Girişimcilik Haberleri

Caner ve Cem Helvacı Kardeşlerin Bursa Kebap Evi Başarıları

Bursa Kebap Evi’nin franchise işletmecisiydiler, 2010’da markayı satın aldılar. Caner ve Cem Helvacı Kardeşler yönetiminde hızla büyüyen şirketin şube sayısı dört yıl içinde üçten 35’e çıktı.

KALİTEDE standardı yakalamak için tek bir merkezde hijyenik koşullarda üretim yapıyor. Lezzet ve et kalitesi konusunda çok iddialılar. Müşterilerini rahat ve konforlu bir ortamda ağırlıyorlar. Bütün bu özellikleriyle rekabet avantajı yakalayan Bursa Kebap Evi ulusal pazarda hızla büyüyor.

Bursa Kebap Evi’nin İstanbul, Bursa, Tokat, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Tekirdağ, Şanlıurfa, İzmit, Kayseri, Adapazarı, Balıkesir, Edirne ve Uşak’ta 35 şubesi var. Önümüzdeki birkaç ay içinde İzmir, Mardin, Diyarbakır, Samsun, Kırıkkale’de Bursa Kebap Evi’nin yeni şubeleri açılacak.

bursa-kebap-evi-bayilikleri

FRANCHISE MODELİ TUTTU

Bursa Kebap Evi Yönetim Kurulu Başkanı Caner Helvacı, “Franchising sistemiyle büyüyen bir markayız. 35 restoranın beşi şirket tarafından, diğerleri ise franchi-see’ler tarafından işletiliyor” diyor.

Franchising sistemiyle şube sayısını hızla artıran şirket, bu başarısını titiz bir çalışmaya borçlu. Örneğin, franchise denetimi ve yönetimi için şirket içinde uzman bir ekip kurulmuş. Ayrıca marka ve yönetim konusunda Türkiye’nin önde gelen danışmanlık firmalarından hizmet almıyor.

Başarılı bir franchising sistemi kuran firmanın şube sayısı dört yıl içinde üçten 35’e çıktı. Firma 2013 yılında 40 milyon TL ciro yaptı. 2014 yılı ciro hedefi ise 60 milyon TL. 2014’te franchising sistemiyle 15 restoran daha açılacak. Önümüzdeki beş yılda şube sayısının 200’e çıkarılması hedefleniyor. Bursa Kebap Evi’nin büyüme planları arasında yurtdışı da var. Şirket bu doğrultuda Suudi Arabistan’daki bir yatırımcıyla mas-ter franchise görüşmesi yapıyor.

DİNAMİK BİR YÖNETİM

Bursa Kebap Evi Franchise ve îş Geliştirme Direktörü Uğur Bilge, franchise bedelinin 30 bin dolar+KDV olduğunu söylüyor. 100 metrekarelik bir restoranın anahtar teslimi toplam yatırım maliyeti ise 250-300 bin TL arasında değişiyor. AVM’lerdeki restoranlar en az 80, caddelerdekiler ise 150 metrekarenin üzerinde oluyor. Franchise adaylarını sıkı bir eğitimden geçirdiklerini belirten Bilge, “Bunun için İstanbul’da bir eğitim merkezi kurduk ” diyor. Bursa Kebap Evi, mevcut şubelere de personel desteği veriyor. Üstelik personel ilişkilerini son derece dinamik bir şekilde yürütülüyor. Örneğin, Türkiye’nin hangi bölgesinde olursa olsun talep gelen her yere, çok kısa sürede istenilen özelliklere sahip personel gönderilebiliyor.

Bursa Kebap Evi’nin idari ofis ve lojistik merkezi İstanbul Esenyurt’ta bulunuyor. Döner üretim tesisi ise Antalya’da. Bu tesis günlük 30 ton et işleme kapasitesine sahip. Firma yüzde yüz saf ve yerli besi etlerden üretim yapıyor. Doğal malzemeler kullanmaya özen gösteren Bursa Kebap Evi tereyağı ve yoğurdu Bursa’dan, sosu ise doğal olarak yetiştirilmiş Kütahya Simav domateslerinden hazırlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu