Özel Okul Seçiminde Sorgulanması Gereken 10 Soru
BAHÇEŞEHİR OKULURI / TEKNOLOJİ VE DİL EĞİTİMİ
Türkiye’de ve Kanada’da olmak üzere toplam 100 kampüsü olan Bahçeşehir Koleji, en son dijital olanaklara sahip kampüslerde öğrencilerini 21’inci yüzyıl becerileri ile donatmak için çalışıyor. Kurum 2017 yılında İstanbul’da Ataşehir, Pendik, Ömerli, Mimaroba, Basın Ekspres ve Bakırköy’de, Anadolu’da ise Kocaeli-Darıca, Antalya-Konyaaltı, Trabzon, Çankırı, İzmir-Aliağa, Manisa-Alaşehir, Karadeniz Ereğli, Aydın-Nazilli, Eskişehir, Kütahya ve Kahramanmaraş’ta yeni kampüsler açmaya hazırlanıyor. Yakın gelecekte her türlü üretimin temelini yazılımın oluşturacağı öngörülürken, yazılım dili olan kodlamanın öğretimi de eğitimin en önemli unsurlarından biri olarak öne çıkıyor. Bahçeşehir Koleji’nde erken çocukluk eğitim programları içinde yer alan kodlama ve robotik dersleriyle öğrenciler beş yaşından itibaren kodlama diliyle tanışıyor. Yaş gruplarına göre düzenlenen kodlama ve robotik dersleri, erken çocuklukta kodlama diliyle tanışan çocuklara gelecekte yazılım üretme konusunda yaşıtlarının önüne geçme olanağı sunuyor. Ayrıca yabancı dili öğretme yerine edindirmeyi hedefleyen Bahçeşehir Koleji’nin çift dilli eğitim verilen kampüslerinde hayata geçen Together’ uygulamasında, sınıflarda iki öğretmenle eş zamanlı ve birbirinin devamı niteliğinde hazırlanan beceri temelli etkinliklerle zenginleştirilen öğrenme ortamında eğitim veriliyor.
FMV IŞIK OKULLARI / SINAVLA ÖĞRENCİ ALIYOR
Fevziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı için ön kayıt dönemini başlattı.
FMV Işık Okulları’nın Nişantaşı, Ayazağa, Erenköy, Ispartakule kampüslerindeki anaokulu bölümüne 2012,2013 ve 2014 doğumlu öğrenciler için kayıt yapılabilecek.
‘Önce iyi insan yetiştirme’misyonuyla eğitim veren FMV Işık Okulları’nda, Nişantaşı, Ayazağa, Erenköy, Ispartakule kampüslerinin ilköğretimi, sınıflarına mülakat, ara sınıflarına ise ara sınıf sınavıyla öğrenci kabul edilecek. FMV İşık Okulları’nın liseleri için hazırlık sınıfına yeni kayıtlar TEOG puanına göre Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre gerçekleştirilirken, 9,10 ve 11. sınıflara kontenjan kalması halinde kurum dışından öğrenci alınmasına dair ara sınıf sınavı ise haziran ve ağustos aylarında yapılacak.
İDE OKULLARI / ÖNCELİĞİ EĞİTİM KADROSU
Türkiye’nin en önemli eğitim kurumlarından biri olmak için yola çıkan ide Okulları, kaliteye verdiği önem ve nitelikli eğitim kadrosu ile ayrışıyor, ide Okulları, özgün eğitim yöntemiyle, kendine güvenen, dünyayı anlayan nitelikli öğrenciler yetiştirmeye hazırlanıyor. Yaptığı araştırmalar sonucunda da bunu ancak öğrencilere sadece bilgi değil beceri de kazandıran bir kurumun başarabileceğini, bunun da ancak nitelikli bir eğitim kadrosuyla yapılabileceğini savunuyor. Bu yüzden en önemli önceliğini eğitim kadrosu olarak belirlemiş durumda.
ide Okulları’nda öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrenmesini sağlayan, dünyada başarılı olmuş yöntemlerle, başta yabancı dil olmak üzere diğer tüm alanlarda çıtanın yükseltilmesi hedefleniyor. Bu alanda eğitim teknolojilerinin imkanlarından da sonuna kadar yararlanılıyor, ide Okulları, öğrencilerin teknoloji ile iç içe olması için gerekli altyapıyı sağlamanın yanı sıra öğrencilerin sadece günümüz teknolojisini kullanma konusunda değil onu üretme konusunda da beceriye kavuşmasını sağlayacak bir eğitim anlayışı benimsiyor. Bilişim ve kodlama dersleri, bD yazıcılarla üretim, Maker sınıflar (loT) gibi yeni nesil teknolojilerle öğrenciler İde Okulları’nda en güncel bilgilere ulaşıyor.
MEKTEBİM KOLEJİ 116 YENİ KAMPÜS GELİYOR
Yeni kampüs yatırımlarıyla Türkiye genelinde 51 kampus, 160 okul ve 30 bine yakın öğrencisiyle eğitime devam eden Mektebim, ‘Bütünsel Eğitim Yaklaşımı’ ile değişime ve gelişime açık, öğrenmekten keyif alan, kendine güvenen, soran, sorgulayan, araştıran, projeler üreten, takım çalışmasına yatkın, lider karakterli ve en az bir yabancı dili çok iyi konuşabilen öğrenciler yetiştiriyor. Akademik, sosyal ve kültürel başarılarıyla fark yaratmaya çalışan Mektebimin 2017-2018 eğitim öğretim yılında İstanbul Kartal, Kurtköy, Silivri, Ankara Mamak, Eryaman ve Yaşamkent, Kırklareli Lüleburgaz, İzmir Bornova ve Güzelbahçe, Antalya Muratpaşa, Konya Selçuklu, Tekirdağ Çorlu, Bursa Özlüce, Samsun Atakum ve Trabzon Ortahisar Kampüsleri faaliyete girecek.
Mektebim Kurucusu Ümit Kalko, “Bu yıl 16 kampüs, iki yıl içerisinde 60 kampüs açacağız. Bugün Mektebimin 1,5 milyar TL yatırımı bulunmaktadır. 6 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Bu yıl 2 bin 500 kişi daha ailemize katılacak” diye konuşuyor. Şu an 51 kampüsle ilgilenen genel merkezi hedefleri olan 100 kampüse göre kurguladıkları bilgisini veren Kalko, üniversite kurma hayallerini de gerçeğe dönüştüreceklerinin altını çiziyor. Kalko, 2019 yılında üniversitenin lansmanınt yapmayı düşündüklerini de sözlerine ekliyor.
SEVİNÇ KOLEJİ / ÇOCUĞUNUZUN YETENEK HARİTASINI ÖĞRENMEK İSTER MİSİNİZ?
Beyinle ilgili araştırma bulguları, hepimizin doğuştan belirli yetenek alanlarına yatkın olarak dünyaya geldiğimizi ve bu yetenek alanlarına uygun eğitim verildiğinde, hem akademik yönden hem de hayat başarısı yönünden en üst düzeyde performans sergilediğimizi ortaya koyuyor. Ayrıca, çağdaş eğitim değerleri ve insan doğasına ilişkin bilimsel araştırmaların bulguları dikkate alındığında, erken yaşlardan itibaren yetenek odaklı eğitimin yapılmasını zorunlu görünüyor, insan yeteneği en büyük sermaye. Bu nedenle, bir insanın yetenekleri ne kadar erkenden tespit edilir ve desteklenirse, gelecekte o kadar büyük kazanımları oluyor. Sevinç Koleji’nde anaokulundan liseye, tüm öğrencilere uygulanan Çoklu Zeka Kuramına dayalı Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın yönetimindeki Yetenek Haritası Testi ile öğrencilerin 8 temel baskın yetenekleri, ilgileri ve yönelimleri belirleniyor. Ve bu yetenekler Yetenek Akademisi Programı ile geliştiriliyor. Sevinç Koleji’nde her çocuk kendi yetenekleri doğrultusunda geleceğe hazırlanıyor. Çocuğunuzun baskın yeteneklerini öğrenmek ve gelişimine katkı sağlamak isterseniz Sevinç Koleji ile iletişime geçebilirsiniz.
UĞUR OKULLARI / ERKEN STEM ÖN PLANA ÇIKIYOR
Üreten, girişimci nesiller yetiştirmeyi misyon edinen Uğur Okulları’nın okul öncesi ve ilkokul kademesinde Erken STEM ön plana çıkıyor. Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltma olan STEM, disiplinler arası bir eğitim anlamına geliyor. Erken STEM yaklaşımı ile Uğur Okulları’ndaki okulöncesi ve ilkokul öğrencileri, dönem boyunca dört ayrı tema üzerinde çalışıyor. Temalar; Yeşil Dünyamız, Makineler Dünyası, Bilişim Dünyası ve Hayal Dünyamız. Yeşil Dünyamız’da amaç öğrencileri fen bilimlerine, Makineler Dünyası’nda mühendisliğe; Bilişim Dünyası’nda teknolojiye; Hayal Dünyamız’da ise matematiğe hazırlamak. Ders müfredatının içinde yer alan Erken STEM’de okul öncesi ve ilkokul kademesindeki 4-10 yaş arasındaki öğrenciler iki ay süreyle tek tema üzerinden çalışarak aynı bilgi temelli hayat problemi için çözüm üretiyor. Öğrenciler Erken STEM eğitiminde sekiz ay boyunca her iki ayda bir proje yaparak yepyeni kazanımlar elde ediyor.