Haberler

Şirketlerin Topluma ve Çevreye Katkıları

Sabancı Holding
Kadınlara desteğe devam

Sabancı Topluluğu, 41 yıldır Sabancı Vakfı eliyle yürütülen hayır işlerinin etki alanını tüm çalışanlarını kapsayacak şekilde genişletti ve Mayıs 2015’te “Sabancı Gönüllüleri” programını başlattı.

Program, tüm Sabancı Topluluğu çalışanlarına verilecek online eğitimler ve oluşturulacak gönüllü takımları aracılığı ile yapılacak projeleri kapsıyor. Gönüllü takımları ilk üç yıl, kadın ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda çalışacak; takip eden üç yıl da genç ve engellilerin sorunlarına eğilecek. 2015 sonu itibari ile Sabancı Gönüllüleri kapsamında kadın konusunda onlarca yeni sosyal sorumluluk projesi başlayacak.

Sabancı Holding Kurumsal İletişim Direktörü Suat Özyaprak, projenin ilerleme aşamalarını şöyle anlatıyor: “Programa ekip liderliği eğitimi ile başlanacak ve her yıl tekrarlanacak eğitimlerle dokuz yılın sonunda binlerce Sabancı Gönüllüsü, kadın, genç ve engelli konusunda gönüllülük çalışmaları yapıyor olacak. Sabancı Gönüllüleri programının ilk yılında, Türkiye genelinde Sabancı çalışanlarından oluşan 500 gönüllü ekip liderine ulaşılması hedeflenmişti. Ancak Sabancı Topluluğu çalışanları tarafından ilk günden beri yürekten sahiplenilen program kapsamında bine yakın başvuru alındı.”

Şişecam
Cam yeniden cam oluyor

Kuruluşundan bugüne geçen 80 yılda, sorumlu büyümesini hep sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda gerçekleştiren Şişecam Topluluğu, aynı bakış açısıyla geliştirdiği ve desteklediği topluma katkı projelerini kültür-sanat, eğitim, çevre ve spor alanlarında sürdürüyor. Şişecam Topluluğu bünyesinde cam ambalaj alanında faaliyet gösteren Anadolu Cam, “Cam Yeniden Cam” projesiyle dikkat çekiyor. 2011 yılında başlayan bu proje ile cam ambalaj atıklarının geri dönüşümü konusunda farkındalık yaratılması ve artan geri dönüşümün sağlanması amaçlanıyor. Proje ile bugüne kadar 517 bin ton camın, yani 2 milyar adet cam şişenin çöpe gitmesi önlendi. Bir adet cam şişeyi geri dönüştürerek bir bilgisayarı 25 dakika, bir televizyonu 20 dakika çalıştırmaya yetecek kadar elektrik tasarrufu sağlandığını belirtelim. Proje başlangıcından bugüne kadar 180 bin ilköğretim öğrencisine cam geri dönüşümü hakkında eğitim verildi. 2015 sonunda bu sayının 200 bine çıkması hedefleniyor. Geçen yıl Serçe Limanı Cam Batığı’nın keşfediliş öyküsünün anlatıldığı “Cam Yeniden Cam” belgeseli 2014 yılında Şişecam Topluluğu’nun desteğiyle hayata geçirildi.

Gerek çalışanlarının çocuklarına verdiği burslarla, gerekse fabrikalarının çevresindeki okullara yaptığı katkılarla eğitim ve öğretimi destekleyen Şişecam Topluluğu, Denizli Cam Fabrikası’nda Çıraklık Okulu’nda eğitime desteğini sürdürürken, topluluk tarafından kurulan Çayırova Spor Kulübü de yelken, kürek ve kano sporları dallarında genç sporculara ve sporcu adaylarına da destek veriyor. Çevresel değerlere katkı projeleri kapsamında Mersin Kazanlı Sahili’ndeki deniz kaplumbağalarının korunması projesini yürüten Şişecam Topluluğu şirketlerinden Soda Sanayii, 2007 yılından bu yana nesli tehlike altında olan Caretta Caretta ve Chelonia Mydas kaplumbağalarının yuva alanlarının korunmasını sağlıyor.

MICHELIN
Servis şoförlerini eğitiyor

Michelin Türkiye, “İyi Dersler Şoför Amca” projesi ile öğrenci taşımacılığı yapan sürücülere özel bir eğitim veriyor. Proje partnerleri Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları. Proje kapsamında “Trafikte Güvenlik”, “Trafikte İletişim ve Davranış” ve “Trafikte İlkyardım” başlıkları altında ilkokul öğrencileri ve servis şoförlerine eğitimler veriliyor.

Proje, ilk döneminde Balıkesir, Edirne, Gaziantep, İsparta, Karabük, Kars, Malatya, Muğla, Nevşehir, Trabzon illerinde 6 bin servis şoförü ve 4 bin öğrenciye doğrudan ulaştı. Yeni dönemde Samsun, Manisa, Kahramanmaraş, Mersin, Bursa, Ankara, Erzurum, Kastamonu, Sivas ve Tekirdağ illerinde eğitimler düzenleniyor. Michelin Türkiye Genel Müdürü Marco Giuliani, “İyi Dersler Şoför Amca” projesi tamamen Türkiye şartları göz önünde bulundurularak “Taşımalı İlköğretim Uygulaması” ile öğrenci taşımacılığı yapan sürücülerin ihtiyaçlarından yola çıkarak kurgulandı.

Türkiye’de bazı ilçeler ile merkez okul arası 135 km ye varan uzun mesafeler bulunuyor. Bu nedenle projemizi önemsiyoruz” diye konuşuyor.

NUTRICIA
120 bin anne eğitilecek

Anne ve bebek beslenmesi konusunda faaliyet gösteren Nutricia, “Mucize Annelik Okulu” projesiyle topluma katkısı yapacak. Danone Ekosistem Fonu’nun katkısı ve Boğaziçi Üniversitesi Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen projenin iki amacı var.

Projeyle bir yandan anneler eğitilirken, bir yandan da okulun üç yıl sonra ‘% kendi kendini finanse edecek bir ekosistem kurması hedefleniyor. Bu yıl fiilen başlayan projede, annelere eğitim verecek hemşireler şu anda eğitiliyor. Ekim ayı itibariyle Mucize Annelik Okulu’nda annelere eğitim verilmeye başlanacak.

Nutricia Anne Bebek Beslenmesi Medikal Direktörü Yalım Üner, “2016 yılında bu eğitimleri Edirne’den Kars’a tüm Türkiye’ye yaymak üzere çalışacağız. Kamu kurumlan vasıtasıyla illerde düzenleyeceğimiz etkinliklerle annelerle buluşacağız. Hedefimiz 120 bin anneye ulaşmak.

Ayrıca bebek beslenmesi ve bakımına ilişkin ayrıntılara ulaşılabilecek olan aplikasyonu da 2016 yılında hayata geçireceğiz. Bilinçlenmenin bugünden yarma gerçekleşebileceğini düşünmüyor, bu yüzden sürdürülebilir projelere imza atmak istiyoruz. Bu sebeple, üç yıl boyunca Mucize Annelik Okulu’nun kendi ayakları üzerinde durabilen bir yapıya kavuşması için çalışacağız” açıklamasını yapıyor.

Önceki sayfa 1 2 3 4 5 6 7 8 9Sonraki sayfa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu