EY Türkiye’de patron yok, pek çok lider var
EY Türkiye’de patron yok, pek çok lider var
En az sundukları hizmetler kadar takip edilmesini önerdiğim EY Türkiye’nin çalışma sistematiği, ‘lider’ kavramına farklı yaklaşanlar getiriyor. Şirket geçtiğimiz günlerde Hande Alemli Aksoy’u Raporlama Birimi’nin yeni lideri olarak atadı.
Dünyanın önde gelen denetim ve danışmanlık firması EY ve Türkiye’deki yapılanması EY Türkiye Ofisi’nin oluşturduğu iş sistematiği, en az yürüttüğü faaliyetler, sunduğu hizmetler kadar önem taşımaktadır kanısını taşıyorum.
Niye mi, ekibini yıllardır yakından tanıma fırsatı bulduğum EY Türkiye, çok bildik, bir patron ve çalışanlardan ibaret bir çalışma modeli sunmuyor da ondan. Ortada tek bir patron yok, daha doğrusu patron yok, birden fazla ‘lider’ var. Şirket bünyesinde çok sayıda, pek çoğu da çok genç sayılabilecek yaşta olan, farklı departmanlara önderlik yapan liderler bulunuyor.
Aslında siz de EY Türkiye’nin değerli ekibini çok yakından tanıyorsunuz. Yaklaşık 10 yıldır şirketin, her biri mesleklerinin bilim adamı olarak tanımlanabilecek isimleri, Ekonomist okurlarına Vergide Gündem Köşesi’nden sesleniyor. Gündeme ilişkin değerli yorumlar yapıyor, vergi gibi soğuk bir alanı, limonata serinliğinde hoş bir kıvama getiriyorlar sizler için.
Bu değerli ekibe yine genç bir isim katıldı geçtiğimiz günlerde. EY Türkiye Ofisi’nin vergi bölümüne bağlı Muhasebe Mevzuatına Uyum, Bordro ve Raporlama Birimi’ne lider olarak Hande Alemli Aksoy atandı. İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi, İngilizce İktisat Bölümü 1999 mezunu olan Hande Aksoy, profesyonel iş hayatına aynı yıl Ernst & Young’da Bağımsız Denetim’de başladı. 2006-2010 yılları arasında, Ernst & Young San Francisco, CA ve Boston, MA Amerika ofislerinde çalışan Aksoy’un, Türkiye’de Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Amerika’da Mali Müşavir-CPA (U.S. Certified Public Accountant) unvanı bulunuyor.
Daha iyi bir çalışma hayatı oluşturma hedefiyle yola çıktıklarını belirten Hande Alemli Aksoy, ‘EY Muhasebe Mevzuatına Uyum, Bordro ve Raporlama Birimi olarak şirketlerin doğrudan değer yaratacak operasyon alanlarına odaklanmasına imkan sağlarken, muhasebe ve bordro bölümlerinin yasal mevzuata göre kayıt tutma risk maliyetlerini en aza indirgiyoruz” diyor.