Kobi’lerin bilişim giderini düşürecek
Arena Bilgisayar, KOBİ’lerin dijital dönüşümünü hızlandırmak amacıyla tasarladığı bulutum.com ile KOBİ‘lerin bilişim altyapısına yönelik ilk yatırım giderlerini yüzde 80 azaltmayı hedefliyor. Arena Yazılım ve Güvenlik Departmanı Müdürü Musa Haşap, bu platformla KOBİ’lere ihtiyaç duydukları iş ve yazılım çözümlerini entegre şekilde bulut üzerinden sunduklarını dile getiriyor. 2017 sonunda 700 bin KOBİ’ye ulaşmak ve platformdaki çözüm sayısını 100’ün üzerine taşımak planlanıyor.
Kısaca ‘tüm uygulama, program ve verilerin sanal bir sunucuda depolanması’ olarak tanımlanan bulut bilişim, bilgi teknolojileri (BT) hizmetlerine yapılan altyapı yatırımlarını yeniden düzenleyen bir yöntem olarak şirketlerin iş süreçlerinde gittikçe daha çok yer alıyor. Geniş depolama alanı sağlaması, hızlı veri transferi ve maliyet tasarrufu tanıması, böylece şirketlerin iş gücünden ve zamandan tasarruf etmelerini mümkün hale getirmesi bulut bilişimin büyümesinde önemli rol oynuyor. Bu avantajlara ek olarak verilerin güvenli şekilde korunması, istenilen zamanda bilgiye ulaşma olanağı da şirketlerin bulut bilişime yönelmesinde önemli etkenler arasında yer alıyor.
Bulut bilişim büyüyor
International Data Corporation’ın (IDC) 2017 yılı Türkiye BT pazarına ilişkin tahminlerine bakıldığında, sermaye yatırımının düşürülmesinin tüm kurumlar için öncelik halini aldığı görülüyor. Bu da bulut bilişim ve dış kaynak kullanımı gibi tercihlerin artacağına işaret ediyor. İDC’ye göre, dünya çapında bulut bilişim harcamaları, 2017’de yüzde 18 artarak 44 milyar doları aşacak. 2017’de Türkiye’deki BT harcamalarını 22,3 milyar dolar olarak öngören IDC, telekomünikasyon kısmı haricinde kalan BT pazarının da 10,9 milyar dolar büyüklüğe ulaşmasını bekliyor, içinde bulut bilişimi de barındıran BT hizmetleri ve yazılımın, IDC’nin öngördüğü yıllık yüzde 7,1 ve yüzde 6,2 büyüme oranlarıyla, 2017’de Türkiye’nin en hızlı büyüyen iş kolları olması bekleniyor.
Bir diğer uluslararası araştırma şirketi olan Gartner’ın 2020 öngörülerine göre ise bir kurum için ‘bulutsuz’ bir altyapı, ‘internetsiz’ bir altyapı kurmayla eşdeğer olacak. Kurum, 2020’de dünya çapında, bulut bilişimin hizmet modelleri olan laaS ve PaaS harcamalarının 55 milyar dolara ulaşarak toplam sunucu gelirlerini geride bırakacağını tahmin ediyor. Bu da şirketlerin BT yatırımlarını doğrudan yapmak yerine BT’yi hizmet olarak alma eğiliminin daha fazla olacağını gösteriyor. İşte bu eğilim, teknoloji şirketlerini BT ve bulut bilişim alanında yeni girişimlerde bulunmaya ve yeni ürünler tasarlayarak hem büyük şirketlere hem de KO-Bi’lere sunmaya itiyor. Arena Bilgisayar’ın bir yılda kendi kaynaklarıyla geliştirdiği, bir ay önce de piyasaya çıkardığı bulutum.com adlı platformu da bu girişimlerden biri olarak öne çıkıyor.
5 adimda bulutum.com
- Aylık ödeme olanağı: Bulutum.com yıllık veya tek seferde ödeme sistemiyle tüm maliyete toplu olarak katlanma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Şirketler veya girişimciler kullandığı kadar bilgisayarda, kullandığı gün kadar ödeme yapıyor.
- Tahsilat kolaylığı: Bulutum.com iş ortaklarının faturaların tahsilat ve takip maliyetlerini ortadan kaldırıyor. Arena’mn bayilerine ve Arena bayilerinin kendi müşterilerine yapacakları ürün ve hizmet satışlarım kredi kartı ile tahsil etmelerine yarayan ödeme sistemi altyapısı olan ve BDDK onaylı PCI-DSS sertifikasına sahip PayNet ile güvenli ödeme gerçekleşiyor.
- Çözüm ortağı: Platform dünyada yaygın olarak kullanılan iş ve yazılım ürünlerinin yanı sıra yerel ve sektörel ürünleri tek elden sunuyor. Şirketler müşterilerine özgün çözümlerle gidiyor.
- Bulutum Akademi: İş ortakları ihtiyaç duydukları dokümanlara, eğitimlere, i videolara ve etkinlik haberlerine, online ve canlı olarak Bulutum Akademi’den ulaşabiliyor.
- Destek: Bulutum.com ekibi, satış öncesi ve sonrasındaki her türlü sorunda şirketlerin yanında yer alıyor ve onlara destek sağlıyor.