüyoruz.
Bu platformlardan biri olan sinavuzmani.com, ODTÜ Fizik Bölümü’nden üniversite arkadaşı olan Can Gürses ve Sinan Gürman adlı iki girişimci tarafından tasarlanıp geliştirilmiş bir mobil sınav hazırlık uygulaması. Uygulama, yapay zekâ teknolojisi sayesinde, başta ALES, LYS ve DGS olmak üzere, birçok sınav için daha kısa zamanda, daha verimli bir hazırlık süreci sunuyor.
Sınav Uzmanı’nın kuruluş öyküsü, öğrenim ve çalışma hayatlarının önemli bölümünü ABD’de geçiren iki girişimcinin fikrine dayanıyor. Uygulamanın kurucu ortakları Can Gürses ve Sinan Gürman, sınava hazırlanma sürecinin ne kadar zorlu olduğu konusuna hiç yabancı olmayan iki isim.
Sınav Uzmam’nın türdeşleri arasında bir ilki temsil eden yapay zekâ teknolojisi, TÜBİTAK’ın da dikkatini çekti. Uygulamanın yazılım geliştirme süreçleri TÜBİTAK’ın desteğiyle tamamlandı. Uygulamanın kullanıma hazır ilk modülü ise Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın (ALES) modülü olacak. Uygulama ve ALES modülü, IOS ve Android işletim sistemli akıllı telefonlara indirilebiliyor.
ŞİRKETLERE DE UZANACAK
Sinavuzamani.com’un yapay zeka altyapısını Türkiye’de bir şirkete danışmanlık yaparken oluşturduğunu ve bu konuda TÜBİTAK’tan destek aldığını ifade eden Gürses, üniversite arkadaşı Gürman’m da bu fikri beğendiğini ve siteyi birkaç ay önce hayata geçirdiklerini belirtiyor.
Sitenin kuruluş aşamasında İngiliz işadamı Amid Kumar’dan da melek yatırım aldığını söyleyen Sinan Gürman, “Kumar, kendi çocuğunda da otizm sorunu olduğu için yıllardır alternatif öğrenme metodolojileri üzerine çalışmalar yapıyor. Sinavuzmani.com projesini duyduğu anda bu fikre çok inandı ve yatırım yapmaya karar verdi” diyor.
Başka melek yatırımcılarla da görüştüklerini vurgulayan Gürses, hedeflerini ise şöyle anlatıyor: “2015 yılında kurumsal şirketlere yönelik de bir algoritma geliştireceğiz. Bu, yönetici adaylarının belirleneceği bir sistem olacak. 2015 yılı LYS, DGS ve ALES için pazar payı hedefimiz yüzde 1 ile 3 arası. Ciro hedefimiz ise yaklaşık 2 milyon TL.”