Şirket Haberleri

PepciCo’nun yerel meyvelere yatırımı sürdürüyor

Yerel meyvelere yatırımı sürdürüyor

PepciCo içecek Türkiye, geçen yıl hayata geçirdiği Tropicana Bahçe Okulları Projesi’yle Türk meyveciliğinin gelişimini destekliyor. Proje, yerel meyvelerin korunmasını ve daha kaliteli meyvelerin üretimini sağlamayı hedefliyor. Bu kapsamda bugüne kadar 300 çiftçi eğitildi. Hedef üç yılda bin çiftçiye ulaşmak.

PepsiCo içecek Türkiye’nin iki yıl önce meyve suyu pazarına sunduğu Tropicana, özellikle yöresel ürünleriyle ön plana çıkan bir marka. Tropicana, portföyünde şu anda Bursa şeftali, Malatya kayısı, Afyon vişne, İsparta elma gibi ürünlere yer veriyor.

PepciCo

Tropicana, yerel meyveleri korumak amacıyla bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi başlattı: Tropicana Bahçe Okulları Projesi. Bu projenin ilk çalışmalan 2014 yılında Bursa, Malatya ve Amasya’da gerçekleştirildi.

PepsiCo içecek Türkiye’nin kıdemli pazarlama direktörü Alpagut Çilingir ile bir araya gelerek bu projenin detaylarım konuştuk. Çilingir, Türk meyveciliğinin gelişimini destekleyerek, yerel meyvelerin korunmasını ve daha kaliteli meyvelerin üretimini sağlamak amacıyla bu projeye başladıklarını anlatıyor. Proje, ‘Yerel meyve fidanlanmn organomineral gübre ile dağıtımı, fidan dikimi ve yetiştirme eğitimi’, ‘Meyve yetiştiriciliği ve girişimcilik eğitimi’ ve ‘Hasat döneminde kutlama’ olmak üzere üç aşamadan oluşuyor.

Alpagut Çilingir, eğitimleri nasıl planladıklarını şu sözlerle özetliyor: “Çiftçilerimizin eğitimi için Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile birlikte çalıştık. Eğitim vereceğimiz il ve ilçelerde de yerel yönetimlerin desteğini aldık. 3-4 hafta boyunca, çiftçilerimiz, meyve bahçelerinde etkin ve verimli tarım uygulamalarının kritik başan faktörleri, sürdürülebilir bir çevre bilinci ve vizyoner kimliği edinme konusunda eğitildiler. Yerel meyve fidanlarından organik gübreye, meyve yetiştiriciliği konusundaki son metodlardan girişimcilikle ilgili bilgilere, meyvelerin hasadından meyve suyu endüstrisi için satın alımlanna kadar her adımda çiftçilerimize destek olduk. Çiftçilerimize alanlannda uzman akademisyenler tarafından eğitim sonrası sertifikalan verildi.”

Projede bugüne kadar 300 çiftçi eğitildi. 12 bin fidan dağıtıldı. Üç yılda binden fazla çiftçiye eğitim verilmesi planlanıyor. Bursa’da başlayan pilot çalışmada önümüzdeki üç yılda en az 50 bin adet daha fidan dağıtılmasının planlandığını söyleyen Alpagut Çilingir, “Önümüzdeki yıl farklı bir ilde eğitimlerimiz ve yerel meyvelerimize yönelik hedeflerimiz devam edecek” diye konuşuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu