Girişimcilik Haberleri

İş Fikirleri ve İş Kurmak İsteyenler İçin Girişimcilik Yarışmaları

Jüri Üyelerinden Girişimcilere Tavsiyeler

BAYBARSALTUNTAŞ Deulcom International CEO’su
“Basit kelimeler kullanın”

“iş planının ortaya koymak kadar, bu işten nasıl para kazanılacağını anlatan iş modelini de ortaya mutlaka sunumları sırasında koysunlar. Birkaç kazanma taktiği verebilirim. Mutlaka bir demo getirsinler. Sunumları uzun olmasın. Basit kelimelerle ve günlük hayattan örneklerle sunumlarını yapsınlar. Çok yüksek yatırım miktarlarını talep etmesinler. Jüri üyelerine ters cevap vermesinler. Aldıkları sipariş tekliflerini beraberlerinde getirsinler ve sunumlarına eklesinler. Müşteri deneyimlerini 60 saniyelik kısa videolarla göstersinler!’

NAFİZ KARADERE Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı
“Fark ve değer yaratma önemli”

“Yarışmaya katılacak olan girişimcilere öncelikle kendilerine güvenmelerini tavsiye ederim. Ardından, i başvuru sürecinde titiz davranmalarını, iş alanları ve faaliyetleriyle ilgili olabildiğince açıklayıcı bilgi paylaşmalarını, etkileyiciliklerini artırmak amacıyla mümkünse rakamsal verilere yer vermelerini öneririm. Biz Garanti Bankası olarak, bu yıl 8’incisini düzenlediğimiz Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışmasina yapılan başvuruları değerlendirirken, öncelikle girişimci kadınların yarattıkları farklılık ve sundukları değeri göz önüne alıyoruz”

DR. GÜLDEN TÜRKTAN KAGİDER Başkanı
“İç motivasyon çok önemli’

“Yarışma başvurusunda bulunan kadınlara , benim önerim, bu ğjjm başarılarını sürdürmeye devam etmeleri, zorluklar karşısında yılmadan yetkinliklerini ve başarılarını artırmak için çalışmalarını sürdürmeleridir. Şimdiye kadar birinci gelen girişimci kadınların ortak özellikleri iç motivasyon ve cesaretlerinin yüksek olması diyebilirim. Bu meziyetleriyle kendi başarı hikayelerini iyi bir şekilde sunabilmek, kadınları ön plana çıkararak yarışmayı kazanmalarına vesile oldu:’

Bu yarışmalar yurtdışına açılma fırsatı sunuyor

YILIN GİRİŞİMCİSİ SEÇİLİYOR

Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi EY tarafından düzenlenen, ‘EY Entrepreneur Of The Year – Yılın Girişimcisi’ programı, girişimcilik konusunda dünyanın en prestijli iş dünyası ödül programı olarak kabul ediliyor.

EY tarafından bugün dünya ekonomisinin yüzde 90’ını temsil eden 60 ülkede 145’den fazla şehirde düzenlenen Yılın Girişimcisi programını, Türkiye’de Hürriyet Gazetesi işbirliği, CNN Türk ve Endeavor’ın katkılarıyla bu yıl dokuzuncu kez gerçekleştirdi. Programa Türkiye’de yerleşik olan ve en az iki yıldır faaliyette olan şirketlerin kurucuları ve sahipleri başvurabiliyor. ‘Yılın Girişimcisi’ programı ilk olarak programa dahil olan ülkelerin kendi içerisinde gerçekleştirdiği aday değerlendirme süreciyle başlıyor. Her ülkede belirlenen yılın girişimcisi, Monte Carlo’da düzenlenen “EY VVorld Entrepreneur Of The Year – Dünya Yılın Girişimcisi” finalinde ülkesini temsil etmeye hak kazanıyor. 2015 Ytim Girişimcisi programı için tarihler henüz netleşmedi. Başvuru süreci ve katılım şartlarıyla ilgili tüm bilgileri web sitesinden duyurulacak.

STARTUP’LARA İNGİLTERE FIRSATI

Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Ajansı (UKTI) Türkiye’de yürütülen GREAT Teknoloji kampanyası kapsamında Great Startup adlı bir yarışma düzenliyor. www.gov.uk/great-startup-turkey internet sayfasından başvuru yapılan yarışmaya Türkiye’de yaşayan, en az bir yıl önce kurulmuş şirketinde ana hissedarlardan biri olan, 40 yaşını geçmemiş bütün girişimciler başvurabilecek.

‘GREAT Teknoloji Ödülü!’Kadın Teknoloji Girişimcisi! ‘Üniversiteli Genç Girişimci’, ‘Anadolu’dan Teknoloji Girişimcisi! ‘Sosyal Teknoloji Girişimcisi’ ve ‘Jüri Özet Ödülü’ olmak üzere 6 farklı kategoride ödül dağıtılacak. Kategori birincisi olan şirketler risk sermayesi şirketlerinin katılımıyla gerçekleşecek Birleşik Krallık seyahatine katılım hakkı, Birleşik Krallık’a bir iş seyahati hakkı, Birleşik Krallık’da iş kurmak isteyenlere danışmanlık/ilgili kişilerle tanışma ve Birleşik Krallık’da iş yapmakta olan kişi ve şirketlerle tanışma/fikir alışverişinde bulunma olanağını kazanacaklar. Başvurular 30 Eylül’e kadar yapılabiliyor.

POZİTİF FİKİRLERİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRME

The Global Social Venture Competition (GSVC), gelecek vadeden girişimcilerin fikirlerini dünyada pozitif etki yaratacak iş modellerine dönüştürmeleri için onlara ödül olarak mentorluk, tanınma ve toplamda 50 bin dolar sunan bir sosyal girişimcilik yarışması.

Koç Üniversitesi GSVC ağına 2011 yılında dahil oldu. GSVC’nin Koç Üniversitesi ayağında, fakülte üyeleri, idari personel ve öğrenci komitesinin koordine çalışmasıyla erişimi hedeflenen ülkelerdeki takımlardan İngilizce başvurular alınıyor. Başvurular arasından iki veya üç takım London Business School’daki bölge finallerine katılmak için seçiliyor. Yarışmaya katılmak isteyen takımların üyelerinden en az bir tanesinin herhangi bir lisansüstü programından yeni mezun veya hali hazırda öğrenci olması gerekiyor. Yarışma başvuruları 2014 Eylül sonunda başlayacak. Ekim ve kasım aylarında çeşitli bilgilendirme toplantıları ve sosyal iş modeli yaratma, sosyal etki ötçümleme gibi konularda çalıştaylar gerçekleştirilecek. Son başvuru tarihi ise 5 Aralık 2014.

ŞİRKET SAHİBİ ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLER ARANIYOR

40 ülkeden 10 bine yakın üyesi bulunan global girişimcilik ağı Entrepreneurs Organization (EO), Türkiye şubesiyle de girişimcilik iklimini geliştirmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor. GSEA (Global Student Entrepreneur Award -Küresel Girişimci Öğrenci Yarışması) öğrencilik yaşamı süresince, inovatif, kârlı, sosyal sorumluluk sahibi şirketler kuran öğrencileri küresel anlamda görünür kılmayı hedefliyor. En az 6 aydır kendi işini yürütmekte olan üniversite öğrencileri yarışmaya katılabiliyor.

GSEA Turkey etabında birinci olan öğrenciye 15 bin TL para ödülü, uluslararası finallerde yer almak için VVashington DC’de düzenlenen yarışmaya katılma hakkı tanınıyor. Katılım için son başvuru tarihi 30 Eylül 2014. Ödül töreni 16 Ekim’de yapılacak. Detaylı katılım koşullarına http://gseaturkey.com/katilim-kosullari.php adresinden ulaşılabiliyor.

35 YAŞ ALTI YENİLİKÇİLER

MIT 1999 yılından bu yana 35 yaşın altındaki göze çarpan yenilikçileri belirliyor.

Yarışma; biyoteknoloji, materyaller, bilgisayar donanımları, enerji, utaştırma, iletişim ve web de dahil geniş bir alanı kapsıyor. Buradaki esas hedef, sorunlara çözüm getirmek için yeni teknolojilerin geliştirilmesini ya da mevcut teknolojilerin yaratıcı bir şekilde uygulanmasını ödüllendirmek. 35 Yaş Altı Yenilikçiler listesinin bölgesel versiyonları 2010 yılında hayata geçirilmişti. Bölgesel yarışmaları kazananlar otomatik olarak küresel listeye aday oluyor. Temel koşul 35 yaşın altında olmak ve Türkiye için, Türk vatandaşı olmak. Kazananlar hem kendileri, hem de projeleri için ulusal ve uluslararası düzeyde büyük bir görünürlük sahibi oluyor. Bu sayede projelerinde ilerleyebiliyor ve onları uluslararası seviyeye taşıyabiliyorlar. Başvurular haziran ayında sona erdi. Önümüzdeki yıl yeni yarışma tarihi açıklanacak.

Yarışmalar performanslarını nasıl etkiledi?

HAMSİ FINGER

YARIŞMALARLA BÜYÜDÜ ROTAYI YURTDIŞINA KIRDI

Hamsi Finger, yarışmaların girişimciler açısından önemini gösteren örnek HAMSİM hikayelerden biri.

Dilek ve Gürkan Gediz kardeşler tarafından geliştirilen Hamsi Finger’ın hikayesi TÜSİAD’ın ‘Bu Gençlikte iş Var’yarışmasıyla başladı. Yarışmadan ödül alamasalar da TÜSlAD’dan aldıkları övgülerle cesaretlenen Dilek ve Gürkan Gediz kardeşler Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile İzmir Liyakat Derneği’nin düzenlediği Girişim Kampüsü yarışmasına katıldı. Bu yarışmada ikinci olan genç girişimciler, yarışma sırasında Berik Girişim’in sahibi melek yatırımcı Hulusi Berik ile tanışarak melek yatırım aldı. Bu süreçte TV8’de yayınlanan ‘Bir Fikrim Var’ yarışmasına katılan ve ikinci olan Dilek ve Gürkan Gediz için projelerini hayata geçirme süreci başladı. Gürkan Gediz, yarışmaların fikrin hayata geçirilmesi ve tanıtılmasında büyük etkisi olduğunu söylüyor. Bugün 10 şubeye ulaşan Hamsi Finger’ın yıl sonuna kadar 20 şubeye ulaşması hedefleniyor. Gürkan Gediz, “2014 sonunda Avrupa’da ilk şubemizi açmış olmayı planlıyoruz” diyor.

BAY DÖNER

YARIŞMALAR SAYESİNDE MARKALAŞMA SÜRECİ HIZLANDI

Levent Yılmaz ve Feridun Tuncer’in fast food restoran zincirlerine karşı, döneri alternatif hale getirebilmek fikriyle 2007 yılında İzmir’de temellini attığı Baydöner, kuruluşundan beş yıl sonra yani 2012’de ‘Uluslararası Endeavor Girişimcisi’ ödülünü kazandı.

Şirket, şubat ayında ise EY bu yıl dünya genelinde 27’ncisini düzenlendiği Yılın Girişimcisi Yarışması’nın Türkiye ayağında yılın girişimcisi seçildi. Baydöner Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yılmaz, “Yarışmaya aday gösterilmemizde de Endeavor’un katkısı vardı. 2012’de Endeavor Girişimcisi seçildikten sonra bir danışma kurulu markalaşma ve işimizi nasıl büyütebileceğimiz konusunda bize danışmanlık vermeye başladı” diyor. Bugün Baydöner’in beşi yurtdışında olmak üzere 80 restoranı bulunuyor. Yıl sonuna kadar toplam restoran sayısını 97’ye çıkaracaklarını söyleyen Yılmaz, Yurtdışı restoran sayımız 2015’te 11’e ulaşmış olacak” diyor.

SİMİT SARAYI

2018 HEDEFİ 1000 MAĞAZA

Simit Sarayı, Türkiye’nin yerel ürünlerinden simidi markalaştırarak dünyaya açan son dönemin en heyecanlı girişimcilik örneklerinden biri. Haluk Okutur, Mehmet Tarakçı ve Abdullah Kavukcu’nun 2002 yılında İstanbul Rumeli Hisarı’nda açtığı küçük bir mağazadan bugün 280 mağazalı bir zincire dönüşen Simit Sarayı, kurucularından Abdullah Kavukcu’ya geçen yıl Ekonomist Dergisi’nin düzenlediğini Ekonomide Yılın iş insanları Yarışması’nda ‘Yılın Erkek Girişimcisi’ ödülünü getirdi.

Simit Sarayı icra Kurulu Başkanı ve CEO’su Abdullah Kavukçu, “Dünya markası olma yolunda herşeyden önce bize güvenildiğini bilmek, bizleri daha da motive ediyor” diyor. 2013’ü yüzde 100’lük bir büyüme ile tamamlayan ve yurtiçi ve yurtdışında mağaza sayısını 280’e çıkartan şirket, 2014 sonuna kadar yurtiçinde 216, yurtdışında ise 102 mağazaya ulaşmayı planlıyor.

BIG CHEFS

ÖDÜL ALDIĞI DÖNEMDE YÜZDE 350 BÜYÜDÜ

2007 yılında Ankara’da kurduğu Big Chefs’i Türkiye’nin en popüler mekanlarından birine dönüştürdü Gamze Cizreli. Bu başarısı yeme içme sektöründe pek çok hemcinsine ilham kaynağı olurken Cizreli’ye arka arkaya girişimcilik ödülleri getirdi. 2010 yılında Ekonomist, Garanti Bankası ve KAGİDER işbirliği ile düzenlenen ‘Kadın Girişimci’ yarışmasında Türkiye birinciliği, Ekonomist Dergisi’nin düzenlediği ‘Yılın İş insanları’ yarışmasında da 2011 ve 2013 yıllarında ‘Yılın Kadın Girişimcisi’ ödüllerini aldı.

Cizreli, ödül aldıkları 2011 – 2013 yılı arasında yüzde 350 büyüdüklerini söylüyor. Şu an 23 şubesi bulunan Big Chefs, önümüzdeki ay Dubai’de ilk yurtdışı şubesini açacak. Bir sonraki şube ise Kıbrıs – Girne’de açılacak.

B-FIT

SOSYAL TARAFIYLA ÖDÜLLERİ ALDI

ilk bakışta b-fit pek çok kişi için sadece kadınların gittiği bir spor merkezi gibi görünebilir.

Oysaki kurulduğu 2006 yılından bu yana kadınların iş sahibi olması, sosyalleşmesi ve Türkiye’de sporun gelişmesi gibi konulara ciddi katkısı oldu b-fit’in Projeleriyle b-fit’in kurucusu Bedriye Hülya hem Türkiye’den hem dünyadan çeşitli yarışmalardan ödüller aldı. 2009 yılında Amerika’da Endeavor Girişimcisi seçilen Bedriye Hülya, 2012’de ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu tarafından ‘Yılın Kadın Girişimcisi! 2013 yılında ise Schvvab Vakfı tarafından ‘Türkiye Sosyal Girişimcisi’ seçildi, b-fit sistemi ile Bedriye Hülya Türkiye’de sekiz yıl içinde 51 ilde 250’ye yakın kadına girişimci olma imkanı sunduklarını ve 500’ün üstünde kadına istihdam sağladıklarını söylüyor. Türkiye’nin 51 ilinde, 230 merkezi bulunan b-fit, büyümesini sürdürmeyi hedefliyor.

VISTEK ISRA VISION

YAPAY GÖRME TEKNOLOJİSİYLE FARK YARATTI

Türkiye’de az sayıda örneği olan bir sektörde başarıyı yakaladı Aytül Erçil. Geliştirdiği yapay görme tabanlı otomasyon sistemleriyle sadece Türkiye’de değil tüm dünyada dikkatleri üzerine çekti. Bu başarısı sayesinde 2010 yılında Teknoloji Ödülleri KOBİ kategorisinde finale kaldı. 2011 yılında Endeavor girişimcisi seçildi, aynı yıl içinde ‘Veuve Clicquot High impact Female Entrepreneur of The Year’ uluslararası ödülüne Türkiye adayı olarak seçildi. 2013 yılında ise Ekonomist Dergisi’nin düzenlediği kadın girişimci yarışmasında birinci oldu. Aynı yıl içinde ODTÜ Girişimcilik Kulübü tarafından verilen Kristal Ağaç-Yılın Kadın Girişimcisi’ödülünü aldı. Bu ödüller sayesinde hem çalışanların, hem de müşterilerin güven duygusunun pekiştiğini söyleyen Aytül Erçil, “Bizim gibi yüksek katma değer üreten şirketlerin satışında güven duygusunun önemli bir rolü olduğu için doğal olarak bu satışlarımıza da yansıdı” diyor, ilk birkaç yılını alt yapı oluşturmakla geçiren Vistek ISRA Vision son üç yılda yüzde 179 büyüdü. Şirketin gelirinin yüzde 25’inin ihracattan geldiğini söyleyen Erçil, 2014’de bu rakamın yüzde 50’ye ulaşacağını belirtiyor.

EPSA YALITIM

“BİLİNİRLİĞİMİZ ARTTI”

Epsa Yalıtım, Bursa merkezli ısı yalıtım malzemelerinin yanında seramik yapıştırıcıları, derz dolguları, teknik yapıştırıcılar, su izolasyon ürünleri, yüzey temizleyiciler gibi inşaat sektörünün temel ihtiyaçlarını üreten bir şirket.

Şirketin kurucusu ise bir kadın girişimci. 2011 yılında Bursa Girişimci İş Adamları Derneği -BUGİAD tarafından “Yılın En Başarılı iş Kadını” seçilen Nurcan Epsa’nın Kurucusu Nurcan Özdemir, 2012 yılında da. Ekonomist dergisi, Garanti Bankası ve KAGİDER’in işbirliği ile düzenlenen Türkiye’nin Kadın Girişimcisi’yarışmasında ‘Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Ödülü’ne aldı. Yalıtım Dergisi tarafından 10’uncusu düzenlenen Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri’nde 2012 yılı Başarı Ödülü’ne layık görülen Özdemir, bu yılda, 5. Altın Aslan Meslek Başarı Ödülleri’nde ‘Yılın iş Kadını Ödülü’nün sahibi oldu. 2013 yılında 2012’ye göre yüzde 15 oranında büyüdüklerini söyleyen Özdemir, “Ödüllerle bilinirliliğimiz daha da arttı.

Bayilerimiz, iş ortaklarımız, tedarikçilerimiz nezdinde yerimiz, duruşumuz daha da sağlamlaşıyor. Sektörümüzün diğer oyuncuları tarafından daha yakinen takibe almıyorsun, farklı iş-ortaklık teklifleri de geldi açıkçası” diyor.

HELVACIZADE ŞİRKETLER GRUBU

İŞ TALEBİ YÜKSELDİ

124 yıllık geçmişi olan Helvacızade Şirketler Grubu, Zade markasıyla geliştirdikleri inovatif ürünlerle sektöründe öne çıkan bir firma oldu. Helvacızade Şirketler Grubu, başarıları sayesinde Türkiye Finans Katılım Bankası ve Capital ve Ekonomist dergileri işbirliği ite düzenlenen Anadolu Markaları Yarışması’nda ödül aldı. Bu yıl ise Flelvacızade Gıda ilaç Kimya San Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, Avrupa İş Ödülleri (European Business Avvards) 201B-2014 Programı’nda Yılın Girişimcisi Kategorisi’nde “Ruban d’Flonneur / Yüksek Onur Derecesi Madalyası” ödülüne layık görüldü. Özellikle uluslararası ödül programlarının markaları global pazarlara sunmada, kalite ve inovatif yönlerini gösterebilmede etkili olduğunu söyleyen Büyükhelvacıgil, “Bu ödüller ülkemizi uluslararası platformlarda temsil etmede büyük destek sağlamakta. Katıldığımız ödül sürecinde, Türkiye’nin sağlık alanında inovatif çalışmaları nasıl yapabildiğini, dünyanın alanında en zengin serisini geliştirebildiğini bu kurumlara çok yakından gösterebildik ve pek çok iş talebi aldık” diyor. 2013 yılında cirosu 263 milyon TL olan şirketin hedefi, 2014’te bu rakamı 300 milyon TL’ye çıkartmak.

KARINCALAB

ÇOCUKLARA ÖZEL PROJESİNE KAYNAK BULDU

Küçük elektronik modüllerden oluşan lego benzeri oyuncak projesi MAKEY’le İTÜ Çekirdek 2013’ün birincisi olan KarmcaLab, aldığı birincilik sayesinde proje geliştirebileceği bir ortam ve maddi kaynak buldu. İTÜ Çekirdek’ten tam zamanında gelen bu destek olmasaydı bir kaç yıl kaybederdik diyen KarmcaLab’in kurucusu Şahin incik, “Yaptığımız işe inanmamız ve sürekli üzerine bir şeyler ekleyerek geliştirmemizjürinin takdirini kazandı.

Bir de içeriklerimizin eğlenceli olması ve çocuklara hitap etmesinin etkili olduğunu düşünüyorum” diyor. Yarışmanın ardından 2014 Nisan ayında kuruluşu tamamlanan KarmcaLab, şu anda ürünü geliştirmek için Ar-Ge faaliyetleri yürütüyor. MAKEY projesiyle Türkiye pazarında yer edindikten sonra ilk hedeflerinin Avrupa olduğunu söyleyen incik, “2014 yılının son çeyreğinde ise Türkiye pazarına ürünümüzü çıkarmayı hedefliyoruz” diyor.

SİNEMASAL

MASAL ANLATARAK BAŞARIYI YAKALADI

Kar etmekten daha çok topluma fayda sağlamayı hedefleyen girişimcilik örnekleri her geçen gün artıyor. Sinemanın büyüsünün kırsal kesimlere de yayılmasını sağlayan SineMASAL da bunlardan biri. Enes Kaya’nın 2012’den bu yana üzerinde çalıştığı proje, AB Bakanlığı Ulusal Ajansı’nın verilerine göre 2007-2013 yılları arasında gençlik girişimleri adı altında gerçekleşen 717 proje arasında en geniş çaplı ve başarılı organizasyon seçildi. 2013 yılında, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri’ni kazandı. Bir Fikrin Mi Var? yarışmasında yılın sosyal girişimcilik projesi olarak lanse edildi. Bu yıl ise T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı SineMASAL’ı Türkiye sinemasının lOO’üncü yılında en yeni ve başarılı festival konsepti seçti. Aldıkları ödüller sayesinde tüm alt yapısını yenileyen SineMASAL, 300 TL sermaye ile yola çıktı. 2013 yılında 320 bin liralık bir organizasyona imza attıklarını söyleyen Enes Kaya, 2014 sonlarına doğru 600 bin liralık değere ulaşmayı planladıklarını söylüyor.

BOZLU HOLDİNG

ABD VE DANİMARKA’YA YATIRIM

Sağlık alanında yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Şükrü Bozluolçay’ın girişimcilik hikayesi 1989 yılında başladı. Nükleer tıp konusundaki uzmanlığını kullanan girişimcinin 25 yıl önce kurduğu ilk şirket olan MNT ile gelişen Bozlu, nükleer tıp alanında yaptığı girişimlerle büyüdü. Yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Şükrü Bozluolçay, 2012 yılında EY’ın dünya çapında düzenlediği Yılın Girişimcisi organizasyonunda birinci seçildi. Şu anda Türkiye çapında 70’e yakın nükleer tıp ve radyoterapi merkezi işletiyor Bozlu Holding. Son yıllarda cihaz üretiminde de iddialı şirket. ABD’de ve Danimarka’da yatırımları söz konusu. Yılın Girişimcisi ödütünü almanın grubun bilinirliğini artırarak ciddi bir katkı sağladığı söyleyen Şükrü Bozluolçay, “2013 yılında ciro anlamındaki büyüme rakamımız yüzde 54 oldu. Bu seneyi ise yüzde 45 büyüme oranıyla kapatmayı öngörüyoruz” diyor.

Yarışmalarda neler hedefliyorlar?

■ EO Türkiye Başkanı ve Rotal Digital Kurucusu CAN BAYRAKTAR

“Bu yarışma öğrencileri küresel platformda görünür kılarken, girişimcilik konusunda daha çok öğrencinin ilham almasını sağlıyor!’

■ Teknoloji Ödülleri Yürütme Kurulu Başkanı MÜJDAT ALTAY

“Teknoloji Ödüllerini kazanan firmaların saygınlığının arttığını görüyoruz. Daha önce ödül kazanan firmalar, ödüllü ürünleriyle büyük ticari başarılar elde etti”

■ İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası Tanıtım Müdürü ve Bilgi Genç Sosyal Girişimci Ödülleri Yöneticisi SERDAR APAYDIN

“Bizim yarışmamızda kritik bir nokta var. O da başvurularının halihazırda ‘hayata geçirilmiş’ ve ‘toplumsal fayda’ sağlamış olmaları gerekiyor?

■ Yapı Kredi Bilişim Teknolojileri ve Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı CAHİT ERDOĞAN “Dünyada 70 milyar dolar değerinde bir mobil ekonomi var. Bu ekonomiden ülkemizin de pay alabilmesi adına gençlerin yaratıcı fikirlerine çok önem veriyoruz”

■ İTÜ ARI Teknokent İş Geliştirme Direktörü ARZU ERYILMAZ

“İTÜ Çekirdek Yanşması’nı, girişimcilerin ön kuluçka, hızlandırıcı ve kuluçka hizmetlerine kavuşmalarını; akademik şirketlerin kurulmasını ve desteklenmesi hedefleriyle düzenliyoruz”

Önceki sayfa 1 2

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu