Franchise Fırsatları
TATLI BİR KAZANÇ!
2011 yılında İstanbul’un Etiler semtinde açılan Karamel Lab Bakery Cafe, diyet, diyabetik kurabiye çeşitleri, gevrek çeşitleri, salata, börek ve ekmek çeşitleri, öğlen menü seçenekleri, sütlü tatlı, kek, pasta ve cheese cake çeşitleriyle alternatifler sunan bir konsept. Markanın kurucusu Can Haseki, tamamen kendi üretimleri olan ürünlerini herkese ulaştırabilmek için öncelikle İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere büyük şehirlerde franchising sistemiyle büyüyeceklerini söylüyor. 20 bin dolar başlangıç bedeli alınan bu iş modeli toplam 80 bin dolar yatırımla kurulabiliyor. Bağdat Caddesi, Göktürk, Yeniköy, Cihangir, Nişantaşı ve büyük şehirlerdeki AVM’lere öncelik tanıdıklannı belirten Haseki, şubeler için aylık 50 bin TL ciro hedeflediklerini sözlerine ekliyor.
İstanbul’un Bebek semtinde yer alan ve adını da bu semtten alan Bebek Waffle, 2007 yılında kuruldu. Şirket bu yıl franchising ile büyüme kararı aldı. 2016 yılı sonuna kadar 10 franchise şube açmayı hedeflediklerini söyleyen Bebek Waffle Kurucusu Nihat Cesur, 3040 metrekare bir dükkanın franchise giriş bedeli dahil olmak üzere 120 bin ile 150 bin TL arasında yatırım maliyetiyle açılabileceğini ifade ediyor. Şirket, cadde ve AVM comerlar’ına öncelik tanıyor.
İTALYAN KREPİNİ TANITACAK
Choco Kebab da waffle sektöründekilere rakip olabilecek bir konsep-te sahip. İtalyan menşeili markanın en büyük farkı, özel soslarla hazırlanan Italyan tarzı krep ve pankek ürünleriyle öne çıkması. Türkiye distribütörlüğünü Kristal Gıda’nın yaptığı şirketin, Choco Kebab Stant ve Molde Choco Kebab Cafe şeklinde iki ayrı franchising konsepti bulunuyor. Birden çok stant tasarımı ile 1,5-5 metrekare yer kaplayan Choco Kebab standı, açık alan, cadde veya alışveriş merkezleri veya var olan bir işletmeye ek konsept için ideal boyutlarda. 2016 yılında minimum 25 şube açarak toplam 40 şubeye ulaşmayı hedefleyen şirketin franchise ve makine bedeli 8 bin Euro’dan başlıyor. Ortalama bir alışveriş merkezine açılacak 5 metrekarelik bir stantın toplam anahtar teslim bedeli 40 bin TL civarında. Bu markayla İtalyan krebini Türkiye’ye tanıtmak istediklerini belirten-Kristal Gıda’nın kurucusu Furkan Koçer, royalty bedeli olarak yüzde 1 talep ettiklerini söylüyor.
ÇAY MI KAHVEMİ?
Demleme çay konseptiyle faaliyet gösteren Chay, uluslararası proje geliştirme şirketi olan Cafe Konsept’in iki yıllık çalışmasının sonucunda ortaya çıktı. 2015 yılının başında kurulan Chay, şu an bir şube ile faaliyet gösteriyor. Konseptin kurucularından Özel Oytun Türkoğlu, 2016 yılı başında franchise şubelerin hayata geçeceğini ifade ediyor. Kiosk ve şube olmak üzere iki konsepte sahip bu iş modeli, 120 bin ile 800 bin TL arasında değişen yatırım maliyetiyle kurulabiliyor. Kiosklarda 18 bin TL, şubelerde ise 120 bin TL aylık ciro hedefi bulunuyor. Türkoğlu, “Yüzde royalty yerine sabit bir royalty alıyoruz. Bu da bin 500 TL ile 7 bin 500 TL arasında değişiyor” diyor.
2010 yılında Ankara’da kurulan ve fast food ağırlıklı hizmet veren Hoşta, Nüktedan Kahve adıyla yeni bir konsept yarattı. Hoşta Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Hoşta, düşük fiyatla çekirdek kahve sundukları bu konsepti, franchising vererek büyütmeyi hedeflediklerini belirtiyor. 200 bin TL yatırım maliyetiyle kurulabilecek bu konseptte şubeler için aylık 150 bin TL ciro hedefi bulunuyor. Royalty bedeli olarak ciro üzerinden aylık yüzde 6 alınıyor.
AVUSTRALYA’DAN GELDİ
2003 yılında üç aile ferdinin ortak girişimi ile Avustralya’nın Sydney şehrinde kurulan ve devamında 2007 yılında İstanbul’da kahve kavurma tesisini hayata geçiren SherifFs Coffee Factory, bir kahve zinciri markası kurdu. 2013 yılında ilk şubesi Eminö-nü’nde açılan Coffetopia’nın üç şubesi bulunuyor. Markanın kurucularından Şerif Başaran, “Franchise vermeye henüz çok yeni başladık. Tüm hazırlık ve yapılanmalarımızı netleştirdikten sonra nitelikli kahveye gönül vermiş ve ilkelerinden ödün vermeden bu konsepte dâhil olmak isteyen ve birer Coffeetopia sahibi olmak isteyen yatırımcıların da talepleriyle
2015 yılında franchise sistemiyle büyüme karan alındı” diyor. 80-100 m2’lik bir işletme için yaklaşık 200 bin ile 250 bin TL arasında yatınm maliyeti söz konusu. Aylık ciro üzerinden yüzde 3 royalty alınıyor.
POPÜLER İÇECEK POPÜLER SPOR
Kahve zincirleri arasında son dönemde Türk kahvesine yönelik kon-septler de dikkat çekiyor. 1930 yılında küçük bir dükkan ile başlayan hikayesini günümüze kadar taşıyan Tarihi Beyoğlu Kurukahvecisi Muhabbet de bunlardan biri. Halihazırda beş şubesi bulunan marka, 2016 sonuna kadar 40 yeni şube açmayı hedefliyor. Franchise giriş bedeli 30 bin dolar KDV olan markanın yatırım maliyeti 500 bin TL’yi buluyor. Şubeler için öngörülen aylık ciro 150-200 bin TL arasında değişiyor. Royalty bedeli olarak cafe konsepti için aylık 2 bin 500 TL, tramvay konsepti için ise aylık bin 500 TL talep ediliyor.
Son dönemin en popüler içeceğiyle en popüler sporunu bir araya getiren Futbol Kahve, AVM’lerde yer alacak bir kioks konsepti. 2016 sonuna kadar 40 civarında franchise şube açmayı hedefleyen Futbol Kahve’nin yatırım maliyeti anahtar teslim 200 bin TL’yi aşıyor. Futbol Kahve’yi AVM’lerde bir buluşma noktası olarak kurguladıklarını söyleyen şirketin CEO’su Halit Parlaksoy, “Bizim şubelerimizde maç yayını olmayacak. Ancak Passolig bayiliği için görüşüyoruz. Burada tüketicilerin maç bileti satın alabileceği, İstanbul kartını doldurabileceği bir buluşma noktası yaratacağız” diyor.
DÖNERDE YENİ MARKALAR
Şevket Sabancı’mn torunu Can Köseoğlu, Döner Stop adıyla yeni bir döner markası yarattı. Esas Hol-ding’te gıda bölümünde çeşitli departmanlarda çalıştıktan sonra kendi işini kurmaya karar veren Köseoğlu, uzun araştırmalar sonucunda döner sektöründe girişim yapmaya karar verdi. Marka, franchise vererek şube sayısını artıracak. Şu an sekiz şube ile faaliyet gösterdiklerini belirten Köseoğlu, “2016 sonunda ise kendimize ait 20 işletmeye ek olarak 20 adet de franchise restoranımız olacağını öngörüyoruz. Öncelikli olarak büyük şehirler ve genç nüfusun yoğun olduğu illeri hedefliyoruz” diyor. Bir şube 150 bin dolarlık yatınmla kurulabiliyor. Hedeflenen aylık ciro minimum 100 bin TL civannda. Royalty olarak ciro üzerinden yüzde 5 alınıyor.
Döner Market, dönerinden ekmeğine, ayranından soslarına kadar lezzetlerinin büyük bölümünü kendi mutfağında hazırlayan, bu yıl içinde kurulmuş genç bir marka. Tüm lezzetlerin ideal tada ulaşabilmesi için kuruluştan önceki bir yıl boyunca tadım denemeleri yaptıklarını belirten Döner Market Kurucu Ortağı Özüm Sönmezalp, ideal tatlar elde edildikten sonra ilk restoranı Ataşehir’de açtıklarını ifade ediyor. Yurtiçinden ve yurtdışından gelen yoğun talepler nedeniyle franchise verme karar aldık-lannı vurgulayan Sönmezalp, “Yurtiçinden gelen talepler değerlendirilirken yurtdışı için de fizibilite, üretim ve lojistikle ilgili çalışmalar devam ediyor” diyor. 2016 yılına kadar altı franchise şube ve dört markaya ait restoran ile İstanbul’da toplam 10 restorana ulaşılması planlanıyor. 100 metrekare büyüklüğünde bir restoran için ortalama 350-400 bin TL yatırım bedeli gerekiyor. Yatınm bedelinin 12 ile 18 ay arasında yatırımcıya geri döndüğü ifade ediliyor.
PİZZACILARDAN HIZLI ATAK
ABD’li fast food zincirleri Pizza Hut ve KFC’nin Türkiye’deki franchise ve işletme haklarını elinde bulunduran Süzer Grubu şirketlerinden Turkent Gıda, her iki markanın hakkını Yum! Brands’e devretmişti. Bununla birlikte büyük bir yapılanma içerisine giren Yum! Brands, Türkiye’de franchising ve fast food dengelerini değiştirecek yatırım planlan yapıyor, Pizza Hut, 2013 yılında Yum Brands’in operasyonları devralmasıyla yeniden yapılanma sürecine girdi. Marka, Türkiye pazarındaki potansiyeli değerlendirmek için yeniden yapılanma sürecinde franchise sistemini de devreye aldı.
Pizza Hut Pazarlama Direktörü özge Zoralioğlu, Pizza Hut’ın önümüzdeki beş yılda franchise stratejisiyle yaklaşık 400 restorana ulaşmayı hedeflediğini söylüyor. Şirket, Antalya, Çanakkale gibi Akdeniz ve Ege Bölgesi’nin büyük illerinde yaygınlaşmak istiyor, Âynca Anadolu’nun büyük illerindeki potansiyeli özellikle franchise sistemiyle değerlendirmeyi hedefliyor. Yeni şubeler için özellikle şehrin işlek caddeleri ve yeni yerleşim merkezleri tercih ediliyor. Yatırım maliyeti, restoran lokasyonu, hizmet konsepti ve restoran büyüklüğüne bağlı olarak değişiyor.
PİZZAYI KÜLAHTA SATIYOR
Kono Pizza, 2015 yılının başlarında kuruldu. Hazırlıkların ardından yaklaşık üç ay önce hizmet vermeye başladı. 22 ülkede faaliyet gösteren Kono Pizza, İtalya’da oluşturulmuş, külah şeklinde bir pizza konsepti, İçi malzemeyle dolu, siparişin ardından yaklaşık 3-4 dakikada hazır olan tek kişilik bir ürün. Aynı zamanda külah şeklindeki tatlıları, kahve ve diğer sıcak içeceklerle sunuluyor. Makarnalar, kızartmalar, salatalarda konsept-te yer alıyor, 10 bin dolar franchise giriş bedeli alınıyor, Kiokslar için 89 bin TL, şubeler için ise 200 bin TL’den başlayan bir yatınm maliyeti söz konusu. Şubeler için aylık 70 bin ile 150 bin TL arasında ciro hedefleniyor, Yüzde 70 kâr marjı ile çalışan firma, girişimci, yüksek müşteri memnuniyetini hedefleyen, yatırımcı ve işletmeci olabilmek için gerekli mali kaynaklara sahip kişileri tercih ediyor,
İN0VATİF ÜRÜNÜYLE BÜYÜYECEK
Pizza pazarında inovatif ürünüyle farklılık yaratmaya çalışan markalardan biri de Nokta Gıda, İstanbul Güngören’de kurulan Nokta Gıda, uzun yıllardır pizza tost isimli ürünüyle okul, dershane, kantin gibi kanallara toptan satış yapıyor. Şirket, ürünün ilgi görmesi üzerine bu yıl “Bayabi” markasıyla franchise sektörüne girmeye karar verdi.
Pizza Tost, pizza ve tost sevenler için harmanlanmış yeni nesil ürün. Tost ekmeği boyutunda hazırlanmış hamur arasına, dilimlenmiş sebze ve baharatlardan oluşan pizza tost, finn, mikrodalga finn ve tost makinelerinde kolayca hazırlanabiliyor. 2016 yılı sonuna kadar yaklaşık 35 ilde yapılanmayı planlayan şirket, Konya, Kayseri, Erzurum, Malatya, Kahramanmaraş, Hatay, Samsun, Ordu, Ankara ve İzmir’e öncelik veriyor, 2016 yılında franchise giriş bedeli almayan markanın ortalama yatınm bedeli 100 bin TL civarında, lokasyona göre değişmekle birlikte bir mağazanın minimum 50 bin TL ciroya ulaşması hedefleniyor. Kir marjı toptancılarda yüzde 35-45 arasında iken, perakende satışlarda yüzde 300’e kadar çıkabiliyor.
KOSGEB İLE DEVLETİ NASIL DOLANDIRDIKLARINI GÖRDÜNÜZ MÜ?
KAROKE DÜKKANI
MEYVE SUYU DÜKKANI
KOSGEB İLE İŞ KURANLAR HABERLERE ÇIKTI
BEN BUNLARIN DEVLETİ DOLANDIRAN KİŞİLER OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM
Kazakistanda magaza acmayi yada herhangi is kurmayi dusunuyorsaniz ileke@list.ru whats App + 7 702 7696226 yazabilirsiniz!
Çağrı Merkezlerine Haftalık Düzenli Ödemeli Birden Çok Projeler ve İsterseniz Yazılım Desteği İlanımızı Mutlaka Okuyun
Bütün Projelerimizde Haftalık ödeme Yapıyoruz Kurumsal (Profosyonel) Firmayla Çalışmak İstiyorsanız Mutlaka Bilgi Alın
Verdiğimiz projelerin hepsinde çözüm ortağıyız yanlış kişilerle çalışıpta hak ediş problemi yaşamayın
Bilgi İçin Whatsapp 5077623113
elbette vardır. Hatta devlet destekli kredi ile bayilik almak ve iş kurmak bile mümkün. kosgep herkese kıredi veriyor.
ÜCRETSİZ BAYİLİK VEREN FİRMALAR VARMIDIR