Haberler

Üniversitelerin herkese açık eğitim programları

Yeni eğitim dönemini açmaya hazırlanan üniversitelerimizde; birbirinden iddialı sertifika ve eğitim programları başlıyor. Büyük çoğunluğu iş dünyasına yönelik bu tarz programlara şirket sahipleri, yöneticiler ve çalışanlar katılabilir. Programların hedefi, katılımcıları iş yaşamında bir üst basamağa taşımak…

ÜNİVERSİTELERİN sürekli eğitim merkezlerinde güz döneminde açılacak yeni eğitim programları göz dolduruyor. Merkezler işlerini ciddiyetle yapıyorlar. Arkalarında en önemli üniversitelerin akademisyenleri var.

Ayrıca eğitim programlarına tecrübelerini paylaşmak için gelen iş dünyasının patron ya da yöneticileriyle birebir tanışma fırsatı sunuluyor. Yeni bilgilere ulaşmak ya da yeni teknolojileri öğrenmek istiyorsanız sürekli eğitim merkezlerinin eğitim programlanma göz atmalısınız.

Sürekli eğitim merkezleri ihtiyaç duyduğunuz alanlarda ulusal ve uluslararası düzeyde eğitim programlan düzenliyor. Eğitim programlan çoğunlukla herkesin katılımına açık. Eğitimler ağırlıklı olarak hafta sonlan üniversitelerin kampüsleıinde düzenleniyor. Programlar ücretli. Ancak aralannda ücretsiz olanlar da var.

Sürekli eğitim merkezlerindeki eğitim programlarını araştırdık. Bunlar arasından şirket sahipleri, yönetici ya da çalışanların yararlanabileceği programları inceledik. İşte, bunlardan bazıları…

egitim programlari

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ
Uygulamalı finansa! yönetim

Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nde (BÜYEM), özel ve kamu kuruluşlarının çalışanlarına yönelik olarak hazırlanan özgün eğitim programları var. İnşaat Proje Yönetimi, İnsan Kaynakları Uzmanlık Programı, Uygulamalı Finansal Yönetim, Yöneticiler için Pazarlama, İnovasyon ve Girişimcilik Uzmanlık Programı (uzaktan eğitim), Dijital Pazarlama İletişimi Sertifika Programı, Deneyimden Değişime Liderlik bunlardan ilk akla gelenler. Bu programlarda çalışanların kişisel ve kurumsal gelişmelerine katkıda bulunmak amaçlı bilgi ve beceri kazandırmaya yönelik eğitimler veriliyor. Başvuru tarihleri ve katılım ücretleri programlara göre değişiyor. Örneğin, başlangıç tarihi 30 Ekim 2017 olan Uygulamalı Finansal Yönetim Programı’mn ücreti 5 bin 760 TL (KDV dahil).

Telefon: 0212 257 3127
E-posta: buyem@boun.edu.tr
Web: boun.edu.tr

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ
Sosyal medya eğitimi

Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Programlar Temsilcisi Dorukhan Demirbilek, “2010 yılından 2017 Haziran ayma kadar sertifika programlarında başarılı olan 4 bin 650 katılımcıya sertifikaları verildi.

2017 Ekim ayı itibariyle güz döneminde başlayacak olan yeni dönemde 18 sertifika programı planlanıyor. Merkezimiz günümüzün gerekliliklerini ve ihtiyaçlarını baz alarak programlar tasarlıyor. En çok ilgi gören programlar Chefschool Profesyonel Aşçılık Eğitimi, Sosyal Medya Uzmanlığı, Toplu Yapı ve Site Yöneticiliği, Profesyonel Koçluk, AB Proje Hazırlama Eğitimi şeklinde sıralanıyor” diyor. Yapılan ihtiyaç analizlerinde sertifika programlarına çok daha fazla uygulama yapılması beklendiğini saptadıklarım belirten Demirbilek, “Buna bağlı olarak dijital ve medya alanlarında programlarımızı uygulamalı yapmaya karar verdik. Sosyal Medya Uzmanlığı programını ‘Uygulamalı Sosyal Medya Uzmanlığı’ programı olarak gün-celledik ve tamamını uygulamaya indirgedik. Sosyal medyayı bilmeyen yok ama uygulamada zorlanılıyor veya bilinmiyor. Bir sosyal medya uzmanının da uygulama yapmadan faydalı olamayacağını düşünerek programın tamamını uygulamaya döktük ve buna göre müfredatı belirledik” diyor. Programlardan bazılarının başlama tarihleri şöyle: Chefschool Aşçılık Okulu hafta sonu grubu 14 Ekim, Profesyonel Koçluk 11 Kasım, Toplu Yapı Site Yöneticiliği 10 Kasım, Uygulamalı Sosyal Medya Uzmanlığı 18 Kasım.

Telefon: 0212 533 65 32
E-posta: danisma@khas.edu.tr
Web: khas.edu.tr

BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ
İş dünyasında fark yaratacak programlar

Beykoz Üniversitesi, eğitim modellerini katılımcıların yetkinliklerini olabildiğince geliştirecek şekilde belirlemeye önem veriyor. Öğrencilerin endüstri 4.0 çerçevesinde iş dünyasının ihtiyaç duyduğu bütün temel yetkinliklere sahip olması hedefleniyor. Üniversite bu doğrultuda ‘Beykoz Gelişim’ merkezini kurdu. Beykoz Gelişim, bir yaşam boyu öğrenme merkezi olarak konumlandırılıyor. Merkez çatısı altında yetkinlik geliştirme programları düzenleyip öğrencilerin de bu programlara katılımı takip ediliyor ve öncelik öğrencilere veriliyor. Üniversitenin bir diğer önceliği ise iş dünyası için ürettiği çözümleri kuramlarla buluşturmak. Bu amaç doğrultusunda açılan programların eğitim içeriklerini, hocalar ve sektörlerin deneyimli isimleri hazırlıyor. Merkezin eğitim modeli aynı zamanda katılımcıların hemen uygulanabilen bilgilerle donatılmasını ve çalıştıkları kurumun hemen sonuç almasını sağlamayı hedefliyor. 120 saatlik Yönetici Geliştirme Sertifika Programı ekim ayında başlayacak. Ayrıca insan kaynakları, satış, iletişim, hukuk, finans ve yazılım alanlarında da fark yaratan sertifika programları düzenlenecek.

Telefon: 444 25 69
E-posta: alperbora@beykoz.edu.tr
Web: www.beykozgelisim.com

İTÜ
Büyük veri uzmanlığı

İTÜ Sürekli Eğitim Merkezi, yeni dönemde ilgi çekici sertifika programları başlatıyor. Bunlar arasında İş Analitiği ve Büyük Veri Uzmanlığı Sertifika Programı özellikle dikkat çekiyor. Program 7 Ekim 2017’de başlıyor. Son yıllarda gelişen teknolojiler sayesinde veri toplama ve depolama işi son derece kolaylaştı. Bu sayede üretilen ve depolanan veri her iki yılda bir ikiye katlanıyor. Bu muazzam veri yığınından işe yarar bilgi çıkarmak için geleneksel yöntemler yetersiz kalıyor. Bu programın amacı, büyük verinin en uygun karar vermeyi sağlayacak, verimi arttıracak ve maliyetleri düşürecek şekilde nasıl işlenmesi gerektiği konusunda genel bilgi ve beceri kazandırmak jg, şeklinde özetleniyor.

Program içeriğinde veri madenciliği, istatiksel model kurma ve veri işleme gibi konular, sektör uygulamaları üzerinden anlatılacak. Program uygulama tabanlı olacağı için programlama bilgisi olmayan katılımcılar da rahatlıkla bu programdan faydalanabilecek. Programa iş analitiği alanına ilgi  duyan, bu konuda bilgisini ilerletmek  isteyen çalışanlar ve öğrenciler katılabilir. İleride bu alanda kariyer yapmak isteyen veya çalıştığı kurumdaki iş problemlerini veriye dayalı olarak analitik yöntemler ile çözmek isteyen herkes için uygun bir eğitim olarak değerlendiriliyor. Program kapsamındaki eğitim bilgisayar destekli olarak, bilgisayar laboratuvarlarmda gerçekleştirilecek. Labo-ratuvar uygulamalarında Rapidminer, R ve Matlab yazılımları kullanılacak ayrıca sektörde yer alan diğer yazılımlar (SPPS Modeller, SAS Enterprise Miner, Knime) tanıtım amaçlı gösterilecek. Program altı haftada 72 saatte tamamlanacak. Dersler, İTÜ İşletme Fakültesi’nde (Maçka Kampüsü), hafta sonu 10:00-17:00 saatleri arasında düzenlenecek.

Telefon: 0212 243 15 25
E-posta: itusemOitu. edu.tr
Web: itu.edu.tr

BİLGİ ÜNİVERSİTESİ
20 bin kişi katildi

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Haziran 2010’dan bu yana eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Merkezde bireysel, mesleki ve kurumsal eğitimler veriliyor. Şimdiye dek 20 bin katılımcıya eğitim verilmiş.

Bilgi Üniversitesi Yönetici Geliştirme Merkezi’nde ise kuramlara yönelik özel olarak hazırlanan eğitimler veriliyor. Eğitimlerde kurum çalışanlarının yeteneklerinin en üst düzeye çıkarılması, kurumsal aidiyet ve motivasyonlarının artırılması ve bunların bir yaşam biçimi haline getirilmesi öncelikli hedef olarak benimseniyor. Eğitimlerin başlangıç tarihleri ve ücretleri programlara göre değişiyor. Eğitimler İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü’nde veriliyor.

Telefon: (0212) 444 0 428
E-posta: info@bilgi.edu.tr
Web: bilgi.edu.tr

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
Yeni programlar açılacak

İstanbul Aydın Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, bu yıl birçok yeni eğitim programı başlatıyor. Merkezde insan kaynaklarından hukuka, dijital ve bilişimden mesleki gelişime kadar birçok farklı alana yönelik eğitim programları var. Programlardan bazılarının başlangıç tarihleri duyuruldu. Örneğin, İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Uzmanlığı Programı 7 Ekim 2017’de planlanırken Yaşam Koçluğu 30 Eylül 2017’de, Aile Danışmanlığı 30 Eylül 2017’de başladı. Diğer programların başlangıç tarihleri ve ücretleri ise henüz açıklanmadı.

Telefon: 0535 032 34 82
E-posta: sem@aydin.edu.tr
Web: aydin.edu.tr

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ
Micro MBA

Endüstri 4.0 ve Marka Yönetimi Uzmanlığı Programı, 23 Eylül 2017’de başladı. Dersler Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde veriliyor. Toplam 45 saat süren program 3.5 haftada tamamlanıyor. Programın ücreti 2 bin 400 TL. Taksitle ödeme imkanı da bulunuyor. Program her sektörden marka ekip üyeleri, marka yöneticileri, marka ürün yöneticileri, iletişim sektörünün tüm kademe çalışanları, stratejik planlamacılar, yaratıcı ekiple, müşteri ilişkileri gibi birçok profesyonelin katılımına açık. Marka yönetimi mesleğini, uzmanlığım profesyonelce uygulayacak olanlar, kariyerini marka yöneticiliği yönünde belirlemiş olanlar, faaliyet alanları ne olursa olsun iletişim dilini ve dinamiklerini profesyonelce alanlarında kullanmayı hedefleyen firma yöneticileri, marka yönetimi konusunda derinlemesine bilgi edinmek isteyenler söz konusu programa katılabilirler.

Telefon: 0212 381 59 36
E-posta: bausem@cec.bahcesehir.edu.tr
Web: bausem.bahcesehir.edu.tr

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Koçluk sertifika programı

Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde bu yıl çok sayıda yeni eğitim programı başlatılıyor. Koçluk Sertifika Programı bunlardan birisi. Program 7 Ekim’de başlayacak. Program 40 saatte (25 saat teorik eğitim, 15 saat uygulama) tamamlanacak. Programın ücreti bin 900 TL+KDV. Temel koçluk becerilerini kazanmak isteyen herkes programa kayıt olabilir. Katılımcılar, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Çiğdem Güven Koçluk, Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri ortaklığında gerçekleştirilen Koçluk Sertifika Programı’m tamamladıklarında Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü tarafından onaylı Yıldız Teknik Üniversitesi Temel Koçluk Eğitimi Katılım Sertifikası’ almaya hak kazanacak. Koçluk Sertifika Programı, koçluk mesleğini edindirmek ve kurum içi koçluk yapabilmek için gerekli tüm donanımı katılımcılara kazandırmak amacıyla tasarlanmış.

Bu programın amacı, katılımcılara birlikte çalıştıkları bireylere kişisel ve mesleki gelişim alanlarında destek sunabilmeleri için koçluk becerilerini kazandırmak şeklinde özetleniyor. Koçluk desteği, danışanların bilinç düzeylerini artırarak, gerek sosyal çevrelerinde gerekse iş yaşamının değişik kademelerinde daha iyi performans göstermelerine yardımcı olmak olarak belirtiliyor.

Telefon: 0212 236 8570
E-posta: sem@yildiz.edu.tr
Web: yildiz.edu.tr

Ersan Çıplak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu