Girişim Fabrikası BİGG iş fikri başvurularını bekliyor
Girişim Fabrikası BİGG Hızlandırma Programı teknoloji ve yenilik odaklı iş fikri başvurularını bekliyor
Fikir ve teknolojilerin ticarileşmesini hızlandırmak ve girişimciliğe destek vermek amacıyla kurulan Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası, 2015 yılından bu yana Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı kapsamında “Uygulayıcı Kuruluş” olarak girişimcilere destek oluyor. Eğitim, mentorluk, iş planı danışmanlığı gibi desteklerin sunulduğu programa katılarak girişimini hızlandırmak ve 150.000 TL BİGG hibe desteğinden faydalanmak isteyen girişimciler 28 Şubat’a kadar başvurularını gerçekleştirebilecekler.
Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası, 2015 yılından bu yana “1512-Teknogirişim Sermaye Desteği Programı” kapsamında Uygulayıcı Kuruluş olarak girişimcileri destekliyor. 2018’in ilk yarısında projelerini hızlandırmak isteyen girişimciler için Girişim Fabrikası BİGG Hızlandırma Programı, sınırlı bir süre için ikinci başvuru dönemini açtı. İyi bir fikre sahip olduğunu düşünen ve başvuru koşullarını karşılayan herkes 28 Şubat 2018 tarihine kadar Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası’na başvurularını iletebilecek.
BİGG Hızlandırma Programı’nda Uygulayıcı Kuruluş olan Girişim Fabrikası, 1. aşama kapsamında girişimcilerin başvurularını değerlendiriyor, eğitim ve mentorluk destekleri veriyor ve belirlediği yenilikçi fikirlerle birebir çalışarak 2. aşamada TÜBİTAK’ın 150.000 TL BİGG hibe desteği alabilmelerine destek oluyor.
Girişimcilerin %75’i destek almaya hak kazandı
Girişim Fabrikası BİGG Hızlandırma Programına katılan ve 2. aşama kapsamında TÜBİTAK’a bildirilen girişimler 2015 yılından bu yana başarılı sonuçlar almaya devam ediyor. 2017 yılı ikinci çağrı dönemi kapsamında 2. aşamada TÜBİTAK değerlendirme paneline sunumunu gerçekleştiren Girişim Fabrikası BİGG Hızlandırma Programı girişimcilerinin %75’i 150.000 TL hibe desteğini alma hakkı elde ettiler.
Başvuru için 28 Şubat son gün!
Girişim Fabrikası BİGG Hızlandırma Programı 2018 yılında TÜBİTAK tarafından ilan edilen aşağıdaki 6 tematik alanın herhangi biriyle uyumlu projesi olan tüm girişimcilerin başvurularını kabul ediyor.
1. Akıllı Ulaşım
2. Enerji ve Temiz Teknolojiler
3. İleri İmalat ve Sanayi 4.0
4. İletişim ve Sayısal Dönüşüm
5. Sağlık ve İyi Yaşam
6. Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme
28 Şubat’ta sona erecek ikinci başvuru döneminin ardından belirlenecek girişimciler Özyeğin Üniversitesi’nin Altunizade ve Çekmeköy’de bulunan kampüslerinde alanlarında uzman ve tecrübeli isimlerle birebir çalışma fırsatları bulabilecekleri bir programa katılabilecekler. 2. aşama sonunda TÜBİTAK tarafından 150.000 TL hibe desteğinden faydalanmasına karar verilen Girişim Fabrikası BİGG Hızlandırma Programı girişimcileri, Özyeğin Üniversitesi kampüsünde yer alan ÖzÜ-X binasında ücretsiz paylaşımlı ofis alanı, donanım odaklı projeler için OpenFab makine parkuru kullanımı gibi diğer desteklerden de faydalanma şansına sahip olabilecekler.
Hemen Başvur