“Girişimcilik Fabrikası” yayılıyor
Artık üniversiteler de girişimci yetiştirmeye önem veriyor. Girişimci yetiştiren kimliğiyle ortaya çıkan akademik kurumlardan Özyeğin Üniversitesi’nin girişimcilik alanında lisans, yüksek lisans programları olduğu gibi bu alanda birçok farklı faaliyeti de var. Bunlardan biri de Girişim Fabrikası…
Kar amacı gütmeyen bir oluşum olan Girişim Fabrikası, ışık gördüğü teknoloji tabanlı yenilikçi iş fikirlerine sahip olan girişimcileri destekliyor.
Girişimcilere mentorluk yapıp, işlerini büyütmeleri için gerekli fonları bulmasını da sağlıyor, Ancak Girişim Fabrikası’nın beş haftalık eğitim programı için seçilmek kolay değil. Nihayetinde 2011 yılında başlayan bu programa bugüne kadar yalnızca 24 girişimci kabul edildi. Bu girişimciler şu ana kadar 4.9 milyon TL hibe desteği ve yatırım aldı. Her üç ayda bir Girişim Fabrikası’na başvuru kabul ediliyor.
Özyeğin Üniversitesi’nin Girişim Fabrikası akademik camiada öylesine ilgi görmüş ki, bu modelin başka üniversitelerde de kurulması için düğmeye basılmış. Tabii ki Özyeğin Üniversitesi’nin Girişim Fabrikası’nın desteğiyle…
Üç hafta önce Düzce Üniversitesi’nde kurulan Girişim Fabrikası’nın şimdi de Gaziantep Üniversitesi ile Kayseri Melikşah Üniversitesi’nde kurulması için hazırlıklar başlamış.
Özyeğin Üniversitesi Girişimlik Merkezi Direktörü İhsan Elgin, “Modelimizin altyapısını isteyen üniversitelere açıyoruz. Onların uygun ‘direktörü’ seçmelerine yardımcı oluyoruz. Bunun karşılığında tek istediğimiz, başarılı girişimlerden paraya ihtiyacı olanlara yatırım yapma hakkının öncelikli olarak bizim olması” diyor.