Elektronik Yakı Üretimi
‘Yakı’ sözcüğünü özellikle genç girişimciler pek bilmez. Eskiden ‘flaster’ benzeri peçete görünüşlü yapışkan bir maddenin yüzeyine kan akımını güçlendirici bir sıvı sürülür vücudun ağrılı bölgesine yapıştırılırdı. Hazır olanları eczanelerde satılırdı.
Etken maddenin içinde yakıcı nitelikte olan ‘capsicum'(biber özütü) gibi maddeler vardı, Yakı tatlı-sert yakıcılığıyla kılcal damarları genişletir, acıyı geçici olarak yok ederdi. İşte ilk proje önerimiz teknik konulara aşina olanlar için bu sistemden esinlenerek biçimlendirildi. Başlığa pek aldırmayın, bu aslında klasik türde bir yakı değil.
Daha çok sağlık kontrolü amacıyla vücuda yapıştırılan elektronik bir almaç. Yalnız ülkemizde değil, iyi geliştirildiği takdirde dünya ölçeğinde pazarı olabilecek elektronik bir reseptör aynı zamanda, ince yapışkan bir yüzeye giydirilmiş ‘Sağlık Ölçüm Almacı’ özellikle göğüs bölgesine yapıştırılıyor ve ölçüm başlıyor. Yapışkan sathın içinde hissedilemeyecek ölçüde çeşitli mikroçipler var. Kullanıcılarında yaş sınırı pek yok. Olası müşteri kitlesi her yaştan insanlar, yöneticiler ve işadamları. Önerimiz duyumsanan I fM rahatsızlığı önleyici pratiğe dayanıyor.
Kaplanmış sathın içinde çeşitli almaçlar ve vericiler bulunması sayesinde kritik ölçümler anlık olarak yapılabiliyor. Kalp atımı ve debisini geçen her dakika ölçmek mümkün… Akciğerlerin volüm kapasitesi, mide-bağırsak hareketleri ve daha bir çok yaşamsal veriler bu özel almaçlar yardımıyla anında kaydediliyor. Inovatif buluş kalp hastalarına takılan ‘holter cihazının’ daha kapsamlı, daha pratik bir şekli. Veriler sürekli mobil cihazınıza kaydediliyor. Anormal bir durum varsa anında uyarılıyorsunuz.
Henüz dünyada benzeri yok.
Ülkemizin meraklı araştırmacılarına ve onların innovatif aklına uyan sıra dışı bir tasarı. Hemen olgunlaştırın ve bu yaşamsal buluşun patentini siz alın, ilk yapan dijital dünyada devrimci bir işe imza atmış olacaktır. Çünkü bu konuyu araştıran çok sayıda girişimci var dünyada.