Yenilikçi 100 iş fikri
Ticari araçlar için rüzgar enerjisi kiti, üşütmeyen pantolon, mobil odun briketleme makinesi, ev tipi pedikür cihazı, yaşlı bakımında yenilikçi cihaz, akıllı kapı kitleme modülü… Bu ve benzeri teknoloji, ürün ya da sistemleri Türkiye’ye ilk getiren kazanacak. İşte detaylar…
EGE Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBILTEM) Teknoloji Transfer Ofisi ülkemizde benzersiz bir işlev görüyor. Her gün Türkiye’de uygulama şansı yüksek yeni ürün, makine ekipman ve teknolojileri kamuoyuna birer birer duyuruyor. Uzun süredir bu projeleri kamuoyuna duyurulmasına aracılık ediyoruz. Eğer siz de Türkiye’de olmayan bu yenilikçi ürün ve teknolojileri kullanarak rekabette öne geçmek istiyorsanız söz konusu projelere bir göz atın deriz.
İçeriğe Ait Başlıklar
HİZMETLERİNİN TAMAMI ÜCRETSİZ
Projeler hakkında daha detaylı bilgi almak ya da proje sahipleriyle direkt temas kurmak istiyorsanız EBILTEM uzmanlarından Anıl Şensöz’e ulaşmanız yeterli, istediğiniz projenin sahipleri, iletişim bilgileri ya da detaylı teknik bilgiler konusunda ofisin uzmanları size yardımcı oluyor. Eğer yabancı diliniz yeterli değilse merak etmeyin. Bu konuda da çeviri desteği sunuluyor. Üstelik tüm bu hizmetler için sizden herhangi bir ücret talep edilmiyor.
EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi, başta KOBI’ler olmak üzere firmaların rekabet güçlerini Ar-Ge, inovasyon ve üniversite-sanayi ortak çalışmaları aracılığı ile geliştirmek için onlara destek sunuyor. Ayrıca Ege Üniversitesi’nin bilimsel potansiyeli ve araştırma altyapısından etkin yararlanmalarına imkan sağlıyor. KOBI’lere doğru desteğin belirlenmesi konusunda firmalara yardımcı olunuyor. Bu doğrultuda firmalara Ar-Ge ve inovasyon projeleri oluşturulması, firmaların inovasyon yeteneklerinin belirlenmesi, uluslararası proje ortaklıkları oluşturulması konularında destek sunuluyor.
320 İŞBİRLİĞİNDE İMZASI VAR
Ofisin diğer hizmetleri şu şekilde sıralanıyor: Ulusal ve uluslararası Ar-Ge destekleri temin edilmesi, yeni teknolojilerin uluslararası pazarlarda duyurulması ve tanıtımının sağlanması, fikri mülkiyet haklar konusunda bilgi verilmesi, yol gösterilmesi ve destek olunması, akademisyen ve öğrenci girişimciliğin artırılması ve yatırımcıların bölgeye çekilmesi.
EBILTEM Teknoloji Transfer Ofisi Proje Yürütücüsü Dr. Serdal Temel, “Şimdiye kadar 320 uluslararası ticari, teknolojik ve Ar-Ge işbirliği imzalanmasında rol oynadık. Bunun yanında 2013’ten bu yana 10 lisansla-ma gerçekleştirdik ve fikir sahibi girişimcilerin 5 milyon TL’den fazla tohum sermayeye ulaşmasına katkı sağladık” diyor.
Ofis tüm bunların yanı sıra patent başvuruları yapılmadan önce ön patent araştırması yaparak fikir sahiplerini yönlendiriyor. 2013’ten bu yana 384 patent araştırması yapılmış ve 71 patent başvurusu gerçekleştirilmiş. Bunun yanı sıra EBILTEM Teknoloji Transfer Ofisi’nin girişimcilik programı ve uzman desteği sayesinde 47 şirket kurulmuş…
İşte, EBILTEM aracılığıyla yatırımcı, girişimci, ortak, distribütör arayan yeni ürün ve teknolojiler…
Ticari araçlar için rüzgar enerjisi kiti
Alman bir mucit, ticari araçlarda ve kamyonlarda kullanılmak üzere, rüzgar enerjisinden elektrik üreten bir sistem geliştirmiş.
Araca entegre edilen bu yenilikçi sistem ve yatay düzlemde çalışabilen bir rotor marifetiyle rüzgar enerjisinden elektrik üretiyor.
Mucit, buluşun geliştirilmesi ve nihai ürüne dönüşebilmesi amacıyla teknik ve araştırma desteği verebilecek partner arıyor.
Referans numarası: TODE20141128001
Patentli betonarme inşaat sistemi
Fransız bir firma formülünü kendisinin geliştirdiği beton ön karışımı ile modüler inşaat konseptinde betonarme binalar inşa ediyor.
Firmanın geliştirdiği özel beton ön karışımı yüksek enerji performansına sahip olan bina modüllerinin üretilmesine olanak sağlıyor.
Bu teknolojide üretilecek binaya ait modüller üç boyutlu olarak çizilerek projelendiriliyor ve inşaat arabasında birleştirilerek ilgili binanın inşaatı tamamlanıyor.
Firma, söz konusu yeni sistemi kullanmak isteyen üretici firmalarla lisans anlaşması yapacak.
Referans numarası: TOFR20140825002
Biyo bozunur paketleme
Polonyalı bilim adamları, doğada tamamen bozunabilen yeni bir paketleme sistemi geliştirmiş. Bu yeni paketleme sistemi gıda endüstrisinde kullanılıyor.
Geliştirilen ambalaj çözümü kağıt türevleri, nişasta ve polilaktit bazlı.
Üretilen ambalajların piyasada bulunan eş değerlerine oranla daha kalın ve suya daha dayanıklı olduğu belirlenmiş.
Firma, ürünlerini Türkiye pazarına sunabilecek partner arayışında.
Referans numarası: TOPL20160204001
sa kızlar ekleyin
merhaba bu firmalara nasıl başvurabiliriz yadımcı olursanız çok mennun olurum
0532 423 17 11
ümit binici