E-Ticaret Sitesi Kurmak
E-ticaret sitesi kurmak için öneriler. Geleneksel ticaretin yerini yavaş yavaş online ticaretin aldığı günümüzden çok da geriye değil sadece 10 yıl öncesine bakarsak, o günlerde yaşadıklarımızı hayal edebilir miydik? Evimizden çıkmadan bir tık ile alışveriş yaptığımızı, yemeğimizi sipariş ettiğimizi, ürünlerimizi internet üzerinden birçok alıcıya ulaştırabileceğimizi…
Beş dakikada sanal mağaza
Çok zaman geçmedi ama bu süreçte teknoloji ile birlikte hayatımızda çok şey değişti ve hayat artık daha kolay ve pratik bir hale geldi. İster yatırımcı olsun ister işini online pazara taşımaya çalışan girişimci, artık herkes yeni ve orijinal iş fikri bulmak için uğraşıyor.
HAYATIMIZA ‘SEPET’ KAVRAMI GİRDİ
Bu süreçte hayatımıza ‘sepet’ kavramı da girdi. İlk olarak kredi kartı ile alışveriş yapmaktan çekinen tüketiciye kapıda ödeme yapma imkanı veren Yemeksepeti.com ile tanıştık. Evimizden iş yerimizden hiç çekinmeden yemeklerimizi sipariş etmeye başladık. Arkasından yeni bir ‘sepet’ daha girdi hayatımıza. Sevdiklerimizi adını duyduklarında bile sevindiren çiçek siparişini artık çiçekçiden değil de Çiceksepeti.com’dan verir olduk.
Fikirlerimizi ve ürettiklerimizi satmak istediğimizde ise, internet ortamında kolaylıkla satmak istiyorsak bunu en kolay şekilde nasıl yapacağımızı daha çok düşünür olduk. Bu bağlamda e-ticaret için gerekli tüm internet altyapısını sağlayan şirketler ortaya çıktı. Bunlara gittiğinizde alan adınızın alınmasından sitenizin tasarımına ve barındırılmasma kadar her şeyinizle ilgilenip size anahtar teslimi e-ticaret sitesi veriyorlar. Tabii ki yüz yüze karşılıklı bilgi alışverişi ile yapılan bu çalışmalar müşterinin tam istediğini almasını sağlıyor. Bunların en bilinenlerinden birisi Bilginet firması…
FARKLI İŞ MODELLERİ
İşin bir de daha küçük ölçekli bireysel girişimci tarafı var. Bunların kendi bireysel çabalarıyla ürettiklerini satabilmeleri için bir e-ticaret sitesi yapmaya kalkışmaları ciddi bir maliyet olarak karşılarına çıkıyor. İşte böyle bir kitlenin varlığı karşımıza farklı iş modellerini çıkarmaya başladı. Bu alanda kimler var diye baktığımızda karşımıza çıkan Sepeti.com kendine özgü geliştirdiği iş modeli ile farklılığını ortaya koyuyor.
Sepeti.com alt alan adı mantığı ile e-ticaret platformu hizmeti veriyor. Örneğin, Gumus.sepeti.com gibi. Bireysel ya da Kurumsal olarak e-ticarete atılmak isteyen herkese üç dört dakika içerisinde mağazasını otomatik olarak açma imkanı tanıyor ve gerekli olan birçok hizmeti ücretsiz veriyor. Eğer kendi alan adınızdan işinizi yapmak istiyorsanız bu da mümkün. Örneğin, Ayakkabicim.com sizin ise bu alan adını yönlendirerek de mağazanızı açabiliyorsunuz.
HERKES ALICI VE SATICI
Sepeti.com Kurucusu Hakan Kadir Erdemir iki farklı hizmet paketi sunduklarım belirterek, “İki farklı paketle müşterilerimizin e-ticarete başlamalarını kolaylaştırmak hedefindeyiz. Aylık 55 liraya gelen e-ticaret paketi ile 7’den 70’e bireysel ya da kurumsal tüm herkese e-ticaret sitesine sahip olma imkanı tanıyoruz.
Burada açılan mağazalara son kullanıcı güveniyor. Sepeti.com olarak mağazaları açarken ince eleyip sık dokuyoruz. Özellikle ürün temini, siparişin takip edilmesi gibi konularda hassas, müşterilerine iyi hizmet veren firmalar olmasını hedefliyoruz. Google optimizasyonu konusunda yaptığımız çalışmaları müşterilerimizle paylaşıyoruz. Limitsiz ürün girişi sağlayan Sepeti.com, kullanıcı dostu arayüzü ile de büyük kolaylıklar sağlıyor.
Mağazalarına mobil platformda da satış imkanı veren Sepeti.com, akıllı telefon ve tabletlerle uyumlu olarak çalışabiliyor. Bu da mobil platformda da ücretsiz olarak mağazaların var olabilmelerini sağlıyor. Mobil E-ticaret Paketi ile müşterilerimize ücretsiz IOS ve Android uygulaması da sunuyoruz. Apple Store ve Google Play’den indirilen uygulamalar için ekstra bir ücret istenmiyor. Mağazanın mobil uygulama platformunda da olması sağlanıyor” diyor.
Bu yeni sepet kavramı ile e-ticaretin bireysel tarafta daha çok yaygınlaşacağını söylemek için kahin olmaya gerek yok. Artık herkes alıcı, herkes satıcı olacak. Görünen bu…