Başlangıç aşamasındaki iyi fikirlere ve projelere yatırım yapmak
“İyi fikir her zaman değerlidir” derler. Türkiye’deki bazı yatırımcılar ve fonlar da daha başlangıç aşamasındaki iyi fikirlere ve projelere yatırım yapmak için adeta birbirleriyle yarışıyor.
Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Fabrikası bu hafta en çok güvendiği iyi fikirleri görücüye çıkaracakmış. Girişimcilik Fabrikası, ışık gördüğü teknoloji tabanlı yenilikçi iş fikrine sahip olan girişimcileri destekliyor, onların işlerini büyütmeleri için fon bulmalarını sağlıyor. Öğrendiğimize göre 24Temmuz’da İstanbul Levent’teki Microsoft Binası’nda sekiz girişim fikri, yatırımcı ve fonların karşısına çıkacakmış.
Bu yıl üçüncüsü yapılacak sunum gününe (DemoDay) 75 kişilik bir katılım bekliyor. Bunların 35’i 212 Venture Capital, Revo Capital, 3 Sears gibi fonlar ve bireysel yatırımcılar olacakmış. Samsung, Arçelik gibi büyük şirketlerin iş geliştirmelerinden sorumlu 40’a yakın yöneticisinin de bu sunum gününe katılımı bekleniyor. Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyegin’in de ev sahibi olarak bu etkinliğe katılacağı belirtiliyor. Bu programda proje sahibi girişimci sekiz girişimci 10’ar dakika ile sunumlarını yapıp, ardından da yatırımcılarla birebir görüşecekmiş. Konu ile ilgili konuştuğumuz Özyeğin Üniversitesi Girişimlik Merkezi Direktörü İhsan Elgin, “Bize başvuran 96 proje arasından seçilen güvendiğimiz sekiz projeyi ilk kez yatırımcılarla buluşturacağız. Yaklaşık 1.5 milyon TL’lik bir yatırım alacağımızı tahmin ediyorum” diyor.
Peki, bu özel projeler arasında neler var? Sunulacak projelerden biri Paracebe.com. internetten yaptığınız alışverişlerde müşterilerin para kazanmasını sağlayan bu platform, dokuz aydır aktif ve 2 milyon TL tutarında alışverişi kendi üzerinden gerçekleştirmiş durumda. Anne ve babaların kontrolünde çocukları tasarrufa yönlendiren ve çocuklara özel harçlık kartı hizmeti sunan akilliharclik.com da görücüye çıkacak projelerden. Yaz sonunda aktif olarak üyelerine hizmet vermeye başlayacak sitenin halen bin üye talebi topladığını belirtelim. Lifecall sitesini kuran girişimciler ise, giyilebilir teknolojinin hızla hayatımıza girdiği bugünlerde, giyilebilir EKG cihazı geliştirmiş. Bir mobil zeka ürünü olan CollabMobile projesi ise, anlık verileri mobil cihazlardan takip etmeye olanak veriyor ve kişiye özel tasarlanmış görsel bileşenlerden oluşan raporlar oluşturulmasına olanak sağlıyor. Hali hazırda Avustralya’da müşterisi bulunan projeye bakalım hangi yatırımcılar ilgi gösterecek?
Arkadaşlar herkese merhaba, ben uzun zamandır içinde bulunduğum kamera güvenlik sistemlerinin satış ve montajını yapmaktayım. kısa süre öncede ortağımdan ayrılarak istanbul samandırada temiz bir ofis açtım. şimdi ise parmak izli ve göz taramalı geçiş sistemlerinin de satışına başladık. Bu işi geliştirebilmek için sadece para değil beraber koşturabilecek bir ortağa ihtiyacım var. şimdilik aylık 15-20 bin liralık bir ciromuz var. ekip ve biraz daha sermaye ile aylık 45 – 50 bin cironun yapılabileceğini daha önce gördüm. paraya tapmayan fakat düzgün bir hayat sürebilmek için para kazanmak isteyen bir ortağa ihtiyacım olacak. ilgilenenlere duyrulur. ortaklık için 20.000 tl yeterli.ilgilenenler kubilay@aksuguvenlik.com ve 05074193800 nolu numaradan ulaşabilirler…