Pazarlama Reklam

Faber-Castell ve Adel Kalemcilik’in Sosyal Sorumluluk Projesi

Rengarenk bir marka

Dünyanın en köklü markalarından Faber-Castell, Türkiye’deki ortağı Adel Kalemcilik ile çocukların ufkunu açmak için sürdürdüğü sosyal sorumluluk projesinde işe öğretmenlerden başladı…

OKUL yıllarında babamın aslında bir kırtasiyeci olduğuna kadar uzanıyor bu hikaye.

Artık kocaman bir kadın olabilirim ama yine de tüm toplantılara rengarenk kalemlerle katıldığım doğrudur. İşte belki de bu nedenle, Anadolu Grubu çatısı altındaki Adel Kalemcilik’in Pazarlama Direktörü Ayşe Kırımlı, yeni fabrikaları için 77 milyon TL yatırım yaptıklarını hatırlattığında açıkçası çok da şaşırmadım. Bilmeyenler için hemen özetleyeyim. Adel, Türkiye’de kalem denildiğinde akla gelen ilk markalardan… Tabii bunda dünyanın en eski yazım gereçleri firması olan Faber-Castell ile işbirliğinin rolü büyük. Zaten işbirliği o denli büyük bir başarı elde etmiş ki, Faber-Castell bunu 1995’te ortaklıkla pekiştirmiş.

adel

Çayırova’da faaliyete geçen yeni tesis de bu ortaklığın ürünü. Kırımlı, Faber-Castell, Graf von Faber-Castell, Adel, Adeland, Eberhard Faber ve Atlas başta olmak üzere tüm markaların burada üretildiğinden bahsediyor. Üstelik tesis, ziyarete de açık. Burada kalemlerden oyun hamurlarına her şeyin üretim sürecine tanık olmanız mümkün. Benim için “Char-lie’nin Çikolata Fabrikası”ndan farksız bir dünya…

“ZARARSIZ” BİR PAZAR

Elbette beni şaşırtmayan bu dev yatırım, günümüzün dijitalleşen dünyasına soruları birlikte getirmiş. Ancak Ayşe Kırımlı, Adel’in özünde barındırdığı “iyilik” değeri ile eğitimin ve eğitimde yaratıcılığın en büyük destekçisi olarak bu yatırıma karar verdiğini belirtiyor. “Kalemden zarar gelmez” diye ekliyor Kırımlı, çok doğru. Çocuklarımıza sadece kalemden zarar gelmez.

Tabii tek bu değil, işin aslı pazar rakamları, Türkiye kırtasiye sektörünün hiç de azımsanmayacak büyüklükte olduğunu ortaya koyuyor. Öyle ki pazar yaklaşık olarak 693 milyon dolar büyüklüğe sahip. Rakamlara göre ise kişi başı kırtasiye harcaması düşmüyor, aksine artıyor. 2015’te 2014’e kıyasla yüzde 24 artarak 342 TL olması da en iyi kanıtı.

HEDEF 5 BİN ÖĞRETMEN

İyilik kısmına dönersek… Dinlediğim örnekler Adel’in bunu özünde saklamakla kalmadığını, sosyal sorumluluk projeleriyle de güçlendirdiğini ortaya koyuyor. Bunlardan en tazesi “Yaratıcı Çocuk, Yaratıcı Beyin” temalı seminerler dizisi… Öğrencilerin yaratıcılıkları ve hayal gücünü artırmak için yola çıkan Adel ve Faber-Castell, işe öğretmenlerden başlamış. Kırımlı, devlet okulu ve özel okullardan çok sayıda ilkokul, anaokulu ve resim öğretmeninin eğitim aldığı seminer dizileriyle, “Öğretmenler aracılığıyla çocukların yaratıcılığının teşvik edilmesini amaçlıyoruz” diyor.

Proje ile dört yılda, altı ilde, 500’e yakın okul ve 3 bin öğretmene ulaşılmış bile. Kırımlı 2016 hedefini, “Toplam 5 bin öğretmene ulaşmak” olarak özetliyor.

Adel’in sosyal sorumlulukta tek odağı çocuk değil. Kırımlı, kırtasiyelerin gelişimi için de bazı projeler üzerinde çalıştıklarını açıklıyor ve ekliyor: “Bizim için iş hacmimizin önemli bir kısmını oluşturan kırtasiye kanalının gelişmesi çok önemli. Bu nedenle, Adel olarak geleneksel kanalın en önemli oyuncuları olan kırtasiye mağazalarının gelecekte de etkin şekilde var olması ve sürdürülebilir bir iş modeli kurabilmeleri için önümüzdeki dönemde bu kanalı destekleyici çalışmalar planlıyoruz.” Anlaşılan o ki Faber-Castell ve Adel oldukça, benim hayali baba mesleğim güvende…

Bir Yorum

  1. pendik kurtköyde elektrik malzemesi satan işletmeyım..250 m2 boş dukkan altı depomda fason montaj vb.gibi işleri yapmak istiyorum bu konuda ihtıyacınız olursa yardımcı olursanız seviniriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu