LC Waikiki pazarlama bütçesi
Türkiye’de olduğu gibi yurtdışındaki büyümesiyle de dikkati çeken LC Waikiki pazarlama bütçesinin bir kısmını gençlere ulaşmak için eğitim, spor ve kültür sanata ayırma kararı aldı. Bu kapsamda İstanbul Modern ile işbirliği yapan şirket, Genç Sah ile gençlere özel atölyeler, film gösterimleri, sergiler ve etkinliklere ücretsiz katüım olanağı sunuyor.
Ulaşılabilir moda anlayışıyla büyüme serüvenini hem yurtiçi hem yurtdışında sürdüren LC Waikiki bugün 32 ülkede yaklaşık 700 mağaza ve 32 bin 500 çalışıyla hizmet veren bir şirket. “Aile markası” olarak kendini konumlandıran şirket, son dönemde gençlere yönelik yaptığı iletişim çalışmalarıyla dikkati çekiyor.
Ünlü İtalyan moda bloggerı Mariano Di Vaio’nun yer aldığı reklamla marka algısını da bir üst seviyeye çıkarmak için çabalayan şirket, son olarak kültür sanat alanında yaptığı yatırımla da hazır giyim sektöründe farklılaşıyor.
İstanbul Modern’in uzun süredir üzerinde çalıştığı ‘Genç Salı’ projesine destek veren marka, her Salı 16.00-20.00 saatleri arasında 18-25 yaş arası tüm gençlere özel atölyeler, film gösterimi, sergiler ve etkinlikleri ücretsiz olarak sunuyor.
Son iki yıldır gençlere erişebilecekleri bir projeyle kültür ve sanata yatırım yapmak istediklerini söyleyen LC Waikiki Kurumsal İletişim ve Reklam Müdürü Sevda Malkoç, bu proje için İstanbul Modern ile bir yıllık anlaşma yapsalar da bunun uzun soluklu bir çalışma olmasını istediklerini anlatıyor..
Bu projeye sadece maddi destek de verilmiyor. Gençlere bu projenin duyurulması için de pek çok çalışma yapılıyor. Şirket yönetimi, Türkiye’de 77 ilde 441 mağazasını bir reklam mecrası olarak kullanıyor.
Youth Holding’in üniversite kampüslerinde konteynerlardan oluşan iki katlı mağazalarında da yer alan şirket, bugün 15 mağazaya ulaşan bu yapıyı da duyuru amaçlı kullanıyor.
Yakın gelecekte bu mağazaların 30’a ulaşacağının bilgisini veren Malkoç, “İkinci etapta ise üniversite kampüslerinden otobüs kaldırıp müzeye ücretsiz ulaşımı da sağlama niyetimiz var” diye konuşuyor.
Kısacası, ulaşılabilir moda anlayışıyla Türkiye’yi giydiren şirket, bu projeyle özellikle gençler için sanatı ulaşılabilir kılmak için çalışıyor.
Kültür sanat, spor ve eğitim konularında projelere devam edeceklerinin de altını çizen Malkoç, böyle bir çalışmaya neden şimdi imza attıklarım ise şu sözlerle dile getirdi:
“Biz global marka olma yolunda ilerliyoruz. Sosyal sorumluluk ve sponsorluk anlamında pek çok çalışmaya imza attık. Ancak alanlarımızı belirleyip, uzun soluklu projelerin içinde yer almaya yeni başlamanın zamanı geldiğini düşündük. Bundan sonra da farklı projelerin içinde bizi göreceksiniz. Pazarlama bütçemizin bir kısmını gençlere ulaşmak için eğitim, spor ve kültür sanata ayıracağız.”
Kârın yüzde 10’u ihtiyaç sahiplerine gidiyorı
LC VVaikiki ihtiyaç sahiplerine yaptığı yardımlarla da biliniyor. Yıllık net kârının yüzde 10’unu ayni ve nakdi yardım olarak kullandıklarını belirten Malkoç, bunun için kurulmuş bir sosyal yardımlar departmanlarının olduğunu ve bu departmanın direkt CEO’ya raporlama yaptığından da bahsediyor. Üstelik ihtiyaç sahiplerinin yardıma ulaşmaları o kadar da zor değil, ihtiyaç sahiplerine kaymakamlıktan alınan listeler aracılığıyla ulaşılıyor.