Mermer Üzerine İş Geliştirmek
MERMERİN 101 ÇEŞİDİ!
Her girişimci yeni fikirlerin doğacağı ortamı kendi yaratır. Hele de bu tecrübesini konuşturan bir genç emekli olursa! İşe önce emekli olduğunuz iş alanını ya da çevrenizdeki tüketici eğilimlerini analiz ederek başlayın. Kim neyi talep ediyor; kimler hangi ürünlere ilgi gösterdi, gösteriyor. Geçmişte yaptığınız iş bir üretim faaliyeti ise şansınız çok daha fazla, işi emeklilik nedeniyle bırakmış olabilirsiniz. Farkında olamayabilirsiniz ama şimdi yaptığınız işe bir de dışarıdan bakın. Kim bilir ne kadar farklı düşünceler içine gireceksiniz.
Rutinin dışına çıkanların gözlemleri daha keskin olur. Örneğin mermercilik… Mermer endüstrisi klasik üretim çeşitlerinin hızla dışına çıkıyor son yıllarda. Mozaik yer döşemelerinden, mermer objelere kadar onlarca buluşsal yenilik var. Peki, daha başka neler yapılabilir bu alanda? Uç noktalarda gezinmekten korkmayın. Mermer sadece mimari bir öğe değil artık. Örneğin bugün en pahalı bazı kozmetik ambalajlarının mermerden yapılması size çok şaşırtıcı gelebilir. Amaç çok değerli bir ürüne ambalaj olmak ve tüketicilerin bilinçaltında kalıcı izler bırakmak!
Dahası da var: Yakında mermer (mermerit değil) resim çerçeveleri, mermer bahçe bankoları, mermer kapı pervazları, mermer bastonlar, musluklar, mutfak ocakları ve mermer takılar görebiliriz.
Tabii, takı deyince tespih de giriyor işin içine, işlenmiş mermerler aslında birer yarı değerli taş. Modern mimaride mermer parke taşıyla sıra dışı yollar, gezinti alanları yaratmak bile var. Önemli olan eldeki zenginliğe farklı bir gözle bakabilmekte.
Genç emekliler sadece proje üreterek işin alışılmamış yollarını keşfedip patent sahibi olabilirler. Çünkü Türkiye dünyanın sayılı mermer yataklarına sahip ender ülkelerden biri. “Yükte hafif pahada ağır” lafı yerine plastiğin çevreci olmadığı anlaşılınca şimdi yükte de pahada da ağır ürünler öne geçiyor, unutmayın!