Girişimcilik Haberleri

Kadınlara online girişimcilik atölyesi

2007’den bu yana KAGİDER üyelerinin kendi tecrübelerini ve bilgilerini kadın girişimcilere ve kadın girişimci adaylarına aktardığı İşimi Kuruyorum eğitimleri online platforma taşınıyor. KAGİDER Pusula ile her bir modülün akademik içerikleri, eğitim sunumları Işık Üniversitesi hocaları tarafından verilecek. Ayrıca kadınlar hepsiburada.com’daki pazaryerinde ürünlerini satabilecek.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) Işık Üniversitesi akademik işbirliğiyle ‘KAGİDER Pusula – Online Girişimcilik Atölyesi’ projesini hayata geçiriliyor. 2007’den bu yana KAGİDER üyelerinin kendi tecrübelerini ve bilgilerini kadın girişimcilere ve kadın girişimci adaylarına aktardığı İşimi Kuruyorum’ eğitimleri online platforma taşınıyor.

Bu projeyle eğitimlere tüm Türkiye’den kadınlar erişmiş olacak. Girişimci adaylarına iş planı hazırlama aşamaları, fikri mülkiyet hakları, kurumsal kimlik, mali mevzuat uygulamaları, hukuk, pazarlama ve satış gibi işlerini kurarken yardımcı olacak bir dizi konu ele alınarak deneyimleri birinci ağızdan paylaşılacak. Bu eğitimler Işık Üniversitesinin Akademik partnerliği ile 23 modül altında toplandı. KAGİDER Pusula ile her bir modülün akademik içerikleri, eğitim sunumları Işık Üniversitesi hocaları tarafından verilecek.

isimi-kuruyorum

Yeni pazar oluşturulacak

KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, dernek olarak 2002’den bu yana Türkiye’de kadının önündeki engelleri kaldırarak, üretime ve ekonomiye katılımını sağlamayı birincil sorumluluk olarak gördüklerini belirtiyor. KAGİDER Pusula’da kadın girişimci adaylarının ilham alacakları birçok hikaye ile finansa erişim sorunsalını çözmek üzere Kredi Garanti Fonu (KGF) ile bir araya geldiklerini söyleyen Oktar, KGF’nin kadın girişimcilere sundukları destekler ile Pusula’da eğitimini tamamlayıp sertifika almış kadınlar için bir çözüm olacağını belirtiyor. Hepsi Burada.com ile kadın girişimciler için yeni pazar yerleri oluşturmayı hedeflediklerini de vurgulayan Oktar, “Bu yolda birlikte ilerlediğimiz ve ilerleyeceğimiz düş ortaklarımız ile kadın girişimcilerin pusulası olacağımıza inanıyoruz” diyor.

Hepsiburada.com Ticari Grup Başkanı Emre Ekmekçi, Kagider Pusula programının, girişimcilik ekosisteminin büyümesine katkı sağlayan önemli bir adım olduğunu belirtiyor. Ekmekçi, “Bu programın daha çok kadına ulaşması için hep birlikte çalışacağız.

Türkiye’nin her yerinden markalar, Anadolu’daki KOBİ’ler ve esnaflar, Pazaryeri’ne dahil olarak ayda 60 milyon ziyaret alan hepsibura-daıom’da ürünlerini satabiliyorlar. Kadın girişimciler de yeni nesil bir iş olan e-ticaretin sunduğu fırsatlardan yararlanabilirler” diye konuşuyor.

Kadınlar borçlarını ödemede daha sadık Kredi Garanti Fonu (KGF)

Genel Müdür Yardımcısı Caner Teberoğlu, kadın nüfusunun iktisadi faaliyetlere ve üretime katılmasının ülkemizin kalkınması için de büyük bir kazanım olduğunu ifade ediyor. Kadınların borçlarım ödeme noktasında erkeklere göre dalıa sadık olduklarım vurgulayan Teberoğlu, konuşmasını şöyle sürdürüyor: “Kadınlar küçük sermayeli işlere giriyorlar ama aslında bu onları çok dalıa sağlam tutuyor. Türkiye’de üç yılın üzerine çıkabilen firma sayısı gerçekten de az. Kadm girişimcileri burada tutmak çok önemli. Kadın girişimciler fmansal kaynaklan zor ediniyor. İşte bu noktada da KGF olarak biz devreye giriyoruz. Finansal sıkıntılar yaşayan firmalara, girişimcilere kefalet anlamında destek veriyoruz. Kadın girişimcilere, borçlarım ödemede sadık oldukları için pozitif ayrımcılık yapıyoruz ve finansmana ucuz bir erişim sağlıyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu