İş Kurmak İçin Yeni İş Fikirleri

Düşük Sermayeyle Yapılabilecek 15 Yeni İş Fikri

Az sermaye ile yapabileceğiniz iş fikirleri paylaştık. Aralarında size uygun olanı seçip birde kendi düşünceleriniz ile fikirleri yeni konsept ve uygulamalar ile çok daha ilgi çekici yapabilir kazancınızı artırabilirsiniz.

Fırsatlar asla tükenmez! Sermayeniz yaratıcılığınız olsun! Bulunduğunuz çevrede neye, niçin ihtiyaç var? Bunları saptadıktan sonra yenilik düşüncelerinizi harekete geçirip, farklı işler planlayabilirsiniz…

HEMEN her şey ufak bir adımla başlar. Bireylerin günümüz ekonomisinde etkili, rekabetçi ve farklı olmak için değişik düşünme becerilerini geliştirmeleri gerekiyor. Yeni girişimciler paradan, çekten, bonodan, tahvilden ya da mal mülkten oluşan sermayeye değil, sadece yaratıcılıklarına güveniyor.

Az sermayeli 15 yeni iş fikri

kucuk sermayeli isler

Evet, yaratıcılık dünya çapında en geçerli sermaye türü. Ufak bir örnek vererek başlayabiliriz: Farklılıktan fırsatlara uzanan tüm girişimlerde yaratıcılığın tartışılmaz etkisi var. Öyle ki, ABD’de bile son yıllarda türeyip kurumsallaşma yoluna giren mesleklerden biri de Yaratıcılık Danışmanlığı!’ Eğer günün beklenmeyen sürprizleri içinde boğuluyor, ‘sermayem yok ki ne yapabilirim’ diyorsanız imdadınıza Yaratıcılık Danışmanları’ yetişiyor. Henüz ülkemizde birebir örneği yok. İsfikirleri-girisimcilik.com çoğu zaman yalnız finansal dünyayla ilgili konulara değil, girişimciler için yaratıcı fikirlere odaklanıp, size kolay işler için yaratıcılık danışmanlığı da yapıyor ve yapmaya devam edecek.

Bilinmeli ki bundan böyle bireysel girişimcilikte başarı için sermaye değil, farklı düşüncelere sahip olmak önemli. Hem sanal hem de gerçek dünyada bu böyle. Hedefimiz, içinizdeki farklı düşünce potansiyelini ortaya çıkarıp, sizi herkesin gittiği yoldan ayırmak, basit gibi görünen en yeni fikirlerden beslenmenizi sağlamaktır.

işte bu yazımızda tüm dünyada ilgi gören kolay yeniliklerden bahsederek yaratıcılık dünyanızı şekillendirip esinlenmenizi sağlayacak birkaç örnek vermeyi amaçladık. Hem de en az sermaye gerektiren fırsatları özetleyerek. Çünkü gelişmekte olan dünya ekonomisinde bilinenleri tekrar etme dönemi sona eriyor. Dahası, bu basit girişimler pek de deneyim gerektirmiyor.

Ortam uygunsa aşağıda önereceğimiz işleri ilk yapanlardan biri büyük olasılıkla siz olabilirsiniz. Ancak kısaca özetlediğimiz bu işleri aynen yapmak zorunda değilsiniz. Her proje hayal dünyanızı genişletecek, okuduğunuz her satır size farklılığın esin kapılarım açacaktır. Tıpkı ünlü girişim gurularından Theodore Levitt’in söylediği gibi: “Yaratıcılık yepyeni şeyler tasarlamak; yenilik farklı şeyleri yapmaktır!” Size bu meraklı yolculukta başarı dileklerimizi iletiyor, her koşulda farklılığın farkında olmanızı diliyoruz. Şimdiden benzersiz başarı öyküleri ve iyi kazançlar dilerim.

Evde bakım hizmetlerini kurumsallaştırın

“2020’DE ABD’de 18 milyon insan 80 yaşın üzerinde olacak ve bunların yüzde 78’i evlerinde yaşamayı tercih edecektir.” Amerika’dan yansıyan son haberler böyle diyor.

Biz Amerika değiliz ama daha şimdiden hemen her bölgemizde hatırı sayılır yaşlı nüfusa sahibiz. Kentleşmenin getirdiği problemler nedeniyle bizde en büyük sorun ailelerin parçalamp küçülmesi. Tıpkı ABD’de olduğu gibi yaşlı insanlar evlerinde bakıma muhtaç hale geliyor. Huzur evleri olarak bilinen tesisler ise daha şimdiden talebe yetişemiyor. Yaşlıların çoğu kendi evlerinde asgari de olsa bakım hizmeti almak arzusunda.

evdekibakicim

Evet, bu fırsatı görüp kendi içinde organize olmuş bir ekip kurabilirseniz size her zaman iş var. Önemli olan hem psikolojik hem de fizyolojik sağaltım hizmetlerini eksiksiz yerine getirmek. Sosyal medya yoluyla uygun personeli bulup kuralları belirlenmiş sıkı bir denetimle güler yüzlü hizmetler sunabilirsiniz. Bu işte çalıştıracağınız kişilerin eğitimi için bir okul gibi kurumsallaşmak önemli bir ayrıntı. Sürekli yapmanız gereken şey ise faaliyete geçtikten sonra gerçek referansları yaşlıların dilinden yayınlayıp markalaşma yolunda ilerlemek. Sosyal doyumu yüksek, çok kazançlı bir iş…

Ve son bir not: Müşterilerinizin ihtiyaç duyduğu bakım düzeyine bağlı olarak, ilaçları yönetmek, rehabilite edici terapileri sunmak veya hemşire düzeyinde bakım sağlamak için lisanslı bir tıp uzmanıyla ortak hareket etmenizde yarar var.

Kiralık akvaryum olur mu demeyin

BUNDAN böyle akvaryum satmak değil kiralamak önemli. Nedeni ise çok basit: ABD, AB ve Japonya’da yeni bir akım başladı. Modern binaların giriş bölümlerinde, bekleme salonlarında, akıllı apartmanların kat koridorlarında artık peyzaj amaçlı göz alıcı dev akvaryumlar kuruluyor. Bunlar sadece standart süs balıklarını değil, yerine göre rengarenk tropik balıkları da bünyesinde barındırıyor.

En büyük sorun genellikle ortak alanlarda olan bu sihirli güzelliklerin bina ve kat maliklerine ait olmayışı.

Çare bu güzellikleri uzmanından kiralayıp, sürekli bakım ve destek hizmetlerini almak. Konuya şu sıralar büyük iş merkezleri, AVM’ler ve turistik oteller ilgi gösteriyor. Hatta büyük yolcu gemileri de saygın müşteriler arasında.

akvaryum

Akvaryumlar periyodik olarak bakılıyor, temizleniyor, takviye ediliyor. Bölge bazında görevlendirilmiş ekipler tüm hizmetleri yerine getiriyor. Akvaryumların aksesuarları bile standart nitelikte. Kiralama işi tıpkı ev kiralar gibi kontrat usulü. Ödemeler haftalık ve aylık olarak yapılıyor.

Bahçe, antre, oda, salon, duvar tiplerinin ayrı ayrı kiraları var. Bakım hizmetleri dahil kira ücretleri santimetre küp üzerinden hesaplanıyor. Akvaryumların fiziki yatırımlarını bina sahiplerine yaptırmak da mümkün. Bu kez kontratlar hizmet kiralaması şeklinde gerçekleşiyor. Kiralanan şey bu usulde sadece balıklar ve hizmetler oluyor. Her iki şekilde de akvaryumların dizaynı ve modellemesi girişimci firmaya ait. îlk bakışta zor gibi görünen fakat hiç de öyle olmayan bu işin kazancı çok yüksek.

1 2 3 4Sonraki sayfa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu