Haberler

Şirketlerin Topluma ve Çevreye Katkıları

GARANTİ BANKASI
Engellilerin yanında

Garanti Bankası, eğitimden kültürel mirasa, spordan çevreye, engelli dostu bankacılıktan kadın girişimcilik alanına kadar çok farklı alandaki KSS projeleri kanalıyla topluma katkı sunuyor. Gerek ATM gerekse internet şubesi ve cep şubesinde yaptığı uygulamalarla “engelli dostu bankacılık” anlayışını ortaya koyan Garanti, 2013’te tekerlekli sandalye basketboluna destek vermeye başladı. Kadın, Erkek, Genç Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli T akımları’nın yanı sıra Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligleri’n e sponsor oldu.

2014’te ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakan-lığı’nm önderliğinde, engelli bireylerin istihdamına yönelik ve topluma değer katan “İşe Katıl, Hayata Atıl” projesini uygulamaya koydu. Projede, yedi farklı eğitimci ve üç danışman eşliğinde, dört haftalık bir eğitime tabi tutulan iş koçu adayları, eğitim dönemindeki performansları ve eğitim sonrası yapılan yazılı sınav sonuçları değerlendirilerek iş koçu olmaya hak kazanıyor. Projede, seçilen profesyonel 60 iş koçunun rehberliğinde 300 engelli birey, eğitimlerden faydalanabilecek. Proje, eğitim sonrası uygun işlere yerleştirilen engellilerin, normal maaşlarla çalışan ve üreten bireyler haline gelmesini öngörüyor.

Eğitim alanında da birçok KSS projesine destek veren Garanti Bankası, kültür sanat alanında uzun yıllardır İKSV’nin düzenlediği İstanbul Caz Festivali’nin sponsoru. 2011’de kültür ve düşünce yaşamına katkı sunmak için SALT’ı kuran banka, Nisan 2013’de Ankara’da SALT Ulus’u hizmete açtı. Garanti Bankası, aynı zamanda TÜRSAK’m işbirliğiyle, Türkiye’nin çocuklara yönelik ilk film festivali olan “Garanti Çocuk Filmleri Festivali”yle 12 yıldır çocukları sinemayla buluşturuyor. Bugüne kadar 13 ilde 78 bin çocuk sinema sanatıyla tanıştırıldı. Türk basketbo-luna desteğini “12 Dev Adam” markasını somutlaştıran banka 2002’den itibaren Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) işbirliğiyle 12 Dev Adam Basketbol Okulları’nı (12 DABO) desteklemeye başladı. 12 DABO organizasyonunda bugüne kadar Türkiye’de 75 merkez ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde toplamda 55 bin öğrenciye basketbol eğitimi verildi. Garanti Bankası 2005 yılından bu yana A Milli Kadın Basketbol Takımı “Potanın Perileri”nin sponsorluğunu da üstleniyor. Ayrıca banka “Doğa için Garanti” sloganıyla, 22 yıldır Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın (WWF-Türkiye) ana destekçisi olmaya devam ediyor.

Garanti Bankası Kurumsal Marka Yönetimi ve Pazarlama İletişimi Birim Müdürü Elif Güvenen, “Kurumsal sorumluluk alanındaki tüm çalışmalarımız, kurumumuzun uzun vadeli stratejilerine paralel şekillendiriliyor. Stratejisini benimsemiş, uzun yıllardır bu konuya yatırım yapan bir kurum olarak, proje seçimini uzun vadeli, sürdürülebilir büyüme kriterlerimiz ışığında yapıyoruz. Genel stratejimiz çerçevesinde, Türkiye ve dünyada, kurumumuzun değerleri ve uzun vadeli stratejisiyle örtüşen toplumsal duyarlılıklar ve ortak sorunlar üzerine yoğunlaşıyor, çeşitli paydaş gruplarının hayatında olumlu etki yaratacak alanlara yatırım yapıyoruz” açıklamasını yapıyor.

Coca-Cola
Kullandığı Suyu Doğaya Geri Kazandırıyor

Coca-Cola, su kaynaklarının korunması, aktif yaşam ve kadının güçlendirilmesi konularında gerçekleştirdiği toplumsal projeleri, “Coca-Cola Hayata Artı Vakfı” bünyesinde hayata geçiriyor. Vakıf kurulduğu 2009 yılından bugüne kadar 60’dan fazla projeyle 1.2 milyon insana ulaştı. Vakfın yürüttüğü “Hayata Artı Çevre Programı” kapsamında iki proje gerçekleştirildi. Ekosistem yaklaşımının yaygınlaştırılması ve tarımda iklim değişikliğine uyumun desteklenmesi için geliştirilen Geleceğin Tarımı projesiyle 2015 sonuna kadar Konya Havzası’nda yaklaşık 1.5 milyar litre suyun korunması hedeflenirken, “Harran Ovası Gece Sulama Projesi” ile 2.5 milyar litre su tasarrufunun sağlanması amaçlanıyor.

Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Kurumsal İletişim Direktörü Sinan Cem Şahin, “Firma olarak yaptığımız işin, ancak ve ancak içinde yaşadığımız toplum ve çevrenin sürdürülebilir olmasıyla mümkün olacağına inanıyoruz. 2015 sonuna kadar 4 milyar litre suyu doğaya geri kazandırmak için çalışıyoruz. Coca-Cola Türkiye sistemimiz içinde su kaynaklarının korunması üzerine yaptığımız bu çalışmalarla 2015 yılında üretimde kullandığımız tüm suyu doğaya geri kazandırarak önemli bir başarıya imza atacağız” diyor. Coca-Cola Hayata Artı Vakfı ile aktif yaşamı destekleyen projeler de yürütüyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve Aktif Yaşam Derneği’nin işbirliğiyle yürütülen “Çık Dışarıya Oynayalım Projesi” ile ilköğretim okullarının bahçelerine fiziksel aktivite olanağı sağlayan oyun alanları kuruluyor. Bu sene 500 okulda uygulanacak oyun alanları ile yaklaşık 1 milyon çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

REİS
Çocuklar obez olmasın

Reis Gıda’nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, 1990’lı yıllarda enflasyonla mücadele için sabit fiyat uygulamasını başlatarak ‘Don Kişot’ olarak anılan bir işadamı. Desteklediği sosyal sorumluluk projelerini topluma karşı bir ödevi olarak gören Reis, şimdi de çocukların sağlıklı beslenmesi için mücadele başlattı. 2009’da 13 pilot ilde Türkiye’nin nasıl beslendiğini öğrenmek amacıyla bir araştırma yaptıran Reis, “Son 20 yılda çocuklarda obezite oranının yüzde 5’ten 18’e çıktığını gördük. Fast food ve hamur işi tüketiminin de arttığını gözlemledik” diyor. Araştırma raporunu hemen ilgili bakanlıklara ileten Reis, sağlıklı beslenmeye dikkat çekmek için de projeler geliştirdi, ilk olarak “Abur Cubur, Olacağı Budur”, ardından “Abur Cubura Karnımız Tok”, sonra “Sağlıklı Yemek, Mutlu Gelecek” ve “Ev Yemekleri Sofrada, Hesap Ortada” projeleriyle toplumun dikkatini çekmeye çalışan Reis, obezite ile mücadelesini sonuna kadar sürdürmeye kararlı.

Sosyal sorumluluk projelerinin maddi destekle sınırlı olmaması gerektiğini vurgulayan Reis, şu değerlendirmeyi yapıyor: “Bu ülkede yaşıyorum. Bu ülkede büyüdüm ve para kazandım. Bu nedenle sosyal sorumluluk projelerini ülkeye olan borcunu ödemenin bir yolu olarak görüyorum. Ben zor şartlar altında büyüdüm; hayatı erken öğrendim. Bu süreçte eğitimin önemini keşfettim. Bu nedenle 800’ün üzerinde öğrenciye burs verdim. Kadın sığınma evleri, sokak çocukları, engelli vatandaşlarımız için elimden gelen maddi desteği sağladım ve sağlamaya devam ediyorum. TEMA Vakfı ile çevreyle ilgili projeler geliştirdik. Bu çalışmalarım sonrası geçen yıl Yeşil Ekonomi ödülünü aldım.”

Önceki sayfa 1 2 3 4 5 6 7 8 9Sonraki sayfa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu