Haberler

Prebiyotik ve Probiyotik İçerikli Ürünler Yeni Pazar Oluşturdu

DEĞİŞEN yaşam şartları, tüketicinin her alanda beklentisinin farklılaşmasına neden oluyor. Gelişen teknolojinin de yardımıyla tüketicinin beklentisini karşılamaya yönelik çalışmalar yürüten kişisel bakım markaları, prebiyotik ve probiyotik içerikli ürünleriyle sektörde yeni bir pazar oluşturuyor. Şimdilik nemlendirici krem ağırlıklı seçenekler tüketicinin beğenisine sunulsa da sektör büyümenin sinyallerini veriyor. Markalar, yakın zamanda duş jeli, sıvı sabun, el ve vücut losyonu ve nemlendirici yüz spreyi gibi ürünleri tüketiciyle buluşturmaya hazırlanıyor.

“AR-GE ÇALIŞMALARINA DEVAM”

Dermoskin, yaklaşık üç yıldır ürün gamında probiyotik içerikli ürünlere yer veriyor.

Markanın Ar-Ge Müdürü Eczacı Hatice Sarıyer, probiyotiklerin cildin mikrobiyolojik bariyerini yani mikrobiatasmı güçlendirerek doğal savunma mekanizmalarını uyardığını söyleyerek başlıyor sözlerine. Normal koşullarda cilt mikrobiatasınm dengeli olduğunu ve cildi enfeksiyonlardan koruduğunu dile getiren Sarıyer, çok kuru ve atopik ciltler de deri mikrobiatasınm bozulduğunu ve mikrobiyal çeşitliliğin sağlıklı kişilere oranla azaldığını söylüyor. “Mikrobiata dengesiz olduğu sürece, deri bariyeri restore edilse bile kaşıntı ve iritasyon gibi sorunlar devam eder” diyen Sarıyer, probiyotiklerin cilt üzerindeki faydasını şu sözlerle anlatıyor: “Probiyotikler, zararlı bakterilerin etkisini baskılayarak çok kuru ve atopik ciltlerde oluşan kaşıntı ve kızarıklığın giderilmesine yardımcı olur. Bu nedenle özel bakım isteyen ciltler için formüle edilmiş ürünler probiyotikler-le desteklenmeli.” Firmanın Ato Probiyotik Krem Hg* ve Ato Probiyotik Balm olmak üzere probiyotik içeriğe sahip iki ürünü var. Sarıyer, ayrıca probiyotik içerikli ürünler konusunda Teknopark İstanbul’daki Ar-Ge’lerinde bebek, özel bakım isteyen cilt ve saç ürünlerinde formülasyon çalışmalarının devam ettiğinden de söz ediyor. Sarıyer fiyatlarla ilgili de bilgi veriyor: “Ato Probiyotik Krem’in 50 ml’si 69.50 TL, Ato Probiyotik Balm’ın ise 230 ml’si 69.50 TL.”

“CİLDE EŞSİZ FAYDALAR SUNUYOR”

Atelier Rebul, pre+probiyotik içerikli ürünlerini tüketiciyle buluşturuyor. Probiyotiklerin yaşam için gerekli canlı mikroorganizmalar olduğunu söyleyen markanın kurucu ortağı Nüket Filiba, “Prebi-yotikler ise onların çoğalmasını ve etkinliğini destekleyen besin öğeleri. Besin olarak tüketildiğinde sindirim sistemi ve bağırsak sağlığını koruyorlar. Bu iyi bakteriler, beden sağlığını artırmanın yanında cilt için de eşsiz faydalar sunuyor” diyor. Bu tür ürünlerin cilt bakımında önemli bir yer edindiğini ifade eden Filiba, “Cildi, hava kirliliği ve stres gibi modern yaşam tarzının zararlı etkilerine karşı koruyor, iyi bakteri popülasyonunu artırarak cildin doğal florasını dengeliyor, tüm cilt problemleriyle savaşıyor, cildi besliyor, onarıyor ve yeniden yapılandırıyorlar” diyor.

Atelier Rebul Pharmacy Koleksiyonu, prebiyotik ve probiyotik içerikli nemlendirici ve süt serumdan oluşuyor. Filiba, marka olarak tüketicinin ürünlere ilgisinden memnun olduklarım ve markanın tüm cilt bakım kategorisi içinde bu ürünlerin satış sıralamasında ilk sıraya yerleştiğini dile getiriyor. Marka, kısa bir süre sonra probiyotikli duş jeli, sıvı sabun, el ve vücut losyonunu da tüketiciyle buluşturmaya hazırlanıyor. Filiba, “Sağlıklı bakterilerin cilt bakım ürünlerinde kullanımı günümüzde gittikçe popülerleşen bir yaklaşım olsa da ürün pahalılığı, kullanılan pre/probiyotiğiıı kalitesi, formülde kullanılan diğer aktif içerikler ve ambalaj gibi faktörlere göre değişiyor” diyor. Atelier RebuPun pre+probiyotikli nemlendiricisi 179.90 TL, süt serumu ise 219.90 TL’den satılıyor.

“ÇOK SATAN 10 ÜRÜNÜMÜZDEN BİRİ”

Tüketiciye prebiyotik içerikli ürün sunan bir diğer marka ise Babc. Grup Marka Müdürü Demet Ünsal, Hydro 24H Reactive Skin-Hassas Ciltler İçin Yatıştırıcı Etkili Nemlendiriciyi tüketiciyle buluşturduklarını söylüyor.

Babe markasının 2018’in Nisan ayından beri Kozmok-linik bünyesinde yer aldığını belirten Ünsal, prebiyotik içerikli ürünlerinin distribütör değişimiyle birlikte portfolyoların-daki ilk lansman ürünlerinden biri olduğunu dile getiriyor.

Babe markası özelinde bu anlamda şu an yeni ürün planları olmadığını söyleyen Ünsal, “Ancak bir diğer markamız olan Murad’da mart ayı içinde iki yeni lansmanımız oldu. 4 Etkili Çok Amaçlı Krem-Yağ Temizleyici ve 3 Etkili Nemlendirici Yüz Spreyi ürünlerini tüketiciyle buluşturduk” diyor. Probiyotik içerikli bu ürünün en çok satan 10 ürünleri arasında yer aldığını ifade ediyor. Ürün, 238.50 TL’den satılıyor.

“SATIŞLARDAN MEMNUNUZ”

L’Oreal Türkiye Aktif Kozmetik Genel Müdürü Sinem Sandıkçı Gökçen, “Vichy, yaptığı araştırmalardan edindiği bilgi ile genetiğin yaşlanmadaki etkisini yüzde 20, cildin her gün maruz kaldığı çevresel faktörler ve yaşam tarzının etkisini ise yüzde 80 olarak açıklıyor” diyor. Gökçen, probiyotiklerin cilt bakımındaki öneminin bu noktada devreye girdiğini söylüyor. “Vichy, 2017’de probiyotik içeren Slow Âge cilt bakım serisini tüketiciyle buluşturdu. İçerdiği probiyotik türevi bifidus ile cilt bariyerini güçlendiren seri, cildin daha genç ve sağlıklı görünmesini sağlıyor” diyen Gökçen, serinin dört üründen oluştuğunu belirtiyor. Gökçen, Vichy’nin sadece yetkili eczanelerde satışa sunulduğunu, probiyotik içeren günlük bakım serisinin satışından memnun olduklarını dile getiriyor. Slow Age’in gündüz ve gece bakım kremleri için tavsiye edilen tüketici satış fiyatı 199.90 TL; göz çevresi bakım ürününün tavsiye edilen tüketici satış fiyatı ise 169.90 TL.

Uzm. Dr. Oya Yeşim HACtMUSTAFAOGLÜ UTKAN / Memoria! Şişli Hastanesi Dermatoloji Bölümü
“Probiyotikler, cildimizin sağlık ve güzellik sırrı”

Probiyotikler, cildimizin sağlık ve güzellik sırrı. Dermatolojide kullanım alanları arasında öncelikle atopik egzama, akne, rozasea, dermatitier ve lokalize kandida enfeksiyonları geliyor. Yapılan çalışmalar, hem ağızdan probiyotik kullanımının hem de deriye topikal olarak uygulanan probiyotik kremlerin akne, seboreik dermatit ve rozasea gibi tablolarda düzelme sağladığını gösteriyor. Özellikle topikal preparatlarda probiyotikler, fiziksel bir bariyer gibi koruyucu tabaka oluşturuyor. Ayrıca antimikrobiyel etkiyle akne lezyonlarını iyileştirmeye yardımcı oluyor. Probiyotikler, serbest radikallere karşı savaştıkları için anti-aging etki gösteriyor. Probiyotiklerin topikal kullanımında cilt tipine uygun ürün seçilmeli. Dermatolog kontrolünde, yağlı ciltler su bazlı ürünleri, kuru ciltler daha yağlı ürünleri tercih etmeli. Ayrıca probiyotikler, bağışıklığı baskılanmış, uzun süre hastanede yatan ve cerrahi operasyon geçiren kişilerde kullanılmamalı. Yine bilinmesi gereken bir diğer nokta, her probiyotiğin içeriğinin aynı olmadığı. Kullanım alanına göre farklı mikroorganizma tiplerini içeren probiyotikler, doktor kontrolünde kullanılmalı.

Şebnem Can Kılınçarslan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu