Haberler

Şirketlerin Topluma ve Çevreye Katkıları

ÜLKER
Çocukları spor yapmaya teşvik ediyor

Yıldız Holding, kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin önemli bölümünü Ülker markasını şemsiye olarak kullanarak yürütüyor. Özellikle çocukları mutlu edecek projeleri desteklemeye öncelik veren Ülker, kültür-sanatta “Ülker Çocuk Sinema Şenliği” ve “Ülker Çocuk Sanat Atölyesi”, beslenmede “Yemekte Denge” ve spor alanında “Çocuklar için Spor” projelerini hayata geçiriyor.

Ülker Kurumsal İletişim Genel Müdürü Bahar Erbengi, “Her yıl daha da büyüyerek devam eden projelerimize dokuz yılda 38 milyon TL bütçe ayırarak 2 milyondan fazla çocuğa ulaştık. ‘Çocuklar İçin Spor’, en fazla bütçe ayırdığımız sosyal sorumluluk projelerimizin başında geliyor. İlgili federasyonlarla futbol ve basketbol alanında yürütülen projelere bugüne kadar 20 milyon TL’ye yakın bütçe aktarıldı ve 273 bine yakın çocuğa spor yapma imkanı sağlandı” diyor. Ülker, “Çocuklar İçin Spor” projesinin bütçesini geçen yıl 900 bin dolardan 1.5 milyon dolara yükseltti. Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu ile birlikte yürütülen “Çocuklar için Futbol” projesine de bu yıl üç yeni program eklendi. Bu projenin 6 Temmuz-15 Eylül 2015 tarihleri arasındaki bölümü toplam 14 şehirde üç ay sürdü. Her ay 6-12 yaş arası 60 çocuğun ücretsiz olarak katılabileceği okullarda toplam 2.520 çocuk eğitim görüyor. Ülker önderliğinde, İl Milli Eğitim ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü işbirliği ve TFF organizasyonu ile 2015-2016 eğitim dönemi boyunca, Türkiye’de ilk defa, U13 Futbol Ligi düzenlenecek. 38 ilçede toplam 380 okul ve 13 yaş grubundaki 12.600 sporcudan oluşacak ilçe ve il karmaları, İstanbul’da düzenlenecek dev turnuvaya katılacak.

FİNANSBANK
Çocuklarla el ele verdi

Finansbank, çocuk odaklı bir gelişim platformu inşa etmeye karar verdi ve toplumsal fayda ve sorumluluk platformu olan “Minik Eller Büyük Hayaller”i bu yılın Mayıs ayında kamuoyuna duyurdu. Proje kapsamında yılsonuna kadar, Adıyaman, Afyon, Ankara, Antalya, Aydin, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İsparta, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kütahya, Rize, Samsun, Siirt, Şanlıurfa, Tokat ve Van olmak üzere 22 farklı ilde 5 bin çocuk ile buluşacak. 200’den fazla çalışan da projede eğitmen veya süpervizör olarak gönüllü olarak görevler alacak. Ayrıca eğitimlere katılan çocuklar, kendi ürettikleri projeleri değerlendirme şansı bulacak. KODU ile program yazan ve tüm Türkiye çapında “KODU Cup”a katılmak için başvuruda bulunan ve projelerini paylaşan adaylara ait projeler, oluşturulacak bağımsız bir jüri tarafından değerlendirilecek. Dereceye girecek ilk 10 projenin sahipleri, Şubat 2016’da düzenlenecek KODU Cup Ödül Töre-ni’ne davet edilecek. Banka, bu ve başlayacak diğer projelerle 2016 sonunda 200 bine yakın çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

Finansbank’ın Microsoft Türkiye ve HABÎTAT işbirliği ile hayata geçirdiği ‘Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor’ projesi şu an aktif olarak işliyor. Çocukların programlama ve analitik düşünme yeteneklerini geliştirmeyi hedefleyen proje kapsamındaki eğitimlere 8-12 yaşları arasında çocuklar katılabiliyor. 16 saatlik eğitimlerde, oyun tasarlayabilmek için düşünülmüş basit ve görsel bir programlama dili olan KODU öğretiliyor. Çocukların bilgisayar karşısında tüketici konumdan çıkıp üretici olmalarını hedefleyen eğitimler çocuklar için kod okuryazarlığına giriş niteliğinde.

Finansbank’m gelecek yıl başlayacak iki KSS projesi daha var. İlki, matematiğin yaşamın her noktasında var olduğunu, çocuklara eğlenceli ve yaratıcı yüzüyle aktarmayı hedefleyen interaktif matematik müzesi ‘Mathamazing’i (Harika Matematik) Türkiye’ye getirmek. Müze 2016 yılında İstanbul’dan başlayarak ülkemizi dolaşacak. Ayrıca geçen sezon izleyicisi ile buluşan Sezuş’un Hikayeleri 10 Kasım’da yeniden perde diyecek. Diğer bir yeni proje ise Türk Eğitim Derneği (TED) ile yapılacak “Okullardaki Eğitimin İyileştirilmesi” projesi. Proje kapsamında ilk adım olarak, Ankara ve Adana’da, TED tarafından belirlenen başarısı düşük sekiz okulda, öğrencilerin daha kaliteli bir eğitime kavuşması için iyileştirme çalışmalarına üç yıl boyunca destek verilecek.

Finansbank İletişim Birim Müdürü Armağan Engel, bankanın KSS projelerindeki bakış açısını şöyle özetliyor: “Finansbank olarak, farklı ve hepsi birbirinden değerli projelerle çocuklarımızın yanında yer alıyor, onlarla geçirdiğimiz her kaliteli anın, Türkiye’nin geleceğine, geleceğin inovasyon liderlerini yetiştirmeye katkı sunacağını düşünüyoruz. Bundan sonra hayata geçirilecek projelerimizi de finansçılar tasarlayacak. İlk aşamada, bir yarışma düzenleyerek, Gönüllü Finansçılarm yaratıcılığı ile üretilecek çocuk odaklı projeler arasından seçilecek üç özel projeye destek vererek platforma dahil edeceğiz.”

Vodafone Türkiye
Her yerde Önce Kadın

Vodafone Türkiye, 2007’de kurduğu “Türkiye Vodafone Vakfı” çatısı altında, sosyal ve ekonomik anlamda dezavantajlı bireyleri topluma kazandırmak amacıyla sosyal sorumluluk projeleri hayata geçiriyor. Bu çalışmalarla bugüne kadar 3 milyonu aşkın bireye dokunan Keçeci vakıf, 19 milyon TL’lik sosyal yatırım yaptı. Vakıf çalışmalarında özellikle engelli ve kadın konularına odaklanıyor. Ataşehirve Kaş’ta bulunan “Düşler Akademisi” İle fiziksel ya da psikolojik engelleri bulunan veya maddi yetersizliklerinden dolayı toplumsal dışlanmışlık yaşayan dezavantajlı gençlere, sanat yoluyla kendilerini ifade etmeleri, yeni fikirler üretmeleri ve aktif bireyler olarak toplumda yer almaları için fırsat sunuluyor.

Vodafone Türkiye, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nm desteği ile hayata geçirilen ve bugüne kadar 530 binin üzerinde kadının yararlandığı “Vodafone Önce Kadın Programı” ile kadınlarımızın teknolojinin sunduğu imkanlardan da yararlanarak ekonomiye ve sosyal hayata eşit katılımlarını destekliyor. Bu kapsamda, kadınlarımıza yönelik bilgilendirme servisleri, “Vodafone Önce Kadın İlan Servisi”, “Vodafone Önce Kadın Mağazaları”, “Soma’da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi” ve “Girişimcilikte Önce Kadın” gibi pek çok projeyi hayata geçirildi. Kadına şiddeti engellemek amacıyla geliştirilen ve bugüne kadar 270 binden fazla indirilen “Kırmızı Işık” uygulaması da bu kapsamda gerçekleştiriliyor.

Şirket, 2013’te Beşiktaş JK ile 150 milyon dolar değerindeki Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasını imzaladı. Söz konusu anlaşma, stadyum isim hakkını, futbol takımı ana sponsorluğu ve akıllı stadyum yatırımını kapsıyor. “Gerek kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizi gerekse sponsorluklarımızı uzun vadeli yatırımlar olarak değerlendiriyor ve bu alanda sürdürülebilirliğe önem veriyoruz” diyen Türkiye Vodafone Vakfı Başkan Yardımcısı ve Vodafone Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktörü Gizem Keçeci, diğer spor projeleri hakkında şu bilgileri veriyor: “Vodafone İstanbul Maratonu hem spor hem de bir bağış platformu olmasıyla bizim için önem taşıyor. Yine 2014 itibariyle, İstanbul Yarı Maratonu’na da destek veriyoruz. Bu sponsorluklarımıza ek olarak, Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası, Vodafone Red Famous Cup Yelken Yarışları ve Vodafone İstanbul Champions Running Şirketlerarası Koşu gibi organizasyonlarımızla da spora desteğimizi sürdürüyoruz.” Vodafone Türkiye, kültür-sanat alanındaki sponsorluklarına ise Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) Resmi İletişim Sponsorluğu ve Vodafone FreeZone Konserleri örnek veriliyor.

Önceki sayfa 1 2 3 4 5 6 7 8 9Sonraki sayfa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu