Evde Marmelat Yapıp Satmak
Marmelatları ancak kadınlar yapar
Marmelat reçelden daha sağlıklı bir ürün… Reçelden farkı daha az yapay şeker içermesi ve vitamin içeriğinin kaybolmaması. Marmelada kısaca meyve ezmesi demek mümkün. Çoğu kadının aşina olduğu bu lezzetli gıda buluşsal uygulamalara da oldukça açık. Armut, şeftali, kayısı, erik, elma gibi klasik meyvelerin yanı sıra; ustalık isteyen turunç kabuğu, çilek, incir, kabak, kivi, hurma gibi çok sayıda sıra dışı uygulamalar da Batı mutfaklarında marmelat haline getirilebiliyor. Bazı çeşitlere fermente peynirlerin eklenmesi ise çok özel tatlar yaratıyor.
Üretim için belli bir reçeteye gerek yok, en iyi dokuyu sağlamak kâfi. Sonrası iyi bir ambalaj ve etiketlemeyle pazara sunmak… Yeterli pektin içermeyen çeşitlere dışarıdan takviye yapılabiliyor. Koruyucu olarak tartarik ve sitrik asit gibi yardımcı maddeler katılmış ürünü asıl koruyan ise gerçek bitkisel şekerler.
Tadı dengelemek için dışarıdan rafine edilmiş şeker katılabiliyor. Marmeladın önemli özelliği reçeldeki çok yüksek kalorinin görece azlığı ve doğal tatları koruması. Üretimde organik meyvelerin kullanılması önemli bir üstünlük.
Küçük çapta bir imalathane kurulması yeterli. Ben-mari haşlama üniteleri, mikserler ve doldurma aparatları başlıca yatırım kalemleri. Rahatça hatırlanabilir özellikteki marka ise mutlaka tescil ettirilmeli. Raf süresini uzatmak için imalathaneye bir patörizasyon ünitesi eklemenin büyük yararı var. Bazı ürünler için diğer katkı maddelerinin gıda maddeleri tüzüğüne (kodekse) uygun olması şart. Ambalajların benzerlerinden farklı olmasına çalışmak işin ticari sırlarından biri…
Evde yapılan ürünlerin satışı için ilk göze çarpan platform tabikide internettir. Gittigidiyor, hepsiburada, sahibinden gibi satış sitelerinde üyelik oluşturarak ürünlerinizi sergileyebilirsiniz. Özellikle facebook başta olmak üzere sosyal ağlarda sayfa ve grup oluşturarak satış yapabilirsiniz. Yine sosyal ağlarda reklam vererek satış yapmak daha kolay olur. Evde ek iş konularımızı inceleyiniz.