Halıcılığın kaderini Gülsan değiştirdi
Üretmeye başladıkları PP iplikle halı sektöründe yeni bin dönemin başladığını söyleyen Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu, “Ar-Ge’nin ön plana çıkarılması gerekiyor. Bilgi ve teknolojiye dayalı ürünler rekabette avantaj sağlar” diyor..
GÜLSAN’IN halı üretimi ve pazarlanması alanlarında sektörel liderliği elinde tutan önemli bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu, buna da devam edileceğini belirtiyor.
Gülsan’ın 2 bin 800 kişilik istihdamı ve sosyal sorumluluk projeleriyle Türkiye ekonomisine katma değer kazandırdığını belirten Topçuoğlu, “Şirketin Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları sonucunda ürettiğimiz poli propilen (PP) iple hah sektöründe yeni bir dönemin başlamasındaki öncülüğümüz devam etmekte” diyor.
Kaşmir Halı’nın doğuşu ve kısa sürede bir dünya markası oluşunun Gülsan Holding’in bu alandaki ilkleri arasında yer aldığını hatırlatan Topçuoğlu, “Şirketimiz Gaziantep’te halı sektörünün önünün açılması, geleneksel halı üretiminden modern halı üretimine geçişin de öncülerinden olmuştur” dedi.
Kuramların üretim ve istihdam alanında olduğu gibi eğitim, sosyal ve kültürel alalarda da ülke kalkınmasına destek vermeleri gerektiğini ifade eden Topçuoğlu “Birçok sosyal sorumluluk projesine destek verdiğimiz gibi eğitime olan desteği de sürekli artırıyoruz. OSB’de yapıp Gaziantep Üniversitesi’ne bağışladığımız Naci Topçuoğlu MYO’nun yanı sıra Ali Topçuoğlu Endüstri Meslek
Lisesi ve Vedat Topçuoğlu Anadolu Lisesi eğitimde ciddi bir eksiği giderdi” diye konuştu.
Gaziantep ve Türkiye ekonomisinin gelişmesi için katma değeri yüksek ürün üretilmesi gerektiğini belirten Topçuoğlu, “Ar-Ge’nin ön plana çıkarılması ve dünya ihracat konjonktürünün iyi takip edilmesi gerekiyor. Bilgi ve teknolojiye dayalı ürünler rekabette avantaj sağlar. Bu konuda Gaziantep ve ülkemizde çalışmalar başladı; ama bunu için uzun soluklu bir süreç gerekiyor” dedi.