Haberler

Şirketlerin Topluma ve Çevreye Katkıları

Yapı Kredi Bankası
KSS’de çocuklardan vazgeçmiyor

Yapı Kredi Bankası, kuruluşundan bu yana eğitimden engelli vatandaşlara kadar farklı konularda pek çok sosyal sorumluluk projesinin içinde yer alıyor. Türkiye’nin ilk çocuk dergisi, ilk çocuk sineması gibi birçok proje imza atan banka, 2006’dan bu yana Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliğiyle ilköğretim çağındaki çocukların okuma alışkanlıklarını geliştirmeleri amacıyla “Okuyorum Oynuyorum” projesini yürütüyor. Bu proje kapsamındaki “Renkli Kalemler” etkinliği deneyimli gazetecilerin desteği ile 2014 yılında hayata geçirilmeye başlandı. TEGV Eğitim Parkları’nda çocuklar kendi illerindeki güncel olayları bir gazeteci gibi takip ederek her ile özel hazırlanan Renkli Kalemler Gazetesi’nde haberleştiriyor. Yapı Kredi pek çok kültür projesine de destek veriyor. 19 yıldır Çatalhöyük kazılarının ana sponsorluğunu üstlenen banka, bölgenin 2012 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne kaydedilmesinden gurur duyuyor. Yapı Kredi, “Herkese Eşit Bankacılık” ilkesi doğrultusunda engelli vatandaşlara yönelik ilk ve en kapsamlı bankacılık programı olan Engelsiz Bankacılık Programı’nı 2008 yılında hayata geçirdi. Bu kapsamda, engelsiz ATM’lerden engellilere istihdam yaratmaya kadar pek çok uygulama hayata geçirildi. Yapı Kredi Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik Yöneticisi Nurcan Erhan, sürdürülebilirlik çalışmalarıyla sağladıkları kazanımları şöyle açıklıyor: “Doğal kaynakların korunarak en verimli biçimde kullanılması konusunda büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. Sadece 2014’te 1 milyon 32 bin 685 kilogram kağıdı, 6 bin 150 kilogram plastiği geri dönüşüme gönderdik, 37 bin 177 ton sera gazının atmosfere salınımını, 17 bin 556 ağacın kesilmesini ve 26 bin 850 metreküp suyun boşa harcanmasını önledik. TEMA ile bugüne kadar 286 bin fidan dikimi gerçekleştirdik. Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) önderliğinde gerçekleştirilen Dünya Saati hareketine de her yıl destek veriyoruz.”

Ziraat Bankası
150 yıldır sanatseverlerin yanında

Bu topraklardan kazandığını bu topraklara geri vermenin her türlü ekonomik faaliyetin temelini oluşturduğuna İnanan Ziraat Bankası, kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında kültür, sanat, eğitim ve spor başta olmak üzere bireye ve topluma katkı sunmayı amaçlayan birçok faaliyet yürütüyor. Ziraat Bankası Kurumsal iletişim Bölüm Başkanı Ali Kırbaş, “Özellikle toplumun kültürel birikimine katkıda bulunacak, devamlılığı olan projelere imza atan bankamız sosyal sorumluluk anlamında üstlendiği misyonu her yıl bir adım daha ileriye taşımaya devam ediyor” diyor. Sanata ve sanatçıya destek olma geleneğini 150 yıldır sürdüren Ziraat Bankası, Kuğulu, Tünel ve Kızıltan Ulukavak Sanat Galerileri ile Ömer Nafi Güvenli Sergi Salonu’nda her yıl 35 civarında sergi açıyor ve bu sergileri her yıl ortalama 30 bin sanatsever ziyaret ediyor. Banka resim, heykel, seramik, özgün baskı örneklerini bünyesinde taşıyan 3 bin civarında sanat eseriyle ülkemizin en zengin koleksiyonlarından birisine sahip. Bu koleksiyon her yıl yeni eserler eklenerek büyüyor.

Ziraat Bankası, geçen altı sezonda olduğu gibi 2015/2016 futbol sezonunda da Türkiye Kupası’nın isim hakkı sponsoru. Ziraat Türkiye Kupası, amatör lig takımlarına Süper Lig takımları ile aynı kulvarda mücadele etme imkanı tanıyor ve bu yönüyle bütün Türkiye’yi kucaklıyor. 1981’de kurulan Ziraat Bankası Spor Kulübü, önemli başarılara imza atmayı sürdürürken, kulüp özellikle Erkekler 1. Voleybol Ligi’nde Ziraat Bankası’nı başarılı bir şekilde temsil ediyor. Türkiye’nin ilk bankacılık müzesi de Ziraat Bankası’nın imzasını taşıyor. 20 Kasım 1981 tarihinde açılan Ziraat Bankası Müzesi, Ankara’nın Ulus Semtinde bulunan tarihi genel müdürlük binasının şeref salonunda yer alıyor. Bankanın Ankara Kızılay Adakale Sokak’ta bulunan tarihi binasının Ziraat Kültür Merkezi, İstanbul Cağaloğlu’nda bulunan tarihi binasını da Ziraat Bankası Resim ve Heykel Müzesi olarak düzenlenmesi çalışmaları ise halen devam ediyor.

ŞEKERBANK
Tarım ve kırsal kalkınmayı destekliyor

Şekerbank, 62 yıl önce kooperatif üyesi pancar çiftçisinin birikimleriyle üretimi ve kırsal kalkınmayı desteklemek için kuruldu. Bugün de aynı misyon çerçevesinde iktisadi kalkınma hedefini, sürdürülebilir kalkınma perspektifinde geliştiriyor. Şekerbank’ta bu alanda yürütülen tüm çalışmalar, “Sürdürülebilir Kalkınma Bankacılığı” adında özel bir birim tarafından koordine ediliyor. Enerji tasarrufu konusunda toplumda farkmdalık oluşturmak için 2009 yılında Türkiye’de bir ilk olarak geliştirilen EKOkredi ile yaklaşık 613 milyon TL finansman desteği sağlandı ve 69 bin kişi enerji tasarrufu ile tanıştırıldı. Türkiye’nin ilk mikro finansman kredilendirme modelini uygulayarak bugüne kadar 28 bin esnaf ve çiftçiyi ilk kez bankacılıkla tanıştıran Şe-kerbank, tarım ve kırsal kalkınmayı desteklerken, yerel kültürün yaşaması için de çalışıyor. 2014 yılının son aylarında dünyada bir ilk olarak “Aile Çiftçiliği Bankacılığı”nı başlattı.

Şekerbank Kurumsal iletişim ve Strateji Grup Başkanı Aybala Şimşek, şu bilgileri veriyor: “Proje kapsamında, tarım arazilerinin miras yoluyla bölünerek küçülmesi, sulama olanaklarının kısıtlı olması, modern tarım tekniklerinin uygulanmaması gibi nedenlerle geliri azalan ve köyünü terk eden çiftçiye 10 yıla varan vadelerle sektörde ilk olan imkanlar tanıyoruz. Çiftçi çocuklarının üniversite eğitim giderlerinden hane halkının aylık harcamalarının finansmanına kadar ihtiyaca özel çözümler geliştiriyoruz. Kasım 2014 olan kampanya başından bu yana çiftçi ailelere yaklaşık 77.6 milyon TL finansman sağladık.”

Pegasus Hava Yolları
Farklı sporların gelişmesinde öncü

Pegasus Hava Yolları dokuz yıldır rüzgar sörfü sporuna destek sağlıyor. Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası bu yıl 17-22 Ağustos tarihlerinde Alaçatı’da gerçekleşti. Şirket, uluslararası bir kupanın Türkiye ayağının ana sponsorluğunu üstlenmenin yanı sıra, 2011’de Yelken Federasyonu ile birlikte kendi adını verdiği Windsurf Llgi’ni kurdu. Pegasus Türkiye Windsurf Ligi de Türkiye’de windsurf sporunun farklı bölgelerde duyulmasına, gelişmesine ve sevilmesine katkıda bulunuyor.

Foça, Urla, Datça, Dikili gibi farklı bölgeler son yıllarda sörf alanında isimlerini duyurmaya başladı.

Geçtiğimiz yıllarda sörf merkezi bulunmayan Zonguldak/Ereğli, Adana/Yumurtalık, Mersin/Taşucu, Tekirdağ/Şarköy gibi farklı noktalarda yeni okullar açıldı, açılmaya devam ediyor.

Şirket, 2014 yılında yine bir ilke imza atarak kurduğu Pegasus Türkiye Kiteboard Ligi’nin de benzer bir gelişim grafiği göstereceğini öngörüyor.

Pegasus Hava Yolları Kurumsal İletişim ve Sponsor İlişkileri Pazarlama Müdürü Diğdem Cengiz Gürsel, “Türkiye’de şu anda yaklaşık 5 bin kişinin amatör olarak ilgilendiği kiteboard sporuna duyulan ilgi de umuyoruz çok yakın sürede artacak ve daha çok kişinin bu sporu takip etmesine katkı sağlayacağız” diyor. Gürsel, sponsorluklarda genel yaklaşımlarını şu cümlelerle özetliyor: “Önümüzdeki süreçte de sponsorluk yaklaşımımızda ve stratejimizde iş ve iletişim hedeflerimiz paralelinde şu ana kadar yürüttüğümüz sponsorlukları sürdürmek istiyoruz. Destek olduğumuz spor dallarının daha farklı ve geniş kitlelerle ulaşmasını amaçlıyoruz.”

Önceki sayfa 1 2 3 4 5 6 7 8 9Sonraki sayfa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu