Konseptten FaceTime tankına
Konseptten FaceTime tankına
LittleBits kitindeki tüm elektronik modüller ufak. Küçük boyutları ve birbirlerine hemen her kombinasyonu oluşturacak biçimde takılabilmeleri, bu kitleri çok yararlı prototipleme araçlarına dönüştürüyor. Mühendisler genellikle yeni ürünlerin farklı versiyonlarını yapmada littleBits’ten faydalanıyor. Yalınlaştırılmış modüllere, yani “bitlere farklı işlevler kazandırmak için firmanın kendisi de biraz prototiplemeye girmiş, Bit’lerin farklı karmaşıklık düzeyleri var. Kimisi tek bir düğmeyken kimisi küçük bir klavye olabiliyor. Fakat hepsi de aynı biçimde, yani bir devre şeması olarak yola çıkıyor.
Söz gelimi bir doğru akım (DC) motorunu ele alalım. Geof Lipman’ın önderliğindeki mühendislik ekibi devreyi ilk olarak bilgisayar üzerinde modellemiş. “Simülasyonlar denemelerin sayısını azaltıyor” diyor Lipman. Ardından ekip fiziksel tasarım sürecine başlamış Tıpkı dünyanın her yanındaki Kendin Yap’çıların yaptığı gibi.
PROTOTİP
Mühendisler ilk prototipi, devreleri kolayca birleştirmek için kullanılan plastik bir devre kartı üzerinde yapıyor. Prototip çalışınca tasarım ekibi, bunu daha kullanıcı dostu hale getirmeye çalışıyor. Deneysel devre kartları lehim gerektirmediğinden mühendisler tasarımcıların önerileri doğrultusunda parçaları diledikleri gibi ayarlayabiliyor.
ÜRÜN
Bir sonraki adım, bileşenlerin daha küçük versiyonlarını bir devre kartına lehimleyerek kablo salatasını baş edilir hale indirgemek. Eğer bu yonga düzgün çalışmazsa tasarım tekrar değiştiriliyor.
Son olarak devre littleBits’in ünlü beyaz devre kartında toplanarak modül tamamlanıyor.
PROJE
Prototip çıkarma işlemi sayesinde littleBits ekibi DC motor modülünün elle açılıp kapatılan ileri – geri anahtarını elektrikli bir anahtarla değiştirdi. Bu modifikasyon, görüntülü sohbetleri hareketli kılan uzaktan kumandalı FaceTime tank gibi projelerin ve aklınıza gelebilecek hemen her şeyin daha akıcı biçimde hareket etmesini sağlıyor.