Kurumlara özel pazaryeri kuruyor
Bulut bilişim alanında faaliyet gösteren ImonaCloud, kurumlara kendilerine özel pazaryeri kurmalarını sağlayan platform hizmeti veriyor. İTÜ Çekirdek’in ilk yarışmasının birincisi olarak şirketleşme dönemine giren ImonaCloud, önümüzdeki dönemde alacağı yatırımcı desteğiyle yurtdışına açılmayı hedefliyor.
İTÜ Çekirdek yarışmasının 2012 yılı birincisi ImonaCloud, Servis Olarak Yazılım (SaaS) yeri, pazaryeri ve bulut uygulamalarının hızlı gelişimi için kullanılan yazılım geliştirme platformu hizmeti veriyor. Yazılım geliştirme platformuyla birlikte gerçekleştirdiği projelerle bulut teknolojisinde hizmet veren ImonaCloud, KOBİ’lerin; maliyeti düşük, donanım, yazılım lisansı gibi ilk yatırıma gerek olmayan, kiralama yöntemi ile sahip olunan yazılım ihtiyacının karşılanması amaçlıyor. ImonaCloud, bulut bilişim sistemleri alanında faaliyet göstererek haberleşme, bankacılık, sağlık ve medya sektöründe çalışmalarını yürütüyor.
Yarışmanın ilk birincisi
ImonaCloud kurucusu Bahadır Ödevci, Hollanda’da IBM’de yönetici danışman olarak çalışırken iş fikrini hayata geçirmek için İstanbul’a dönmüş ve bu süreçte İTÜ Çekirdek’in kuruluş yılındaki projesine başvurmuş. İTÜ Çekirdek’in ilk yarışmasının birincisi olarak şirketleşme dönemine giren ImonaCloud, dört kişilik bir ekiple ürünü hayata geçirdi. Bahadır Ödevci, Imona’yı ve iş yaptıkları alanı şöyle anlatıyor:
“Ürünümüz şirketlerin, büyük çaplı organizasyonların, kendi yazılım pazar yerlerini açmalarını sağlıyor. Apple’ın mobil cihazlarının bireylere yönelik uygulamalardan oluşan App Store’u var. Biz de Imona ile aynı iş modelini şirketlere ve büyük organizasyonlara uyguluyoruz. Bunu sadece bu mecrada değil web mecrasında, örneğin bir sigorta şirketi acentalara, bireysel müşterilerine, kurumsal müşterilerine yönelik uygulamalar sunuyor. Bunu bir App Store iş modeli ile yapıyor, uygulama pazar yeri açıyor. Tedarikçiler de gelip uygulamalarını koyuyorlar. Mevcut yazılım şirketleri için de bu, inovatif bir satış kanalı oluyor. Örneğin, KOBİ’lere yönelik iş uygulamaları sunan banka veya bir telefon şirketi pazar yeri açıyor. Onlara oradan katma değer yaratan yazılımları sunuyor. Yanında da kendi ürünleri ile birlikte paket halinde sunuyor. Böylelikle onlara katma değer yaratırken kendi ürünlerinin satışını da artırmış oluyor.”
Yurtdışı için yatırımcı bekliyor
Çeşitli sektörlerde iş yazılımları, pazar yeri açan müşterileri olan Imona, özellikle internet servis sağlayıcıları ve telefon şirketleri, yatırım bankaları ve sigorta şirketleriyle çalışıyor. Bahadır Ödevci, “iş Bankası’nın telekom şirketi işNet, istepazaryeri.com diye iş uygulamaları pazar yeri açtı. Biz, onun tedarikçisiyiz. Yatırım bankası tarafında bir müşterimiz var, bu yılın ilk yarısında aktif olacak. Sigorta ve banka tarafında da görüştüğümüz birçok sayıda şirket var” diyor. Bu yıl itibariyle artık satış dönemine geçecek olan Imona, Türkiye’den sonra yurtdışı operasyonlarını başlatmayı hedefliyor. Hedeflediği çeşitli pazarlar olan Imona, bu noktada ön bir analiz için yatırımcı desteği bekliyor.
Girişimcinin her türlü zorlukla kendisinin mücadele ettiğini söyleyen Bahadır Ödevci, “Girişimci profilinin doğru olması gerekir yoksa kim elinden tutarsa tutsun hiçbirinin bir şansı yok. Bu yolda da belli başlı yardımcılara ihtiyacın oluyor. İTÜ Çekirdek’in sağladığı en büyük yararlardan birisi, bu girişimcileri bir araya getirdiği bir ortamda yer almamız” diyor.